Mikro Sinüsektomi Nedir

İnsanların estetiğe ve iş gücü kaybına verdiği önem arttıkça cerrahlar bu yönde ameliyatlar geliştirmektedir. Bunlara örnek vermek gerekirse en belirgin olanı kapalı yada diğer adıyla laparoskopik ameliyatlardır. Eskiden karın 20 CM yarılarak çıkarılan safra kesesi kalın bağırsak gibi organlar artık 3 yere açılan 1 CM lik kesiklerle yapılabilmektedir. Benzer şekilde 10 cm den yapılan bel fıtığı ameliyatı 2-3 CM den yapılabilmektedir. Yine katarakt ameliyatında kornea 3 mm kesilirken artık 1 mm kesilmekte ve dikiş atılmamaktadır.Tüm bu ve benzer ameliyatlar gibi kıl dönmesi de 15-20 cm yeri kesmeden 2-3 cm lik yerlerden yapılabilmektedir.

mikro-sinusektomi-nedir

Kıl Dönmesi Tedavisinde Mikro Sinüsektomi
Mikro sinüsektomi yönteminin mantığı da yukarda yazılan ameliyatlar gibi en az hasar ve iş gücü kaybıyla sorun olan kıl yumağının kapsülüyle birlikte çıkarılmasıdır. Kıl dönmesi tedavileri arasında en gelişmişi olan Mikro Sinüsektomi diğer yöntemlerde olduğu gibi hastanın özgürlüğünü kısıtlayıcı hiç bir kötü yönü yoktur.

Mikro Sinüsektomi Avantajları
Hasta açısından bakıldığında diğer tekniklerle en belirgin farklılığı yapılan diğer ameliyatlarda cilt 12-30 cm kesilirken, mikro sinüsektomi ameliyatı ise 1-2 cm cilt kesisi yeterli olmaktadır. Bu sayede ciltte görünür yara ve dikiş izi kalmaz iz kalmaması özellikle bayanlarda ve askeri okul yada polis okuluna gidecekleri için önem arzetmektedir. Yine diğer tedavilerde narkoz, hastanede yatma ve pansuman gerekirken, mikro sinüsektomi ile yapılan kıl dönmesi tedavisinde hiç birine gerek olmaz. En güzel yönüde sadece 10 dakika gibi kısa bir sürede yapılıyor oluşudur.

Kıl Dönmesi Ameliyatları Karşılaştırması
Bu tekniği daha net anlamanız için aşağıda bir tablo hazırladık, klasik ameliyatlar ve mikro sinüsektomi karşılaştırmasını mutlaka incelemenizi tavsiye ediyorum.

Kıl dönmesi amelyatı karşılaştırma

Yukardaki verileri incelediğinizde kıl dönmesi tedavisi için hiç korkmanıza ve tedaviyi geciktirmeye gerek olmadığını göreceksiniz. Çünkü bu yöntemle hasta sadece 10 dakikasını ayırması yeterlidir.

Mikro Sinüsektomi Nasıl Yapılır
Cilt altında biriken kıl yumağını bütün halinde çıkarabilecek en küçük cilt kısmı kesilir (2cm) ve dokuda gerginliğe sebep olmaz. Kıl dönmesi hastalarının % 95 den fazlasında kıl yumağı ve delikler 1-2 cm lik bir alandadır ve ameliyat 1-2 cm lik küçük bir alandan gerçekleştirilebilir. Daha fazla doku çıkarmak gereksiz yere sağlıklı doku çıkarmayı gerektireceğinden bu kadar büyük kesi yapılmaz.

Klasik ameliyatlarda çıkarılan parça incelendiğinde asıl çıkarılması gereken dokunun 10-20 katı kadar sağlıklı dokunun çıkarıldığı görülür. Bu tür gereksiz uygulamalara son veren Mikro Sinüsektomi yöntemi ülkemizde Idea Klinik kıl dönmesi tedavi merkezi bakırköy ve kadıköy şubelerinde uygulanmaktadır.

Idea Klinik Bakırköy şubesinde Op. Dr. Atilla KAYA ve Op. Dr. Seher ŞİRİN, Kadıköy şubesinde Op. Dr. Alirıza Şahap BARLAS, Şişli şubesinde Op.dr.Nizam KURTDERE, Ankara şubesinde Op.dr.Adil ALTINSOY, İzmir Şubesinde Op. Dr. Demet AĞRAS, Bursa Şubesinde Op. Dr. Ergun AYGÖREN yönetiminde gerçekleşen kıl dönmesi mikro sinüsektomi tedavisi için ayrıca SGK anlaşmamız olup ve tek fiyat uygulaması vardır. Sizde hemen aşağıdaki telefonu arayarak randevu yada detaylı bilgi alabilirsiniz. Sağlıklı ve mutlu bir ömür dileriz.

Mikro sinüsektomi Yapılan Yerler
Aslında bu işlemi yer değil cerrah yapar. Çağdaş tedavi yöntemlerini bilen her cerrah yapabilir, diğer bir deyimle çağdaş kıl dönmesi ameliyatları yapan cerrahın çalıştığı her yerde yapılabilir. Araştırırken sorgulama bu şekilde yapılırsa doğru yere varma ihtimali yükselir. Tabi her yapıyorum diyene inanmadan önce hastalarını sormak doğru olabilir. Diğer önemli bir şey de bu yöntemi bilmeyen yere gidildiğinde “size bu yöntem uygun değil” denebilir. Böyle bir söz duyduğunuzda tereddütle karşılayıp doktorun bu yöntemi uyylamayı bilip bilmediğini sorgulamalısınız.

Idea klinik şubeleri iletişim bilgileri için https://www.ideaklinik.com/iletisim
http://www.ideaklinik.com.tr/mikro-sinusektomi/

Mikro Sinüsektomi Nedir için 381 yorum yapılmış


admin
22 Temmuz 2018

05426210888 nolu telefona whatsapptan fotoğraf gönderin değerlendirelim
Op.Dr.Atilla Kaya

Melek
22 Temmuz 2018

MERHABA HOCAM BEN 5 6 YIL KADAR ÖNCE KUYRUK SOKUMUMDA OLAN APSEYİ BOŞALTTIRDIM AMA KIL DÖNMESİ İÇİN AMELİYAT OLMADIM SUAN 3 4 KADAR DELİK MEVCUT MİKRO SİNÜSEKTOMİ AMELİYATI BANA UYGULANABİLİR Mİ

admin
8 Haziran 2018

mikrosinusektomi yöntemi ile tedavi olursanız 3 gün sonra istediğiniz her şeyi yapabilirsiniz
Op.Dr.Nizam Kurtdere

Umut
8 Haziran 2018

Hocam ben spor yapıyorum ağırlık ve yüzme fazla aksatmadan eksiksiz yapmam lazım tam olarak hiç zorlanmadan kaç gün sonra ağırlık kaldırıp yüzebilirim?

admin
4 Haziran 2018

yaklaşım doğru,apse tedavisinden yaklaşık 1 ay sonra doku toparlar,enfeksiyon riski en aza iner.yalnız mikrosinusektomi yöntemini araştırmalısınız
Op.Dr.Atilla Kaya

Muntecep
2 Haziran 2018

Iyi gunler hocam 4 gun once agri ve sismeden dolayi doktora gittim kil donmesi apssesi oldugu soylendi apseyi bosaltik 4 gun oldu birde apsenin 2 santim altinda ufak ve disardan bakinca icinde siyah birseylerin oldugu bir delik mevcut 5 gunluk antibiyotik kullanimi onerildi 1 ay sonra ameliyat gerektigi soylendi nasil bir yol izlemeliyim tesekkurler

admin
29 Mayıs 2018

gelin muayene ile değerlendirelim,deliğin çok olduğu durumlarda modifiye mikrosinusektomi yöntemi ile de tedavi edebiliyoruz
OP.Dr.Adil Altınsoy

Merve
28 Mayıs 2018

Hocam bende 3-4 yıldır var bu kul dönmesi 5-6 delik var sanırım yine de mikro sinüsektomi uygulanabilir mi

admin
24 Mayıs 2018

koku varsa iltihap gelişmiş olabilir,doktorunuza kontrole gitmelisiniz

eymen
23 Mayıs 2018

merhaba , mikrosinüstektomi amelityatımın 13.günündeyim hala kanamam var ve son 2 gündür koku geliyor bölgeden akıntı varmı bilemiyorum pansumanda açık renk kan görülüyor.cumartesi dikişlerim alınacak .bahsettiğim durum normal mi kanama hala devam ediyorsa dikiş alınır mı ? yada ne yapılır ?

admin
17 Mayıs 2018

normal.

eymen
16 Mayıs 2018

merhaba , ben mikrosinüsektomi ameliyat oldum modifiye olması sebebiyle genel anestezi olarak gerçekleşti ameliyat.bugün 6.günüm fakat hala pansumana ihtiyaç duyuyorum kanam azda olsa sızıntı şeklinde devam ediyor bu durum normal mi ?

admin
25 Nisan 2018

mikrosinusektomi uygulanabilir.Cumartesi günleri açığız
Op.dr.atilla Kaya

Ali
24 Nisan 2018

merhabalar… 4 yıldır kıl dönmesi şikayetim var. Sadece 4 yıl önce ilk başladığında hafif acı ve biraz akınntı oldu 1-2 hafta boyunca. Onun dışında geriye kalan 3,5-4 sene boyunca herhangi bir problem yaratmadı. benim durumuma mikrosinüsektomi yöntemi uygulanabilir mi? ve de ayrıca hafta sonları açık mısınız? şimdiden teşekkürler…

admin
24 Mart 2018

siz mikrosinusektomi yöntemini aaraştırın,klasik yöntemlerle ameliyat olursanız çok pişman olaabilirsiniz

Bilmiyorum
21 Mart 2018

Merhaba ben 3 Şubat 2018 tarihinde kuyruk sokumumda şişlik ve ağrı şikayetiyle doktora gittim ve deri altı faomikotik apse ve kisti tanısı koyuldu. Sefazol ampul, genta ampul ve apranax tablet reçete verdi doktorum ve 5 şubatta kontrole gittim iyileşme olmadığımı ve apseyi boşaltacağını söyledi.O gün küçük bir kesikle apseyi boşalttı düzenli olarak pansumana başladım ve devam ettim iğneler bitene kadar kullandım.1. ay kontrolünde işlemi yaptırdığım şehirde olduğum için kontrole gidememiştim. 10 gün önce şiddetli ağrım oldu ve bugün doktora gittim -farklı bir şehirde-.Doktor bana kıl dönmen var ameliyat olman gerekiyor dedi yaza kadar bekler ama 1 yıl bekletme daha çok ilerlemesin dedi.Nisan ayında kendi doktoruma gidip muayene olacağım o da aynı şeyi söylerse yazın ameliyat olmayı düşünüyorum.Hangi teknikle ameliyat olursam istirahat sürem ne kadar olur?ve açık,dikişli,zımbalı yara kapatmaları olduğunu duymuştum, yardımcı olursanız sevinirim

admin
6 Mart 2018

mikrosinusektomi yöntemi ile tedavi edebiliriz
Op.Dr.Atilla Kaya

Berke
6 Mart 2018

Kolay gelsin benımde yaklaşık 5-6 senedir çektiğim bi hastalık bu daha önce hiç müdahale operasyon görmedim günlük hayatımı çok etkilemiyor akıntı,kanama oluyor ama şiddetli ağrısı falan hiç karşılaşmadım bu yüzden günlük hayatımı engellemesin diye ihmal ettim sürekli şuan askerim haziranda izne gelmeyi düşünüyorum ameliyat olmak istesem hava değişimi rapor nasıl ayarlarız ve bana bu tedavi olur mu merak ediyorum sadece tek bir delik var bildiğim kadarı ile

admin
5 Şubat 2018

Ankara ve İstanbul Kadıköyde kliniklerimiz var.isterseniz size uygun olan kliniğe gidebilirsiniz.eğer uygun değilse genel cerrahiye gitmelisiniz

Ahmet
5 Şubat 2018

hocam iyi günler. Bolu’da kalıyorum kuyruk sokumu bölgesinde ufak delik var. kıl dönmesi diye düşünüyorum. en yakın nerede muayene olabilirim?

admin
1 Şubat 2018

kıl dönmesinde mikrosinusektomi yöntemini uyguluyoruz.gelirseniz değerlendirip tedavinizi yapabiliriz.normal yaşamınıza ara vermeniz gerkemiyor.
Op.Dr.Atilla Kaya

MUSTAFA
31 Ocak 2018

İyi çalışmalar kolay gelsin benim sorunum şu:
yaklaşık 6 yıldır ilk başlarda çok önemsemediğim ancak şu son zamanlarda artan kuyruk sokumu bölgesinde ağrı var bi kaç defa doktora gitmeme rağmen gerek benım ihmalkarlığım gerekse doktorun yalnış yönlendirmesi ile yıllardır problemi kuyruk sakomu eğriliği zannediyordum ancak bir haftadır anladım ki değil çünkü kuruk sokumunun çok hafif üstünde iki adet çok küçük delik oluşmuş durumda bi de burayı deneyım demek istiyorum ama bilgi veririmisiniz ?

admin
30 Ocak 2018

0505 119 36 90 nolu telefona whatsapptan fotoğraf gönderirseniz,değerlendirebilirim.mikrosinusektomi yöntemi ile tedavinizi yapabiliriz
Op.Dr.Adil Altınsoy

serdal
30 Ocak 2018

hocam 9 senedir çekiyorum bu ağrıları ama çalıştığım iş yerindeki arkadaşım bu yaz olmuş çok memnun bende olabilirmiyim ankarada ama 9 sene oldu teşekkürler

admin
14 Aralık 2017

kıl dönmesinde makatta değil kuyruk sokumunda şişlik oluşabilir.durumunuzu muayene ile değerlendirmek gerekir.
Op.Dr.Ergun Aygören

İsimsiz
14 Aralık 2017

Merhaba makatta küçük bir şişlik var iltihap falan yok ama görünmüyo dokununca hissediliyor kıl dönmesinden şüpheleniyorum eğer kıl dönmesi ise mikro sinüsektomi yöntemiyle mi ameliyat olunur ilk evre midir ?

admin
12 Aralık 2017

evet edilebilir.bazen kıl dönmesinin durumuna göre modifiye ederk uyguluyoruz
Op.dr.Seher Şirin

Kenan
12 Aralık 2017

Merhabalar hocam. Benim merak ettigim tek durum, her kil donmesi vakasi mikrosinusektomi yontemi ile ameliyat edilebilir mi ?

admin
26 Kasım 2017

öncelikle apse tedavisi yapmalıyız.apseliyken ameliyat olmaz.apse tedavisinden yaklaşık 1 ay sonra doku toparlayınca kıl dönmenizi tedavi etmeliyiz ki,uzun süre akıntı vb problemleri yaşamayın.
Op.Dr.Ergun Aygören

mert
25 Kasım 2017

merhaba hocam 2 delik mevcut 5-6 cm aralıkta apse ve şişme var tedavi için uygun mudur acaba uyuşturmadan yapabiliyormusunuz acaba ?

admin
26 Kasım 2017

kıl dönmesinde oluşan kıl keseciği çıkarılmadan hastalık tedavi edilmiş sayılmaz ve kısa sürede nüks görülür.
Op.Dr.Atilla Kaya

yılmaz
23 Kasım 2017

merhaba bu hastalığı sadece mikro sinüsektomi ameliyatı ile mi tadavi edebiliyorsunuz ameliyatsız daha kolay bir tedavi yöntemi varmıdır ?

admin
26 Kasım 2017

apse oluşmadan tedavi olmanda fayda var.geçen seneye göre büyüme olduysa bu sorunun ilerlediğini gösterir.kliniklerimizde kıl dönmesi muayenesi ücretsiz.size en yakın kliniğimize bu linkten https://www.ideaklinik.com/iletisim ulaşabilirsiniz.kliniklerimizde kıl dönmesi tedavisi mikrosinusektomi yöntemi ile yapılmaktadır,bu yöntemde normal yaşamınıza okulunuza ara vermeniz gerekmez
Op.Dr.Seher Şirin

Gülenay
23 Kasım 2017

Merhaba hocam bende de geçen seneden beri kuyruk sokumumda küçük bi şişlik vardı dokunduğum zaman agiriyodu onun haricinde hiç ağrısı yoktu bu sene şişlik biraz büyümüş ve yeni 1 haftadır ağrı var kil dönmesi dir diye düşünüyorum ameliyat olmak istiyorum ama şuanda okuyorum öğrenciyim nasıl yapayım hocam yardımcı olur musunuz ?

admin
6 Kasım 2017

gelirseniz muayene ile değerlendirip tedavinizi mikrosinusektomi yöntemi ile yapabiliriz
Op.Dr.Atilla Kaya

Seyyid
5 Kasım 2017

Hocam merhaba. 2014 temmuz ayında kapalı kıl dönmesi ameliyatı oldum kuyruk sokumundan. Mikrosinüsektomi ile ameliyat olma şansım var midir?

Genel Cerrahi Uzm Op Dr Seher ŞİRİN
24 Ekim 2017

Merhaba;
Delik sayısı ve birbirine yakınlığı mikro sinüsektomi yöntemi için önemlidir. Tedavimiz 15 -20 dakika içerisinde yapılmaktadır, günlük yaşantınıza devam edersiniz. İş güç kaybı yaşamazsınız. Karar verirseniz 212 572 72 66 numaramızdan iletişime geçebilirsiniz. Geçmiş olsun

Mert
22 Ekim 2017

Hocam. Mikro yönteminin uygulanabilmesi için. Kuyruk sokumunda oluşan delik sayısının bir önemi var mıdır ?

admin
3 Ekim 2017

kıl dönmesi olabilir ama fistülde olabilir.muayene ile değerlendirilmeli
Op.Dr.seher Şirin

pakize adalı
3 Ekim 2017

kolay gelsin hocam.makattan 4.5 cm uzaklıkta bir delik oluştu ve akıntı geliyor. kıl dönmesi olmA İHTİMALİ VAR MI YOKSA BAŞKA TEŞHİSLER KONABİLİRMİ. LÜTFEN CEVAP BEKLİYORUM

admin
25 Eylül 2017

kliniğimizde muayene ücretsiz,gelirseniz durumunuzu değerlendirip mikrosinusektomi yöntemi ile tedavinizi yapabiliriz
Op.Dr.Atilla Kaya

hs
22 Eylül 2017

yaklaşık 20 yıldır var korkumdan ameliyat olamadım, 2 delik mevcut 5-6 cm aralıkta ama 4-5 yıldır apse yok şişme yok uygun mu durumum bu tedavi için?

admin
21 Eylül 2017

araştırmalısınız

baver
21 Eylül 2017

bu yöntem diyarbakır da uygulanıyor mu

BakiBaki
15 Eylül 2017

2 kez kıl dönmesi ameliyatı geçirdim. Bu yöntemden yararlanmam mümkün mü ?
Op.Dr.Adil Altınsoy(proctoloji)
Küçük bir alanı iceren tekrarsa uygundur.505 11936 90 whatssap hattına resim atarsanız yorum yapabilirim.Yakınsanız muayene etmek daha iyidır(ücretsiz)

admin
9 Eylül 2017

muayene ile değerlendirip tedavinizi yapabiliriz.
Op.Dr.Demet Ağras

Murat
8 Eylül 2017

Mikro sinüsektomu ameliyatı olmak istiyorum devlet Hastanesi’ne gittiğimde doktor eğer kıl yumağı büyükse mikro sinüsektomi ameliyatı olmaz dedi ama ben mikro sinüsektomi olmak istiyorum gerçekten öyle bişe varmı kuyruk sokumumda sadece 1 tane delik var ağrı yok hiç yok hemde sadece koku oluyor sıvı akiyor

admin
5 Eylül 2017

delik sayısı,deliklerin arasındaki mesafe önemli.gelirseniz durumunuzu muayene ile değerlendirip tedavinizi yapabiliriz
Op.Dr.Atilla Kaya

Bg
4 Eylül 2017

Uygulanabilir olması neye göre değişir? Daha önce uygulanabilir diye okumuştum sanki ama?

admin
3 Eylül 2017

apseden sonra 1,5-2 ay dokunun toparlamasını beklemek iyi olur çünkü iyileşme kolaylaşır.tedavi olmadan mikrosinusektomi yöntemini araştırın,daha önce ameliyat olduğunuz için uygulanamayabilir ama yinede böyle bir şansınız varsa tedavinizi bu yöntemle yaptırmalısınız
Op.Dr.ergun Aygören

Bg
1 Eylül 2017

Merhaba doktor bey. Ben kıl dönmesi ameliyatı oldum seneler evvel. Fakat geçenlerde ameliyat yerinde ağrı ve şişkinlik oluştu. Doktor antibiyotik verdi ve acısı geçti tabi iltihap aktı .hala da akmaya devam ediyor. Ayrıca doktor hastalığın nüksettigini söyledi. Bu akıntı ,nüksettigi için mi oluyor yoksa apse mi oluştu bilmiyorum. Doktor bir ay sonra kontrole gel bakalım demişti. Şayet apse oluştuysa üzerinden epey zaman geçmiş oldu müdahale edilmedi . Bunun sıkıntısı ne olur tam olarak? Yani zaman geçmesi başka sıkıntılara yol açar mı?

admin
27 Ağustos 2017

tedavinizi geciktirmemenizde fayda var.apse oluşursa daha çok sıkıntı çekersiniz.mikrosinusektomi yöntemi ile tedavi olursanız sosyal yaşamınıza ara vermeniz gerekmez
OP.Dr.Ergun Aygören

hayriye
26 Ağustos 2017

Hocam merhaba 3 yil once kil donmesi ameliyati olmustum flap yontemiyle tekrarladi apse yapti ve patladi suan kuyruk sokumumda 2 milim kadar delik var ne yapmaliyim cok yogun calisiyorum acilen tedavi olmam gerekirmi

admin
25 Ağustos 2017

kıl dönmesi apsesi oluşmuş .apseden 1,5-2 ay sonra doku toparlayınca kıl dönmenizi tedavi ettirmelisiniz.mikrosinusektomi yöntemi ile sosyal yaşamınıza ara vermeden tedavinizi yaptırabilirsiniz
Op.Dr.Adil Altınsoy

kutay
24 Ağustos 2017

Hocam 3 haftadır kuyruk sokumu üzerinde şişlik ve ağrı nedeniyle 3 doktor gezdim antibiyotik kullandım ağrım ve Şişlik geçti ama gittim son doktor bana ilk enfeksiyon dedi 1 hafta sonra ise kıl dönmesi dedi ultrason sonucunda 20*8mm boyutunda yoğun içerikli sıvı kollesyonu mevcuttur yazıyor sizce ameliyat olmalıyım hangi yöntem uygundur

admin
25 Ağustos 2017

çukurluk kıl dönmesi riskini arttırır.şişlik kızarıklık ağrı hassasiyet vb şikayetiniz yoksa kıl dönmesi olmayabilir.bu durumda kıl dönmesi oluşmasın diye önlem almak gerekir.genel hijyeninize dikkat etmelisiniz,günlük yıkanmalı çamaşırını günlük değiştirmeli,bölgeyi kıllardan arındırmalısınız.kliniklerimizde kıl dönmesi muayenesi ücretsiz,gelirseniz muayene ile değerlendirlebilirde.
Op.Dr.Seher Şirin

Gamze
22 Ağustos 2017

Ben 15 yasindayim kuyruk sokumumda cukurluk var kasinti agri vs belirtileri yok akıntida yok bu ne olabilir acaba galiba 1 senedir var bu çukurluk ama hic belirti yok neden acaba kil donmesinden başka ne olabilir orda

admin
22 Ağustos 2017

mikrosinusektomi yöntemi ile tedavi yapan size en yakın kliniğimize şu linkten ulaşabilirsiniz.https://www.ideaklinik.com/iletisim

yusuf
21 Ağustos 2017

Kıl dönmemin bu yönteme uygun olup olmadığını nasıl anlayabilirim ve bunu kim nerde yapabiliyor ?

admin
11 Temmuz 2017

kullandığınız ilaçlar hamileliğiniz göz önünde bulundurularak verilmiştir.apse ilerlemiş görünüyor.genel cerrahi uzmanına görünüp apseyi açtırmalısınız.Ateş vb sistemik rahatsızlıklara neden olabilir
Op.Dr.Ergun Aygören

ozlem
11 Temmuz 2017

8 aylik hamileyim ve de 1 gafta icerisinde kuyruk sojumumda olusan kizariklik ve şişlik yuzunden oturamiyorum rahat yatamiyorum hamile oldugum icin bi mudahale yapilamiyor kullandigim agri kesicilerle ve melhemle doguma kadar idare etmeye calisiyorum fakat her gecen gun bu şişlik buyuyor ve agrisi cogaliyr gbi hissediyorum ne yapmaliyim bu arada kullandigim ilaclarin bebegime bi yan etkisi olur mu yardimci olursaniz cok sevinirim

admin
4 Temmuz 2017

apse boşaltıldığı anda ağrınız büyük oranda geriler.

Berke
4 Temmuz 2017

Peki bu apse alma işleminde csnım yanıcak mı açık yara büyüklüğü nekadsr olucak tatilde sorun yaşatır mı ? Mesela şuan delikten akıntı devam ediyor bazı zamanlar üstüne oturamıyorum apse boşalttıktan sonra böyle ağrılarım acılarım olucak mı ?

admin
1 Temmuz 2017

apse tedavisi yapıldıktan 1,5-2 ay sonra doku toparlayınca kıl dönmesi tedavisi yapılabilir.akıntı olabilir.bu süreçte tatile gidebilirsiniz
Op.Dr.Nizam Kurtdere

Berke
1 Temmuz 2017

Hocam selamlar daha öncesinden size yazmıştım Ağustos’ta arkadaşlarla Tatile gitme planlarımız var şuan kıl dönmesine her hangi bir müdahele bulunmadı benım kafamdaki plan 25temuuz gibi gelip operasyon olup 15 ağustos gibi 5 günlük bir Tatile çıkmaktı ama apse boşaltma işlemi oluyor o biraz sıkıntı nasıl yaparız hocam benım delik sürekli açık akıntı bir gün az bir gün çok bu şekilde hemen operasyon yapılmaz ?

admin
27 Haziran 2017

ağrı kesici alabilirsiniz.uygun zamanda kontrole gitmenizi öneririm
Op.Dr.Demet Ağras

Özdemir birtez
24 Haziran 2017

Hocam merhaba,
Üç gün önce izmirde microsinüsektomi yöntemiyle operasyon geçirdim fakat tam üstüne oturanıyorum ve devamlı zonklama hissediyorum bu agrılar kaç gün devam eder hocam

admin
17 Haziran 2017

iltihabı bir durum varsa akıntının içerde birikmemesi için dikiş atılmamış olabilir
Op.Dr.Alirıza Şahap Barlas

Emre
17 Haziran 2017

Hocam geçen hafta mikro sinüsaktomi ile operasyon geçirdim fakat doktorum anlatıldığı gibi dikiş atmadı bunun sebebi ne olabilir be gibi avantaj ve dezavantajları olur

admin
15 Haziran 2017

şu an apse oluşuyor olabilir.eğer apse varsa önce apse tedavi edilmeli,apseden 1,5-2 ay sonra doku toparlayınca kıl dönmeniz mikrosinusektomi yöntemi ile tedavi edilebilir
Op.Dr.atilla Kaya

Caglar
13 Haziran 2017

Hocam 19 yaşındayım, kuyruk sokumumda yarım bezelye büyüklüğünde şişlik var, şişlik ne zamandır var bilmiyorum ama ağrıyla birlikte fark edeli 2 gün oldu mikro sinüsektomi yöntemiyle tedavi olma ihtimalim nedir birde spor fitness aktivitelerine sıkıntı yaşamadan bir an önce başlayabilirmiyim,şimdiden teşekkürler

admin
3 Haziran 2017

muayene ile değerlendirmek gerekir.size en yakın kliniğimizde giderek muayene olabilirsiniz
Op.Dr.Atilla Kaya

furkan
2 Haziran 2017

Hocam merhabalar yaklaşık 1 yıl önce kuyruksokumumda şişlik oluştu ve bir süre sonra üzerine oturmamdan kaynaklı patlayarak iltihap ve kan boşaldı bunun üzerinden 3 ay sonra şişlik tekrarlayarak ağrı ve acıya dönüştü üzerine oturamaz oldum bunun sonucunda devlet hastanesine giderek muayene oldum doktor derinleştiğini söyledi ve oraya kesi açıp boşalttı bir hafta pansumana gittim ancak akıntı ve kanamam üzerinden 2 hatta 3 ay geçmesine rağmen hala devam etmekte doktor bu operasyondan birkaç ay sonra iyileşince müdahale olabileceğini
iltihap olduğu müddetce herhangi bir operasyonun olamayacığını söylemişti geçmesini beklemelimiyim bu rahatsızlığımın nekadar ilerlediğini nasıl anlayabilirim? bir tane delik ve 3 cm lik çevre şişkinliği var mikrosinüsektomi olabilirmiyim? yada olamama ihtimalim varmıdır? teşekkür ederim

admin
24 Mayıs 2017

en az 1 hafta boyunca pansuman yapılmalı.bunun yanısıra duş alabilirsiniz.duş alırken yıkayabilirsiniz

derman
23 Mayıs 2017

hocam apse boşaltıldıktan sonra en az kaç gün pansuman yapılmalı ?

admin
14 Nisan 2017

ameliyat sonrası acı ağrı yapılan kesinin büyüklüğü ile orantılıdır.mikrosinusektomide kesi çok küçük olduğu için ağrı hissetseniz bile çoğu zaman ağrı kesici almayı gerektirmeyecek kadardır.ayrıca kesi küçük olduğu iyileşme daha hızlı olur iyileşme gecikmediği için yara enfeksiyonu vb görülmez
Op.Dr.Atilla Kaya

Hakan Güner
14 Nisan 2017

hocam ameliyattan sonra acı, ağrı hissetmemek çok mucizevi geliyor. nasıl olur ki?

admin
11 Nisan 2017

gebelikte herhangi bir tedavi yapılamaz.genel hijyeninize dikkat edin.doğumdan sonra tedavinizi yapabiliriz.
Op.Dr.Seher Şirin

Gözde
10 Nisan 2017

Ben 4 aylik hamileyim bugün kil donmemde iltihap oldugu icin doktor iltihabı bosaltti ama tekrarlar diye korkuyorum mikrosinusektomi hamileler icin uygun mu bebegime bi zarari olur mu bu yöntemle ameliyat olabilirmiyim?

admin
8 Nisan 2017

apse tekrar oluşmuş olabilir.gelirseniz muayene ile durumunuzu değerlendirebiliriz.apse varsa apse tedavisi ,uygunsa mikrosinusektomi yöntemi ile kıl dönmenizi tedavi edebiliriz
Op.Dr.Demet Ağras

Sinem
7 Nisan 2017

Hocam bende bir iki ay önce kuyruk sokumumda bir sert kitle gibi bir şişlik oluştu çok canim yandi bende devlet hastanesine gittim doktor kil dönmesi apsesi olmuş dedi iltihabı bosalltti ilaç verdi aslinda gecmisti. Ama bir bucuk ay sonra ayni yerde yine şişlik hisediyorum ne yapmaliyim

admin
4 Nisan 2017

kıl dönmesi apsesi olabilir.3. günden sonra açılabilir.gelirsseniz muayene ile durumunuzu değerlendirip tedavinizi yapabiliriz.
Op.Dr.Seher Şirin

Adaa
3 Nisan 2017

Bundan 10ay önce kuyruk sokumumda kıl dönmesi yüzünden kis olmuştu hemen hekime gittim boşaltılar 2 hafta önce 8.5 aylık ölü bebek için doğurdum 1haftadır kuyruk sokumumda ağrı var hekime gittim 18cm olmuş kis toplamış dedi antibiyotik verdi ama daha çok AĞRIDI öldum ağrıdan uyuyamiyorum tekrar hekime gitmeyi düşünüyorum ama bosaltmaz diye korkuyorum

admin
29 Mart 2017

tüm kıl dönmelerinde mikrosinusektomi uygulanabilir.gelirseniz muayene ile değerlendirp sosyal yaşamınıza ara vermeden,anatomik yapınızı fiziksel görünümünüzü bozmadan,narkozsuz ,pansumansız tedavinizi yapabiliriz.
Op.Dr.Atilla Kaya

Nur
27 Mart 2017

Ben 17 yaşındayım bugün doktora gittim kıl dönmesi olduğunu ve 2 den fazla delik sayısı olduğunu söyledi açık ameliyat olmak istemiyorum bu yöntem bende uygulanabilirmi bian önce kurtulmak istiyorum yardımcı olun lütfen

admin
29 Mart 2017

olabilirsiniz.tüm kıl dönmelerinde mikrosinusektomi yöntemi uygulanabilir
Op.Dr.Seher Şirin

Arife
27 Mart 2017

Hocam 4 yıldır kıl dönmesinden ameliyat oldum peki şimdi mikrosinusektomi olabilir miyim?

admin
23 Mart 2017

Levent bey,tüm kıl dönmelerine mikrosinusektomi yöntemi uygulanabilir.
Op.Dr.Atilla Kaya

Levent
22 Mart 2017

7 yildir kil donmesi sikayetim var ve normal ameliyat olmak istemiyorum microsinusektomi olabilir miyim boludan yazıyorum

admin
21 Mart 2017

kıl girişine yönelik gerekli önlemleri almadıysanız ve genel hijyene dikkat etmediyseniz,nüks etmiş olabilir

Yusuf
20 Mart 2017

Merhaba hocam ben nevşehir de ogrenciyim bundan 4 ay önce avrupa cerrahi de mikrosinus ektomi oldum kıl dönmesinden canım nazarımda üstüne çok düşerim çok iyi titizlikle baktım dikiş yoktu 2 tane yuvarlak kesik vardı orası 2 ayda doku doldu ama çok sert oldu ikigun önce şişti o rasi devlet hastanesine gittim kıl dönmesi değil iltahap kurumuş kist mi dokumu bilmiyorum kendi doktaruna gözük dedi tam olarak ne hocam

admin
20 Mart 2017

tekrarlamış olabilir.mikrosinusektomi yöntemini araştırmalısınız
Op.dr.seher Şirin

sadık
19 Mart 2017

hocam ben bundan 2.5 sene once kıl donmesi ameliyatı oldum klasik yontemle şimdi kuyruk sokumunda ufak bi sivilce gibi şişlik var akıntı ıvır zıvır yok hafif agrı yapıo kıl donmesimi bu acaba tekrarlamış mıdır. Ameliyat şart mı

admin
17 Mart 2017

depilasyonda kullanılan her yöntemle temizleyebilirsiniz
Op.dr.Demet Ağras

buruburu
17 Mart 2017

Hocam merhaba, benim merak ettiğim; ameliyat bölgesindeki kılları nasıl ve neyle
Temizlemeliyiz?

admin
16 Mart 2017

muayene ile değerlendirmek gerekir.3 ay nüks için erken ama tekrarlamış olabilir.
Op.Dr.Adil Altınsoy

yunus emre
16 Mart 2017

hocam ben 3 yıl önce flap yöntemiyle kıl dönmesi ameliyat oldum. son zamanlarda tekrar bir şişkinlik ve ağrılarım mevcut ameliyattan sonra tekrarlama riski yüksekmidir yani tekrar ameliyat olmamda bir risk var mıdır ?

admin
8 Mart 2017

muayene ile değerlendirmek gerekir.genel cerrahiya muayene olmalısınız
Op.Dr.Seher Şirin

Aydan demir
7 Mart 2017

Merhaba bu durumu ben nerdeyse 3 yıldır çekiyorum ve bugune kadar kendim iltihabi cikarttim.iltihap olmasada kasinti oluyor yasadigim bu durum kil donmesimidir.yazın oluyor onun dışında asla olmuyor.

admin
8 Mart 2017

kuyruk sokumundaki delik kıl dönmesi nedeniyle oluşmuştur.kıl dönmesi değil ama sıklıkla apsesi ağrıya neden olur.otururken ağrıyı çok hissedebilrsiniz.
Op.Dr.Ergun Aygören

Recep
7 Mart 2017

Hocam merhaba kuyruk sokumu üstünde ufak bir delik varagri i ile acile gittim iltihaplanma var dedi kil donmesi olabilir mi Ve kil donmesi agrisi Oturmayı etkilermi ayaklari Agritirmi ayaklarima vuruor ?

admin
3 Mart 2017

muayene ile değerlendirilip,uygulanabilir.
Op.dr.Atilla Kaya

Fatih
3 Mart 2017

İyi günler bendede kıl dönmesi var yaklaşık 2 yıldır hiç doktora gitmedim ama kuyruk sokumu bölgemde 4 delik var ver 1, 1.5 santimetre çapında bir et parçası çıktı 2 ay filan önce bu ameliyatı bende uygulyabilirmisiniz

1233456789008765431123457890986421
2 Mart 2017

1sene önce devlet hastanesinde başka bir yöntemle kıl dönmesi ameliyatı olmuştum, tekrar nüksederse mikro sinüsektomi olmamda bir sakınca var mı? Bir de ödemeyi taksit olarak yapabiliyor muyuz?
Op.Dr.Atilla Kaya
tüm kıl dönmelerine mikrosinusektomi uygulanabilir.

admin
3 Mart 2017

genel hijyeninize dikkat etmediyseniz nüks etmiş olabilir.gelirseniz muayene ile değerlendirebiliriz
Op.dr.Seher Şirin

rahatsız
2 Mart 2017

merhaba ben 8 ay önce bakırköy kliniğinizde mikro sinüsektomi oldum ve şimdiye kadar şişti. neden böyle oluyor? şişiyor 3-4 gün hayatımı baya zorlaştırıyor sonra düzeliyor. nedeni nedir

admin
2 Mart 2017

1,5 ay nüks için erken.yara yeri değerlendirilip extra tedavile uygulanabilir
Op.Dr.Nizam Kurtdere

xx
1 Mart 2017

Hocam iyi günler ben 1.5 ay önce kıl dönmesi ameliyatı oldum lokal anestezi ile 2 bölgede delik açıldı daha sonra 4 dikiş atıldı 4-5 gün evde istirahat ettim daha sonra 1 hafta simit ile dolaştım.Ameliyattan 1-2 sonra bile akıntı geldiğini hissediyordum kendi doktoruma söyledim ciddiye almadı dikişler açıldıktan sonra ise akıntı ameliyat olmadan öncekinden bile fazlalaştı pantolonum yuvarlak bir şekilde baya ıslak oluyor.Başka bir doktora gittim nüks dedi ve açık ameliyat önerdi.Bu durumdan çok çok rahatsızım hemen bitmesini istiyorum siz ne önerirsiniz samimi cevap verirseniz sevinirim

admin
28 Şubat 2017

tıpta hergün yeni uygulamalar devreye giriyor.bunlar hep tedaviyi kolaylaştırmak,iyileşme sürecini kısaltmak,hastanın iş ve sosyal yaşamına mümkün olduğunca uzak kalmasını önlemek amaçlanıyor.hasta yararı açısından yeniliklere açık olmak gerekir.ailenizi ikna etmek size düşüyor.
Op.Dr.Atilla Kaya

X
26 Şubat 2017

Hocam benim uzun zamandır tanidigim doktorum microsinusektomi onermiyor, onerse direkt yaptiracagim ama onermeyince ailem de kuskulaniyor. Napacagimi bilmiyorum

ömer
23 Şubat 2017

hocam bazı doktorların kendilerine özel klinikleri oluyor ve orada mikrosinusektomi uyguluyorlar. ne kadar güvenilir olabilir sizce?
Op.Dr Atilla Kaya
mikrosinusektomi yöntemi,hastanede yatış gerektirmeyen,narkoza ihtiyaç duyulmayan bir yöntemdir.bu nedenle klinkte uygulanabilir

ali
22 Şubat 2017

hocam iyi günler. 2 sene önce kıl dönmesi ameliyatı oldum fakat işe yaramadı. daha önce 2-3 seans bir doktora muayene olmuştum. o cımbız gibi bir şey ile sadece yaranın olduğu yeri uyuşturup kılları çekmeye çalışıyordu. yarım bıraktığım için tam işe yaramadı. bu mikro sinüsektomi yöntemi bu mudur? bir kaç seansta biteceği söylenen?
Op.Dr.Atilla Kaya
hayır böyle seans seans uygulanan bir yöntem değil.mikrosinusektomide kıl keseciği 1-2cm lik küçük bir cerrahi kesiyle çıkarılır.

Hakan Ç.
20 Şubat 2017

Hocam kusuruma bakmayın ama ben böyle şeylerde biraz sinirleniyorum. Sizler sanki bizim kötülüğümüzü istiyormuşsunuz gibi her söylediğinizden bir şeyler çıkarıyorlar. Aynı şeyleri binlerce kez sormuşlar. Yerinizde olsam hiçbirine cevap vermezdim. Yoğunluğunuza rağmen burada birkaç insanın içini rahatlatan cevaplar veriyorsunuz. Karşılığında hâlâ bir yerlerden açık bulmak istiyorlar. Çok yakın bir arkadaşım micro ile ameliyat oldu. İlk haftadan sonra halı sahaya gittik. Çok şükür şimdi de iyi. Benim demek istediğim; inanmayan veya inanmak istemeyene zorla yaptırılmıyor. Ülkenin iyi birkaç doktoru böyle yöntem geliştirmiş ve sizin sorularınıza yanıt vermek için çabalıyor. Değerini bilmek gerekiyor. İsteyen de yine normal ameliyatını yaptırabilir. Saygılarımla..

mstf
20 Şubat 2017

hocam ben yaklaşık 2.5 yıl önce kıl dönmesinden ameliyat oldum ameliyattan önce akıntı oluyordu fakat ameliyattan 9 ay sonra dikiş bölgesi tekrar şişti ve akıntı olmuyor.şimdiye kadar on seferden fazla şişmiştir ama sadece bir kere patladı ve kanla karışık iğrenç kokulu iltihap aktı sadece bir kere. dikiş yerlerim neredeyse yumruk büyüklüğünde şişiyor ve hayatımı çok kısıtlıyor oturup sırt üstü yatamıyorum doktorum kıl dönmesi değilde iltihaplanma tarzı bişey olduğunu söyledi, ilaç ve ineler kullandım ama tekrar ameliyat olmam gerektiğini söyledi, tekrar nüks olabilirmi ve mikrosinusektomi yöntemini bana uygulayabilirmiyiz.
Op Dr Adil Altınsoy
tüm vakalara uygulanabilir

ggggg
18 Şubat 2017

hocam işinde profesyonel olup da micro yöntem önermeyen uzman cerrahlar da var. neden??
Op Dr Atilla Kaya
uzmanlık eğitimi almış her hekim alanında profesyoneldir.herkesin belli görüş ve teknikleri vardır.tıpta yeniliklere açık olan arkadaşlarımız bu yöntemi başarı ile uyguluyorlar.mutlaka her kıl dönmesine mikrosinusektomi ygulanacak değil ama hastalığın durumuna göre modifiye edilerek uygulanabilir.mikrosinusektomi yöntemi hastanede yatış,anestezi gerektirmediği için hekimler tarafından çok tercih edilmiyor

.
11 Şubat 2017

Hocam, ben daha önce 1 kez ameliyat oldum. Ameliyatımı yapan doktorumu o kadar çok seviyorum ki. Hastalarına ilgisi ve güven vermesinden de kaynaklanıyor. 2.kez ameliyat olmam gerekiyor. Fakat ben bu yöntemi kendimce uygun gördüm. Ama kendisine de danıştım. Kendisi bu yöntemi hiç denememiş ve bana normal ameliyatı önerdi. Kafam çok karışık. Yardımcı olur musunuz?
Op Dr Atilla Kaya
mikrosinusetomi,narkoz,yatak istirahati ve pansuman gerektirmeyen bir yöntemdir.tercih sizin

Busra
11 Şubat 2017

Hocam max kac gun aci hissederiz
Op Dr Demet Ağras
mikrosinusektomi de acı hissettirecek bir durum yok

tuğçe
11 Şubat 2017

hocam daha önceden 2 kez kıl dönmesi ameliyatı oldum. hala dikiş izlerim var ve makat bölgesine kayan bir iltihap oluştu çok rahatsıızım kliniğinizde bana işlem yapılabilir mi ?
Op Dr Seher Şirin
muayene ile değerlendirilmesi gerekir.yapılabilir

Anonim
8 Şubat 2017

Merhaba hocam, iyisinizdir inşallah. Kıl dönmesi ameliyatı yapılmış yere, tüy dökücü krem korkmadan uygulanabilir mi? Ya da hangi yöntemle temizleyebiliriz orayı? Ve uzun saç, tekrarlama ihtimali için dezavantaj olarak sayılır mı? Hastalarınızın sorularına direkt olarak cevap vermeniz çok takdir edilesi. Her şey için teşekkür ederim kendi adıma.
Op Dr Atilla Kaya
çevresine tüy dökücü krem uygulayabilirsiniz.önemli olan sırt bölgesi kıllarıdır.bunları epilasyonla yok etmelisiniz

ebrux
7 Şubat 2017

hocam selamlar. bizzat kendim görüştüğüm uzman genel cerrah bana mikrosinusektomide, o bölgeye bir şeyin enjekte edildiğini söyledi. fakat bu bilgiye burada ulaşamıyorum. aydınlatırsanız teşekkür ederim. kolay gelsin…
Op Dr Seher Şirin
hayır hiç bir şey enjekte etmiyoruz.kıl kesesini çıakrıyoruz

soner
6 Şubat 2017

kıl dönmesi ameliyatında pansuman şartmıdır ?
Op Dr Atilla Kaya
klasik yöntemlerle tedavi olduysanız şart,mikrosinusektomi yöntemi ile tedavi olduysanız gerekmez

Kübra
5 Şubat 2017

Hocam merhaba ben 30 haftalık hamileyim kıl dönmesi vardı bende 1 ay önce apse yaptı boşalttılar iki gün önce tekrar şişti yine boşalttılar hamile olduğum için çok canımız yandı uyuşmadı acaba tekrar iltihap olmaması için ne yapmalıyım dayanamıyorum acısına çünkü doğum sonrası ameliyat olcam ama doğuma kadar ne yapmalıyım acaba.
Op Dr Ergun Aygören
sık yıkayıp kuru tutun

Piyes
3 Şubat 2017

Hocam, merhaba! Açık kıl dönmesi ameliyatı ve o süreç çok zor olur mu? 17 yaşındayım. Sınavlara hazırlanıyorum. İyileşme süresi çok uzar mı? Doktorum ne yapacağını ve nasıl yapacağını anlattı. Kendisine 2.kez ameliyat olacağım. Güvenim tam, ama iyileşme süresinin zaman kaybı yaratacağından korkuyorum. Önerilerinizi bekliyorum. Teşekkür ederim.
Op Dr Adil Altınsoy
klasik yöntemlerle tedavi olmanı önermem

Elif
3 Şubat 2017

Hocam beb daha 17 yasndaym benim apsem dun gece çıkarıldı içindeki kıl ile tabi ve bende ilk defa kıl dönmesi oldugu icin doktor ameliyat gerekmez dedi ve hijyenik olursanda tekrarlamayacaginı söyledi ama okuduklarım yazıya gorede apse çıkarıldıktan sonra2 ay sonra ameliyat diosunuz ve ameliyatan cok korkuyorum ne yapmalıyım sizce ve doktorum hep yüzüstü yatacaksın yan donmeyeceksin dio ama yüzüstü de yatılmiyor hocam bana yardımcı olun
Op Dr Seher Şirin
mikrosinusektomi yöntemi ile tedavi olursanız tüm bu sıkıntıları yaşamazsınız.anatomik ve fiziksel yapınız bozulmaz,günlerce yüzüstü yatmak zorunda kalmazsınız,pansuman gerektirmez.

mehmet vuran
3 Şubat 2017

değerli hocam dün perianal fistül amaliyatı oldum.amaliyattan bir gün sonra doktor yarayı kontrol ettiginde kıl donmeside var olabilir dedi…şüpheleniyom dedi ama onbeş gün önce emar çekmişlerdi. .var mı acaba çok korkuyom yine amaliyat olmaktan
Op Dr Alirıza Şahap Barlas
kıl dönmesi tanısı muayene ile çok rahat konulabilir.bunun için MR çektirmenize gerek yok.gelirseniz muayene ile değerlendirebiliriz

Kai
2 Şubat 2017

Hocam, bazı cerrahlar neden mikrosinusektomi önermiyor sizce?
Op Dr Atilla Kaya
ekonomik olduğu için 🙂

Canan
1 Şubat 2017

Hocam merhaba. Ben yaklaşık 3 4 sene önce ameliyat oldum. Benimki çok ilerlemişti. Kuyruk sokumumda bir parça et çıkmıştı.. Ve oturuup kalkinca aniden zonklama oluyordu. Doktor hemen ameliyat dedi 15 dk içinde o bölgeyi temizledi dikis atti. Inanin 2 3 ay yataktan kalkamadm. Acik ameliyattı. 3 cm kadar açıp tedavi etti. Ve hala yaram açık. Sürekli pansumana gidip durdum. Bu beni çok etkiledi yürüyemedim bile. Ama hangi tedavi şeklini kullandı doktor bilmiyorum.. Ve yine tekrarladı. Oturup kalkınca canım yanıyor. Bu olduğum ameliyatla sizin yönteminiz arasındaki fark nedir ?
Op Dr Nizam Kurtdere
mikrosinusektomi yönteminde kesecik sadece küçük bir kesiden çıkarılır.yatak istirahati,pansuman,gerekmez,sosyal yaşamınıza devam edebilirsiniz.fakat sizi muayene ile değerlendirip ona göre tedavinizi planlamak gerekir

eda
31 Ocak 2017

uyuşturulduğu zaman hiçbir şekilde hissetmem değil mi çok korkuyorum da
Op Dr Atilla Kaya
hissetmezsiniz

Nio
31 Ocak 2017

Hocam 3 haftadır kuyruk sokumu üzerinde şişlik ve ağrı nedeniyle 3 doktor gezdim antibiyotik kullandım ağrım ve Şişlik geçti ama gittim son doktor bana ilk enfeksiyon dedi 1 hafta sonra ise kıl dönmesi dedi ultrason sonucunda 20*8mm boyutunda yoğun içerikli sıvı kollesyonu mevcuttur yazıyor sizce ameliyat olmalıyım hangi yöntem uygundur
Op Dr Seher Şirin
apse tedavisinden 1-2 ay sonra tedavi edilmeli.mikrosinusektomi yöntemi ile tedavi olmanızı öneririm

Anonim
29 Ocak 2017

Selamlar hocam, ben birkaç ay önce kapalı kıl dönmesi ameliyatı oldum. Geçen haftalarda akıntılar oluşmaya başladı. Salı günü doktoruma muayene oldum. “Yara yerin açılmış, aşağı bölgede ise yeni bir tane çıkmış. Bu defa açık ameliyat yapacağız” dedi. Üniversite sınavlarına hazırlanıyorum. Üstelik ikinci kez ameliyat olmak stres yaratıyor ve tekrarlamayacağının da garantisi yok. Gelirsem, microsinusektomi uygulanabilir mi? Teşekkür ederim.
Op Dr Ergun Aygören
tüm yöntemlerde tekrar edebilir.ama bu nüksü önlemek sizin elinizde.genel hijyeninize dikkat eder,günlük yıkanıp günlük iççamaşırı değiştirirseniz ve sırt bölgesi kıllarına epilasyon yaptırırsanız nüks olasılığını sıfıra yaklaştırmış olursunuz.evet uygulayabiliriz

ümit
28 Ocak 2017

Merhaba hocam bendede çatalda kıl dönmesi mevcut 4 yıl kadar oldu ilk zamanlar akıntı ve kanamam oldu şuan herhangi bir sıkıntım yok lakin ara ara nefesimi kesecek kadar belimde tutulmalar oluyor gittiğim cerrah ısrarla bel ağrısı yapmaz kıl dönmesi desede başka bir problemimin olmadığını biliyorum söylediğiniz yöntemle ameliyattan sonra tekrar body sporuyla uğraşabirmiyim? Teşekkürler
Op Dr Nizam Kurtdere
gelirseniz durumunuzu muayene ile değerlendirip tedavinizi yapabiliriz.sporla uğraşabilirsiniz

Hatice
27 Ocak 2017

Merhaba hocam benim genital bolgemde yaklaşık 1cm aralıkla iki küçük çıkıntı var ve son 1 aydır delik olan kısımlardan sürekli iltihap ve kan geliyor bu kıl dönmesi midir?Kıl donmesiyse İstanbul Avrupa yakasında bahsettiğiniz tedaviyi yaptirabilecegim bir yer var mıdır? Teşekkürler.
Op Dr Seher Şirin
kıl dönmesi daha çok kuyruk sokumunda görülür.eğer kıllı bir yapınız varsa bahsettiğiniz alandada görülebilir.gelirseniz muayene ile değerlendirip tedavinizi yapabiliriz.iletişim bilgilerimiz:Adres: Zeytinlik Mahallesi Yakut Sokak No:24 Kat:3 (PTT Karşısı) Bakırköy Merkez – İstanbul
Tel: 0212 542 0 888 – 0212 572 72 65
GSM & WhatsApp: 0506 142 41 12

Anonim
27 Ocak 2017

Hocam, merhaba. Bu yöntem ile tedavi olup memnun olduğunu bildiren hasta görüşleri de var mı? Varsa nasıl ulaşabiliriz? Sağ olun..
Op Dr Atilla Kaya
hastalarımızın telefonlarını ,kimliklerini paylaşmıyoruz

ayşe
25 Ocak 2017

hocam iyi günler. bende kıl dönmesi var ve apse yapmış durumda. microsinüsektomi yöntemiyle halledilebilir mi ? yoksa hastanede ameliyatla mı halledllir ?
Op Dr Seher Şirin
apse tedavisinden 1,5-2 ay sonra doku toparlayınca mikrosinusektomi yöntemi ile tedavi olabilirsiniz.doku toparlamadan ameliyat olursanız yara iyileşmesi gecikir.

muharrem
24 Ocak 2017

hocam merhaba benm 3 adet kil donmesi mevcut kullandigim alternatif tedavi yuzunden ufak bir yara olustu ve cok az da apse var ocak 30 2017 tarihinde is geregi yurt disina cikicam ama bu ameliyattan kurtulmam gerekiyo yani yurt disina gitmeden opmayi dusunuyorum apse varken yapiliyormu yoksa illa kurutmakmi lazim antibiotikle yanliz apse yok denecek kadar az
Op Dr Atilla Kaya
gelirseniz muayene ile değerlendirip mikrosinusektomi yöntemi le kıl dönmenizi tedavi edebiliriz

Doktor hastası:)
20 Ocak 2017

Merhabalar, staj gördüğüm hastanede henüz normal ameliyatlar önerilip yapılıyor. Microsinusektomi yöntemi sadece belli başlı yerlerde mi uygulanıyor, yoksa isteyen uzman cerrahlar da yapabiliyor mu? Teşekkürler şimdiden
Op Dr Atilla Kaya
yataklı tedavi kurumlarında pek uygulanmıyor.kliniğimizde muayene ücretsiz gelirseniz durumunuzu değerlendirip mikrosinusektomi yöntemi ile tedavinizi yapabiliriz

YGS mağduru
20 Ocak 2017

Size çok teşekkür ederim:))

Enes
18 Ocak 2017

Hocam Merhaba. Ben 2013 yılında kıl dönmesi ameliyatı oldum ancak çok geçmeden hastalık nuksetti. Şimdi tekrar randevu aldım ve bu sefer kristalize fenol yöntemi ile tedavi olacağım. Bu yöntem hakkımda ne düşünüyorsunuz ?
OP Dr Atilla kaya
kıl dönmesi tedavisinde mutlaka kıl keseciği çıkarılmalıdır.fenol yönteminde çıkarılmaz.bu nedenle nüks ihtimali çok yüksektir

Anonim
17 Ocak 2017

Merhaba hocam, ben yaklaşık 4 ay önce çok iyi bir uzman genel cerrah tarafından ameliyat oldum. 1 ay önce son kontrole gittiğimde, yaramın kapanmış olduğunu söyledi. Ama yaklaşık 2 haftadır zaman zaman kanlı akıntılar görüyorum. Tekrarlamış olabilir. Yarın yine gidip kendisiyle konuşmayı düşünüyorum. Bu yöntemden de bahsedeceğim. Sizce olaya sıcak bakar mı? Şimdiden teşekkür ederim.
Op Dr Adil Altınsoy
iyi bir uzman yenilikleri takip etmeli,

Elif
4 Ocak 2017

Merhaba hocam.. benim kuyruk sokumumda yaklasik 4 aydir sislik vardi dayanilmaz hale geldiginde abse bosaltimi oldu.. simdilik ara ara agri hissettiriyor antibiyotik kullanip geciriyorum.. 2 gun once doktora muayene oldum ameliyat icin. Rontgen cekti ve oval sekilde 7 cm kesicegini zor olacagini soyledi. Genel anestezi olacagimdan cok korkmadim ama yapilan bu yontemdeki fotograflari gorunce cok korktum . biraz arastirdim microsinusektomi yontemini.. sorulan sirularda delik oldugundan behsetmisler. Bende herhangi bir delik yok sadece sislik var.. abse bosaltimim da 2 ay kadar once oldu.. micro yontem bende de uygulanabilir mii? Iyi aksamlar
Op dr seher Şirin
mikrosinusektomi yöntemi uygulanabilir.delik gözle görülemeyecek kadar küçük olabilir

Kemal
30 Aralık 2016

Merhaba hocam birkac gundur kuyruk sokumumda hafif kaşıntı vardı.Kucuk bir delik oldugunu farkettim.Akıntı vb bisey gelmedi hic.Doktora gittigimde kıl donmesi teşhisi koydu.Ameliyata gerek olmadigini soyledi.Agrı akıntı geldiginde ameliyati dusunuruz dedi. Sizce ne yapmalıyım beklersem daha zor bir ameliyat olur mu?
Op Dr Atilla Kaya
kıl dönmesi ne kadar erken tedavi edilirse o kadar kolay iyileşir.bekletmeyin ,tedavi olun.mikrosinusektomi yöntemini araştırın

Berke
27 Aralık 2016

Hocam size güveniyorum bu apse boşaltmakta dikiş falan uygulanıyor mu yada kesilicek mi ne olucak birde şey şuan patladığı için akıntısı oluyor direk antibiyotik kullansam nasıl olur ?
Op Dr ergun Aygören
İdeaklinik Bursa Genel Cerrahi uzmanı
yinede bir genel cerrahi uzmanı görsün

Serkan
26 Aralık 2016

Kolay gelsin. Hiç ağrı ya da şişlik yok. Sadece küçük bir delik ve hafif sızıntı var ve bu şikayetim maximum 15 gündür. Ameliyat korkum da var. Ameliyat olmalımıyım.
Op.Dr.Demet Ağras İzmir İdeaklinik Genel Cerrahi Uzmanı
Muhtemelen kıl dönmesi hastalığınız var.İlerlemeden bize başvurursanız mikrosinüsektomi yöntemiyle halledebiliriz.Geçmiş olsun.

Berke
26 Aralık 2016

Atilla hocam selamlar daha öncesinde mesaj göndermiştim size bir delik vardı kapanmıştı 2,5 aydır kapalıydı bugün kalktığımda patlamış içinde katı birşey sarkıyordu ben temizledim orayı Baya kanadı açıkcası biraz moralim bozuldu direk hasta psikolojisine girdim yılbaşından sonra karar verdim yanınıza uğruyorum artık size kendimi teslim edicem yapıcak birşey kalmadı böyle çekmekle olmaz bu pis şeyi yalnız şöyle birşey desem ben lokal değilde genel anestezi ile olabilir miyim çünkü cidden uyanık olmak istemiyorum birde son yorumları okudum taşındınız mı noldu bende Tekirdağ çorludan gelicem bana bu yazdıklarımla ilgili detaylı bilgi verirseniz sevinirim iyi günler diliyorum..
Op Dr Atilla Kaya
İdeaklinik Genel Cerrahi Uzmanı
sivilce sıkmak kadar basit bir girişim olduğu için riskleri olduğundan narkoz uygulamıyoruz.bakırköy merkezde yeni kliniğimi açıyorum.önümüzdeki günlerde iletişim bilgilerini http://www.ideaklinik.com sitesinden görebilirsiniz

Emre
23 Aralık 2016

Hocam iyi günler. Bugün devlet hastanesinde doktora göründüm. Apse vardı ve cerrahi müdahale ile apseyi aldılar. Doktorum ilerlemiş dedi bu yöntem benim içinde geçerli mi?
Op Dr Demet Ağras
İdeaklinik İzmir genel cerrahi uzmanı
evet mikrosinusektomi yöntemi ile tedavinizi yapabliriz

Gökhan
22 Aralık 2016

Hocam, geçtiğimiz Haziran Temmuz ayından itibaren kuyruk sokumumda şişlik var. Yaklaşık 2-3 ay önce doktora giderek muayene oldum ve kıl dönmesi dedi. Okulum olduğu için ameliyatı sömestr arasında olma imkanım var dedim. Ve o zamandan bugüne ne bir ağrı nede bir sıkıntı yaratmadı bana ama bu son 1 haftadır iltihap akıyor ve kan geliyor ve şiş olan yer git gide iniyor. 1 ay sonra sömestır arası olucak nasıl bir ameliyat olmamı önerirsiniz vede tedaviden sonra spor yapmam için aradan ne kadarlık bir süre geçmesi ve gerekir. Saygılarımla
Op Dr Demet AĞRAS
ideaklinik İzmir genel cerrahi uzmanı
muayene ile değerlendirip duruma göre tedavi başlayıp,iltihabı düzeltmek gerekir.arkasından doku toparlayınca da kıl dönmesi tedavinizi yapabiliriz

murat
21 Aralık 2016

Merhaba hocam 2012 yılında bi ameliyat geçirdim kıl dönmesinde ama iki yıl önce Gene tekrarladı ve ben tekrardan ameliyat anı ve sonrasında yaşadığım sıkıntıları yaşamak istemiyorum. Bu yöntem bende işe yarar mı.

Dr.Demet Ağras
Muayene olmadan kesin bişey söyleyemem.Sizi kliniğimize bekleriz.Geçmiş olsun

Anonim
11 Aralık 2016

Op.Dr.Seher Şirin
Bakırköy İdeaklinik Genel Cerrahi Uzmanı

Hocam Bakırköyde yeriniz nerde , Şubelerde Bakırköy gözükmüyor maalesef
Op.Dr.Atilla Kaya
Şu an Bakırköy kliniğinde hizmet verememekteyiz.Sizi Kadıköy ya da nişantaşı şubemize bekliyoruz.Geçmiş.olsun

Anonim
11 Aralık 2016

Atilla hocam,
Ben 4 sene evvel sizin yesilyurttaki yerinizde kildonmesi ameliyati oldum. Simdi ayni sikayet oglumda var. Amerika da yasiyoruz. Suan sene ortasi okulunu birakip Turkiye ye gelmesi pek mumkun degil. Ayni yontemle Amerika da Bu ameliyati yapan yer varmi hic bir fikriniz var mi ?
Cevabiniz icin simdiden tesekkur ederim.
Ozkan.
Op Dr Atilla Kaya
kıl dönmesi ülkemizde sık görülüyor,bu nedenle tedavi yöntemleri oldukça gelişmiş.eğer Türkiyeye gelme durumunuz oluyorsa ,tedavi için acele etmenize gerek yok,bölgeyi temiz tutsun ,sık yıkansın,bölgedeki kılları herhangi bir yöntemle temizlesin,günlük iççamaşırını değiştirsin

Ceyhun
6 Aralık 2016

Hocam merhaba benim kuyruk kuyruk kemiğinde çatlak vardi su an iyi ama bu çatlagin olusturdugu bir apse var hocam ameliyat sartmi herhangi bir ilacla tedavi yontemi varmi ameliyat olsamda kaç gun surer bu ameliyat
Op Dr Adil altınsoy
öncelikle apse tedavisi yapılmalı.bu esnada apsenin nedeni tespit edilir.eğer kıl dönmesi ise 1,5-2 ay sonra mikrosinusektomi yöntemi ile tedavi edilebilir

Berk
5 Aralık 2016

Hocam merhaba ben 2 yıl önce kıl dönmesi ameliyatı oldum ameliyat olduktan sonra yara iltihaplanı filan temiz bakarak kapandı yaram ama şimdi akıntı filan yok ama olan yerde biraz iltihap var silince temizleyince kan geliyor bazen 1 hafta bişey olmuyor sonra silince yine iltihap ve sildikten sonra peçeteye en son ufak bir kan geliyor acaba nedeni nedir tekrarlamış olabilir mi?
Op Dr Nizam Kurtdere
nüks etmiş görünüyor.kliniğimizde kıl dönmesi muayenesi ücretsiz gelirseniz muayene ile değerlendirip tedavinizi yapabiliriz

Ahmet
1 Aralık 2016

Hocam merhaba, yaşım 38 yaklaşık 14 yıldır kıl dönmesi var, bu süreçte iki defa doktoro gittim iltihap akıtıldı ve antibiyotik tedavisi oldum. Yaklaşık 7 yıldır hiçbir sıkıntı yaşamadım ama son zamanlarda yine ağrı oluştu ve çok az miktarda akıntı var. Son 3 yıldırda şeker hastalığım var, Bu süreçte kıl dönmesi çok ilermişmidir ve ilerlemiş olsa dahi bahsettiğiniz mikrosinusektomi yöntemi ile tedavi olabilir miyim? Diyabet hastası olduğum için yarada ve kesinin ameliyat sonrası kapanması ve iyileşme sürecinde sorun yaşarmıyım?
Şimdiden teşekkür ediyorum.
Op Dr Atilla Kaya
diabette yara iyileşmesi gecikir,enfeksiyon riski yüksektir.bu nedenle zaten kesinin büyük olduğu klasik ameliyatlarla tedavi olmanızı önermem.gelirseniz muayene ile değerlendirip öncelikle apse varsa apse tedavisi eğer uygunsa mikrosinusektomi yöntemi ile kıl dönmenizi tedavi edebiliriz

Omer
29 Kasım 2016

Hocam iki gün önce kliniğinizde ankara şubesinde adil hocam tarafından operasyon geçirdim dikişlern olduğu bölüm ve belde ağrı mevcut Normalmidir? Ağrı için yapmam gereken her hangi bişey varmıdır?
Op Dr Ergun Aygören
ağrı kesici alabilirsiniz

Keskin
28 Kasım 2016

Merhabalar oğlum da 4 yıldır kıl dönmesi var 18 yaşında 2 kez ameliyat oldu ilki normal dikişliydi 2.yama şeklinde yapıldı şimdi tekrarlıycak gibi görünüyor lazer epilasyon yaptırmamız söylendi siz ne önerirsiniz. Teşekkürler…
Op Dr Alirıza Şahap Barlas
tekrarlarsa mikrosinusektomi yöntemini araştırın.tüm sırt kıllarına laser epilasyon yaptırabilirsiniz.sık yıkanıp günlük çamaşırını değiştirsin

Polat
26 Kasım 2016

İlerlemiş olsada yapabiliyor musunuz?
Op Dr Demet Ağsar
gelirseniz muayene ile değerlendirip tedavinizi mikrosinusektomi ile yapabiliriz

Ely
22 Kasım 2016

Ben neden İzmirdeki şubenizi her aradığımda doktorlar meşgul oluyor. Ne biçim ilgileniyosunuz hastalarla? Akıntım var ne zaman geçicek?
Op Dr Demet AĞRAS
doku iyileşmesi tamamlandığı zaman geçecektir.bu bünyenize bağlı aynı zamanda yara iyileşme süzecinize

emre
17 Kasım 2016

Hocam erzurumdan gelcem tedavi icin is yerinde izin imkanim yok tedavi oldugum gun donebilirmiyim gecen hafta apseyi bosalttirdim hangi surecte geleyim su an boyle bi yontem oldugu icin mutluyumm tsk
Op Dr Adil altınsoy
apse tedavisinden 1,5-2 ay sonra gelin,doku tam toparlamış olsun

Berke
15 Kasım 2016

Hocam selamlar ben delik kapandı akıntı durdu krem kullanmıştım ondan olabilir mi ? Birde bugün Cafeye oturduk ameliyat muhabbeti açıldı dedim ben bu yöntemi anlattık arkadaşlar öyle olmaz falan dediler senın büyüktür falan içimi daraltıllar size yazmak istedim bende Zaten bir korku var içimde diğer yöntemlerle ameliyat olmak yerine hiç olmam daha iyi
Op Dr Nizam Kurtdere
tüm kıl dönmelerine mikrosinusektomi yöntemini uygulayabiliyoruz

Anonim
15 Kasım 2016

merhaba hocam.kıl dönmesi bende 6-7 yıldır var.fakat şu ana kadar ameliyatların kesin çözüm olmamasından dolayı açıkçası ameliyat olmak istemedim.şu an apseli yerden ara sıra akıntı bazen de kan geliyor.fakat artık ameliyat olmayı düşünüyorum bu yöntemi gördükten sonra.şimdi bu apseli bölge için önce antibiyotik mi kullanacağım?şu an izmir bana daha yakın.gelmeden önce antbytk kullanıp ondan gelsem git gel yapmamak için mümkün mü?bir de şu an işsizlik maaşı alıyorum,sgk’dan yararlanabiliyor muyuz?teşekkürler…
Op Dr Demet AĞRAS
apse iyileştikten 1,5-2 ay sonra doku toparlayınca gelirseniz tedavinizi rahatlıkla yapabiliriz.bu süreçte genel hijyeninize çok dikkat etmelisiniz

Melik
11 Kasım 2016

Hocam iyi gunler ben de kil donmesi apsesi vardı doktor bunu keserek bosaltti suan yaram iyilesmis artık pansumana gerek olmadığı söyledi ama ben öğrenciyim ve ön beş tatilden önce ameliyat olamam bu zamana kadar iler mi bi de bu ameliyatın ücreti nekadar acaba
Op Dr Alirıza Şahap Barlas
ilerleyeilir.apse yapabilir.fakat mikrosinusektomi yöntemi ile tedavi olursan okula ara vermen gerekmez

emre
3 Kasım 2016

Hocam dün kıl dönmesi ameliyatı oldum hangi yöntemle olduğumu bilmiyorum ama açık bırakıldı lokal yapıldı ve yatışım olmadı.Doktorum ameliyattan sonra bir şeyler söyledi ama o heyecanla tam dinleyemedim.Yarım yamalak hatırlıyorum sırtüstü yaranın üzerine doğru yatmamı söyledi 2gün sonra duşa girmemi ve oraya 10 dakika ılık su tutmamı sonra yaranın üstünü gazlı bezle kapatmamı söyledi ağrı kesici ve antibiyotik yazdı ama pansuman yazmadı hergün yıkamam gerektiğini söyledi sizce bu hatırladıklarım doğrumu yanlış bi yer varsa geç olmadan düzeltmenizi bekliyorum teşekkürler.
Op Dr Ergun Aygören
Idea Klinik Bursa Şubesi Genel Cerrahi Uzmanı
evet sık sık yıkamak yaranın daha çabuk iyileşmesini sağlar,kıl girişini önler.doktorunuzun önerileri uygun

Elif
22 Ekim 2016

Hocam 19 yaşındayım apse kıl dönmesi teşhisi kondu apse boşaltıldı öğrenciyim apse iyileştikten sonra bu yöntemle ameliyat olsam kaç gün sıkıntı olur
Op Dr Seher Şirin
Idea Klinik Genel Cerrahi Uzmanı
1-2 gün belki istirahat gerekebilir.hemen normal yaşamına dönebilirsin

Anonim
18 Ekim 2016

Hocam ben okadar çok korkuyorum ki bayilicam ve korkudan olamiyorum ne yapmam gerekir
Op.Dr.Demet Ağras Idea Klinik İzmir Kliniği Genel Cerrahi Uzmanı
Korkmamanızı öneririm:)) Sizi tedavi edecek doktora güvendiğiniz takdirde korkunuzu yeneceğinizi düşünüyorum.

Ece
14 Ekim 2016

Merhaba ben bir hafta önce mikro sinüsektomi ameliyatı oldum gercekten cok rahat ve kısa bir operasyon. pansumanı üçüncü günde cıkardım dus aldım sonra yesil yapıskan akıntı oldu ara ara kan pıhtısıda cıktı simdide uzanınca oradan hava cıkıyor yani icine hava kacıyor demek ki ustune yatıncada cıkıyor bu normalmi? ne zaman o yaram kapanır ve tekrar pansuman yapılması gerekir mi
Op.Dr.Demet Ağras
Idea Klinik İzmir Kliniği Genel Cerrahi Uzmanı
Ameliyat olduğunuz doktora başvurmanızı öneririm.

dw
13 Ekim 2016

Herhaba hocam brn 2.5 yil once kapali ameliyat oldum. 1.5 yil hicbir sorunum yoktu fakat sonrasinda bir sabah kalktığımda dikislerimin bulundugu yerde yaklasik 1.5 cm capinda bir sisme ve kasinti oldugunu gordum. Hemen doktoruma gittim hafif iltihap kapmis korkma dedi ve antibiyotik tedavisi uyguladı. Gecti ama uc dort ayda bir yine oluyor siskinligi en fazla iki gun suruyor. Cok korkutuyor beni yardimci olursaniz sevinirim.3
Op Dr Ergun Aygören
Idea Klinik Bursa Şubesi Genel Cerrahi Uzmanı
tedavi olmalısnız

Berke
30 Eylül 2016

Hocam anladım peki benım zaten o sivilce ara sıra kanla karışık iltihap akıyor siz nasıl yarıcaksınız böyle diyince bile heyecan bir korku geldi 🙂
Op Dr Seher Şirin
Idea Klinik Genel Cerrahi Uzmanı
apse tedavisi lokal anestezi ile yapılır.gelirseniz durumunuzu değerlendirip tedavinizi yapabiliriz

Berke
28 Eylül 2016

Ben şimdi kendimi hazır hissettiğim anda yanınızda alıcam soluğu Tekirdağ çorluda ikamet ediyorum apse tedavisi nasıl oluyor biraz bahseder misiniz bu tedavi sürecinde rahatlama oluyor mu hastada ?
Op Dr Seher Şirin
Idea Klinik Genel Cerrahi Uzmanı
apse tedavisinde apse açılarak içinin boşalması sağlanır.enfeksiyon olduğu için antibiotik başlanır.doku yoprladıkça rahatlarsınız.1,5-2 ay sonra mikrosinusektomi yöntemi ile tedavi yapılabilir

Berke
27 Eylül 2016

Hocam daha önceden yazmıştım şimdi şöyle bir şey benim bi tane deliğim var apse varsa mikrosinusektomi yapılmıyor mu apse tedavisi nasıl oluyor ilaç tedavisi falan mı şu işten kurtulmak istiyorum spor yapıcam başlasam şimd ameliyat olursam diyorum bu mikrosinusektomi olurken hastaneye yatıyor muyuz serum falan ?
Op Dr Ergun Aygören
Idea Klinik Bursa Şubesi Genel Cerrahi Uzmanı
apse varsa öncelikle apse tedavi edilmeli.gelirseniz muayene ile değerlendirip varsa öncelikle apse tedavisini tedaviden 1,5-2 ay sonra doku toparlayınca mikrosinusektomi yöntemi ile tedavinizi yapabiliriz

Ozan
24 Eylül 2016

Merhabalar,
Bugün cerrahi bölüme gittim, tahmin ettiğim gibi kıl dönmem vardı. Dr. ilk safa da olduğunu söyledi. İki tane siyah nokta yan yana durmakla birlikte içe göçmüş bir doku var. Miro sinüsektomi yöntemini sorduğumda mantıksz bulduğunu dile getirdi. Sebebini de az yüzeysel kesime bağladı ve tekrar çıkma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. Siz ne düşünüyorsunuz? Sıradan bir ameliyatı tercih etmem mümkün değil.
Op Dr Atilla Kaya
Idea Klinik Genel Cerrahi Uzmanı
Mikro sinüsektomi yönteminin mantığı en az hasar ve iş gücü kaybıyla sorun olan kıl yumağının kapsülüyle birlikte çıkarılmasıdır. Kıl dönmesi tedavileri arasında en gelişmişi olan Mikro Sinüsektomi diğer yöntemlerde olduğu gibi hastanın özgürlüğünü kısıtlayıcı hiç bir kötü yönü yoktur.
Hasta açısından bakıldığında diğer tekniklerle en belirgin farklılığı yapılan diğer ameliyatlarda cilt 12-30 cm kesilirken, mikro sinüsektomi ameliyatı ise 1-2 cm cilt kesisi yeterli olmaktadır. Bu sayede ciltte görünür yara ve dikiş izi kalmaz iz kalmaması özellikle bayanlarda ve askeri okul yada polis okuluna gidecekleri için önem taşır. Yine diğer tedavilerde narkoz, hastanede yatma ve pansuman gerekirken, mikro sinüsektomi ile yapılan kıl dönmesi tedavisinde hiç birine gerek olmaz. En güzel yönüde sadece 10 dakika gibi kısa bir sürede yapılabilmesidir.Ameliyat kesisi ne kadar büyük olursa iyileşme o kadar uzun sürecektir,iltihap riski daha yüksek,yara yeri büyük olduğu için tekrar kıl girişine bağlı nüks riski o oranda artacaktır.sadece bunlar değil mikrosinusektomide kalçanızın anatomik yapısı ve fiziksel görünümü bozulmaz.

nurten golbaşı
19 Eylül 2016

Hocam Ankarada nerede bu yöntem var tel yazarsananız sevinirim
Op Dr Adil Altınsoy
Idea Klinik Ankara Şubesi Genel Cerrahi Uzmanı
Ankara şubesinde mikrosinusektomi yöntemi ile tedaviyi ben yapıyorum.gelirseniz muayene ile değerlendirip tedavinizi yapabiliriz

serıf
18 Eylül 2016

merhaba hocam esım 5 eylulde sezaryen dogum yaptı 2 3 gundur kuyruk sokumun da sıslık var bunun nrdenı ne olabılır oturamıor agrıdan cok tsklr
Op Dr Alirıza Şahap Barlas
Idea Klinik Kadıköy Şubesi Genel Cerrahi Uzmanı
sezaryen sonrası sıklıkla kabızlığa bağlı fissür oluşmakta.beslenem ve tuvalet alışkanlıklarını düzenlemeli.sıcak oturma banyosu yaparsa rahatlatır.gelirseniz muayene ile değerlendirip tedavisini yapabiliriz

mehmet
16 Eylül 2016

Hocam bende yaklaşık 1 senedir kıl dönmesi var.Bi şikayetim olmadığı için ameliyat olmadım.Bu ara rahatsızlık veriyo ama üniversite sınavına hazıranıyorum 15 tatilde mikrosinüektomi yöntemi ile tedavi olmayı düşünüyorum. O zamana kadar ilerleme olursa bu yöntem uygulanabilir mi?
Op Dr Seher Şirin
Idea Klinik Bakırköy Şubesi genel cerrahi Uzmanı
uygulanabilir fakat bu arada apse olursa okula ara vermek zorunda kalırsın bu nedenle planlayıp tedavi olsan iyi olur.mikrosinusektomi yöntemi ile tedavi olursan okula ara vermen gerekmez

Özlem
10 Eylül 2016

Merhaba bende ki kıl dönmesini çok geç farkettim siyah bir yara şeklinde görünüyor herhangi bir ağrı vermiyordu akıntıyida terlemek den oluyor zannettim ilk başda ama şimdi biraz biraz agrı yapıyor Trabzon da yım iltihaplanmissa aynı gün işlem yapmıyor musunuz
Op Dr Alirıza Şahap Barlas
Idea Klinik Kadıköy Şubesi Genel Cerrahi Uzmanı
öncelikle orda muayene olup apse olup olmadığını öğrenin.eğer apse varsa tedavi ettirin.1,5-2 ay sonra doku toparlayınca gelirseniz mikrosinusektomi yöntemi ile tedavi edebiliriz

Ömer Taha
6 Eylül 2016

Hocam merhaba ben kıl dönmesini fark ettiğim de 2016 yazın temmuz sonlarıydı kanama ve ilk haftalarda koku oluyordu şuan sadece kanama oluyor acaba ben de mikrosinusektomi ameliyatı olabilirmiyim?
Op Dr Atilla Kaya
Idea Klinik Bakırköy Şubesi Genel Cerrahi Uzmanı
gelirseniz muayene ile değerlendirip mikrosinusektomi yöntemi ile tedavinizi yapabiliriz

Mehmet
2 Eylül 2016

Hocam iyi akşamlar. Ben Idea Klinikte Dr. Ali Şahap Barlasa büyük mikrosinüsektomi ameliyati oldum. 7 gün geçti. Dikişlerimden kan gelmiş iç çamaşırıma. Bir sorun olur mu korkuyorumda.
Op Dr Alirıza Şahap Barlas
sorun olmaz

AcilAnonim
2 Eylül 2016

Bir de eklemek istedikleriniz var. İhtiyaç giderdikten sonrasında kanamam oldu (eski tip wc olduğu için otururken) yırtma mı olmuştur? Dikişlere bi zararı olmuş mudur dediğim gibi bu gün ameliyatttan sonra ki 6. Günüm. Ve bir sorum daha ben 3. Gün sonrası her gün yıkanıp o bölgeyi kuru tutmak için elimden geleni yapıyorum bolca su tutmam sorun çıkartır mı? Elle temas etmiyorum düzgün bi şekilde yanıt alır isem mükemmel olur
Op.Dr.Seher ŞİRİN
Bakırköy Idea Klinik Genel Cerrahi Uzmanı
bol suyla sık yıkamanız sorun oluşturmaz.hatta iyileşmeye katkısı olur.diğer sorularınız için yara yerinin muayene ile değerlendirilmesi gerekir

İlker Yetiştiren
29 Ağustos 2016

hocam özel hastaneye gittim proktoloji uzmanına tam kuyruk sokumunda degil 1 cm aşşagısında şişlik vardı görür görmez kıl dönmesi dedi önce patlattı sıvıyı aldı yogun bir şekilde kan ve irin cıktı mikrosinüsektomi hakkında konustuk fakat ameliyattan sonrada 3 5 gün yatmam gerektigini söyledi ne kadar doğru ?
Op dr Ergun Aygören
apse varsa öncelikle apsenin iyileşmesini ve dokunun toparlamasını beklemelisiniz.buda 1,5-2 ay gerektirir.yoksa enfeksiyon riski ve yara iyileşmesinde gecikme olur.mikrosinusektomi yöntemini araştırın

YÖNTEM MÜKEMMEL
28 Ağustos 2016

Micro sinusektomi yöntemi canı tatlı olanlar için mükemmel yöntem. ÖNCELİKLE söylemek istiyorum ki korkulcak hiç bi husus yok. Kadıköy de operasyon geçirdim, çok güzel ilgi alaka ve bi o kadar titizlik gördüm. Tatlı bi ağrısı var , hiç yok diyemem tabi ki elinizde çizik bi kesik olsa yine canınız sızlar. Kiii , normal ameliyat da 20 cm kesik olacağına 2 cm ile atlatmak siz okuyucularından hak vereceği gibi daha da mantıklı. Ben emeği geçen herkese teşekkür ederim. Ali Rıza Hocamıza da canı gönülden teşekkür ederim, Idea Klinik bu işin ehli…

Hakan Yılmaz
25 Ağustos 2016

Merhabalar hocam ben klasik ameliyat oldum .klasik ameliyatlarda sonra bölgede kıl dönmesinin tekrarlaması icin ne yapmalıyım? ve bazen dikis patlar gibi şeyler oluyor ama dikislerde herhangi bir sorun yok bunlar ne olabillr? nuks ederse siz mudahale yapabilirminiz?
Op dr Seher Şirin
nüks olursa tüm Idea Kliniklere gidip tedavinizi yaptırabilirsiniz

MağdurAnonim
23 Ağustos 2016

tekrar merhabalar.. peki açtığınız yarayı dikiş ile kapatıyorsunuz bunun sonrasında nasıl pansuman gerekmiyor? Ve o dikisler alınıyor mu, alınmıyor ise nasıl oluyor aydınlatır mısınız?
Op Dr Atilla Kaya
emilen ve gizli-estetik dikiş konulursa almaya gerek olmaz.zaten maximum kesi 2 cm oluyor.

Anonim
19 Ağustos 2016

Merhaba doktor bey, ben 4 ay önce 31martta kıl dönmesi ameliyatı oldum fakat ağrı şişlik orada ısı artışı ve iltihap gelmesi nedeniyle doktora gittim ameliyat dediler. Tekrardan peki dikiş tutmama gibi durum olabilir mi ? Aynı yerden kesilceği için 1 2 ay daha beklememe gerek olurmu ? Şimdiden teşekkürler iyi günler ..
Op Dr Demet AĞRAS
tekrar aynı sıkıntıları yaşamamk için mikrosinusektomi yöntemini araştırın

Anonim
18 Ağustos 2016

Merhabalar hocam, ilk olarak kuyruk sokumunda hafif ağrı yapan orta büyüklükte sivilce benzeri şişlik vardı ancak git gide ağrılar arttı ve artık yürümekte bile güçlük çekmeye başladım ondan sonra zaten kendi kendime kıl dönmesi olduğunu fark etmiştim. Özel hastaneye gidip muayne olduk tek delik vardı daha sonra apsenin içindeki iltihabı lokal anesteziyle aldılar doktor baya fazla iltihap çıktığını söyledi. İşlem sonrası düzenli olarak pansuman oldum ve şimdi 2 ay geçti ara sıra akıntı ve kanama oluyor son zamanda bir kez baya bir kanama yaptı ve o kanamadan sonra bi rahatlık oluştu sizce bu durumda mikrosunisektomi olabilir miyim?

Op Dr Ergun Aygören
gelirseniz muayene ile değerlendirip tedavinizi yapabiliriz

Berke
18 Ağustos 2016

Hocam selamlar 2-3 seneden beri bendede kıl dönmrsi var ama maalesef ameliyattan herkes olduğu gibi bende korkuyorum uzun süredir araştırıyorum 3 ay önce bir delik açıldı patladı Ağrı’m yok sadece sırt üstü yatınca biraz acıyor sizin bu mikrosinusektomi tedaviniz cazip geldi açıkcası Can’ım biraz tatlı 2 sene önce makata yakın bir bölgeden perinal apse ameliyatı oldum oda sizin gibi 2,5cm falan açtılar ama dikiş yoktu 1 ay yattım düzelsin diye bu sizin tedavinizde tuvalete çıkma sorunu falan olmuyor dimi ?
Op dr Seher Şirin
tuvalete çıkmada vb hiçbir aktivitede zorluk çekmezsiniz

mustafagaziantep
17 Ağustos 2016

mrb hocam bende bi senedir kil donmesi var micro yontemiyle amlyt olmayi dusunyrm tekrarlama durumu var dyrlar kararsz kalyrm o yuzden gerkli aciklamayi yaparsnz sevinirm hocam
bi de gaziantep veya yakin cevrelerde bu yontemi yapan yer var mi hocam sagolun tesekkurler
Op Dr Atilla Kaya
tüm yöntemler arasında tekrarlama riski en düşük olan mikrosinusektomidir.oda eğer genel hijyeninize dikkat eder bel ve sırt bölgesini kıllardan arındırırsanız tekrarlamaz.gaziantep çevresinde yapan yer varmı bilmiyorum,araştırmalısınız

Cemal
15 Ağustos 2016

Merhaba hocam, Bugun devlet hastanesine doktora gittim ve kil donmesi tehsisi konuldu. Flap yontemiyle ameliyat yapabileceklerini soylediler cunku cikis deligi biraz yukarida oldugu icin Giris ve cikis deliklerinin arasinda fazla mesafe olmasi micro sinusektomiye engel midir?
Op Dr Seher Şirin
tüm kıl dönmelerine mikrosinusektomi yapabiliyoruz

MağdurAnonim
13 Ağustos 2016

Merhabalar Hocam, iyi çalışmalar dilerim. Şimdi şöyle bir giriş yapacak olacağım ki, ben de bu kıl dönmesi durumu yaklaşık 1-1.5 yıldır var. Kanamam olduğun da fark ettim , araştırma sonucunda kıl dönmesi olduğunu teşhis ettim(bir defa patlama esnasında kanamam oldu) neyse daha sonrasında uzman birisinin de yorumunu almak üzere devlet hastanesine gittim. Deliğe bastırdı 1-2 saniye kıl dönmesi diyip hemen normal yöntemli ameliyata yöneltmek istedi ve kaçtım. Şu vakte kadar durdum. İlk vakitler her gün acayip derece de rahatsızlık verici bi koku vardı her gün ic çamaşırım akıntı ve koku yapar mükemmel rahatsızlık verirdi. Şimdi ise bi delik hala mevcut ama ne koku var ne intihap. Husulca bi kaşıntı veriyor ve ameliyat olmak istiyorum. 1.5 yıl micro ameliyatı icin geç bir süre mi sizce?
Op Dr Ergun Aygören
tüm kıl dönmelerine mikrosinusektomi uygulanabilir.gelirseniz muayene ile değerlendirip mikrosinusektomi yöntemi ile normal yaşamınıza ara vermeden tedavinizi yapabiliriz

Mustafa
12 Ağustos 2016

Hocam bende kıl dönmesi var çok kötü ağrı yapıyor 1 ay sonra askere gidecem orada olmayı düşünüyorum tabi o zamana kadar dayanabilirsem ne yapmam gerek yardımcı olun lütfen otururken yatarken çok ağrıyor bi sakıncası olurmu ameliyatı bekletmemin bide bu ağrıyı nasıl azaltabilirim
Op Dr Demet AĞRAS
kıl dönmesinde ağrı pek olmaz ama apse varsa o zaman ağrı görülür.apse tedavisinde 1,5-2 ay sonra tedavi olmanızı öneririm.doku iyileşmesi tam gerçekleşsin tedavinizi ondan sonra planlayın.gelirseniz muayene ile değerlendirip apse varsa apse tedavisi yok eğer uygunsa mikrosinusektomi yöntemi ile kıl dönmesi tedavinizi yapabiliriz

Emre
11 Ağustos 2016

Merhaba ben isim geregi her gun servisle yolculuk yapiyorum ve gunde 3 veya 3.5 saat oturmak zorunda kaliyorum ve bende kil donmesi var ameliyat olsam hemen eski duzenime gecebilir miyim
Op dr Seher Şirin
mikrosinusektomi yöntemi ile tedavi olursanız normal yaşamınıza ara vermenize gerek yok,

Batu
3 Ağustos 2016

Merhabalar hocam.Ben birkaç saat önce öğrendim kıl dönmesi hastası olduğumu.3 adet küçücük delik var ve hiç akıntı olmadı.Ancak Baya dir var bu delik ben farketmistim fakat bilmiyordum hastalığını.Suan çok kötüyüm.Daha önce hiç ameliyat olmadım.Aileme anlatamadim.İstanbul’da yaşamıyorum.Akıntı ve şişlik olmadı bir kere ben sadece ıslaklik hissettim ki o delikler zor görünüyor ve ben çok korkuyorum ilerlemesinden.Henüz 21 yaşındayım hocam.Çok Üzgünüm çok fazla.Benim uzman birisinden yardım almam gerek.Manisa da yaşıyorum ve İzmir e gidebilirim ancak tedavi için.İzmir de bu yöntem ile Nerede tedavi olabilirim hocam.Eger ben bunu atlatamazsam yaşayamam.Psikolojik olarak bunu kaldiramam.Yaşamam daha iyi o devlet hastanelerinde o ameliyati olacağıma.Çok zor durumdayım her konuda ne olur bana yardım edin hocam. :'(
Op Dr Demet AĞRAS
izmir şubemize gelebilirsiniz.durumunuzu muayene ile değerlendrip tedavinizi yapabiliriz.

BARBAROS
30 Temmuz 2016

Merhaba hocam bundan 2 sene önce kıl dönmesi ameliyatı oldum.Şu an ameliyat yerinden farklı bi yerde anüsün alt tarafında bi sertlik ve şişlik var bu bölgeyede mikrosinüsektomi yöntemi uygulanabilir mi?
Op Dr Ergun Aygören
uygulanabilir.kliniğimizde muayene ücretsiz,gelirseniz muayene ile değerlendrip uygunsa tedavinizi yapabiliriz

Anonim
28 Temmuz 2016

Bu micro yöntem hangi safhalarda uygulanır her safhada uygulanır mı acaba
Op Dr Alirıza Şahap Barlas
evet tüm kıl dönmelerinde mikrosinusektomi yöntemini uygulayabiliyoruz

münevver korkmaz
13 Temmuz 2016

mrb ben marmariste oturuyorum kızımda kıl dönmesi oldu 16 yaşında devlet hastahanesinden ameliyat için randevu aldık 1 hafta antibiyotik kullandı şimdi bu mikro sinuksektomiyi öğrendim bu yöntem daha iyi geldi bana ne yapmam gerekir komple uyuşturmaları beni korkutuyo ve 10gün yüz üstü yatacağını söyledi doktor fistül olduğunu söyledi biz bu yöntemden yaralanabilirmiyiz yardımcı nuz kızım çok stresli bende şu an da ondan dolayı gerginim nolur yardımcı olurmusunuz ne yapmamız lazım teşekkür ederim
Op Dr Demet AĞRAS
mikrosinusektomi yöntemi ile tedavinizi yapabiliriz.yalnız apseden sonra doku tam anlamıyla 1,5-2 ayda toparlar.bu nedenle 1,5 ay sonra gelirseniz tedavinizi bu yöntemle kalçasının anatomik ve fiziki yapısı bozulmadan yapabiliriz

Mira
12 Temmuz 2016

Hocam merhabalar, ben 17 yaşındayım. Yaklaşık 1 senedir kuyruk sokumumda sivilce benzeri bir kızarıklık vardı, arkadaşımda kıl dönmesi olduğunu öğrendikten sonra doktora gittim. Genel cerrah elle 1-2 saniye bakıp kıl dönmesi dedi. 2-3 haftada bir şişiyor ve iltihap gibi bir şeyle doluyor, sonra kendi kendine patlıyor ve oradaki sıvı kuruyup kabuk oluyor. Şuan inanılmaz derecede şişti ve ağlama noktasına getiren bir acısı var. Randevumu aldım ameliyatı olacağım sizde ancak şuan apse varsa mikro sinusektomi uygulanabilir mi? Yarın sabah kalktığımda yine patlamış ve kurumuş olacak büyük ihtimalle ameliyat öncesi içini boşaltıp 1-2 ay beklemem gerekir mi?
Op Dr Seher Şirin
apse varsa şu an ameliyat olamazsın,yara iyileşmesi gecikir. yaranın daha çabuk iyileşmesi için dokunun toparlaması beklenmeli.buda yaklaşık 1,5-2 ay sürebilir.doku toparlayınca tedavinizi mikrosinusektomi yöntemi ile yapabiliriz

Hakan manosa
11 Temmuz 2016

Merhaba hocam iki gundur cok.kotu agri basladi kuyruk sokumuna yakin biryrrde elledigimde cok az sislik hissetim ve sertlik hissettim oturamiyrdm yuruyemiyrdm bugun hastaneye gittim kil donmesi dediler ve abse olmus dediler bosalttilar yarin pansumana gidicem bir ay sonra ameliyat tarihi vereyim.dedi mikro yontemini arastirdim manisada yokmus normal ameliyat olsam kac gunde normal hayatima devam edebilirim acaba tesekkurler..
Op Dr Demet AĞRAS
izmire gelirseniz tedavinzi yapabiliriz.boş yere klasik yöntemlerle tedaviden kaynaklanan sıkıntıları çekmeyin.

Ahmet
7 Temmuz 2016

Hocam merhaba beş yıl önce kıl dönmesi ameliyatı oldum fakat hangi yöntemle yapıldığını bilmiyorum akıntım 1 senedir devam ediyor sürekli akıntı var. 2. Ameliyatı microsinüsektomi olma olanağım var mı hafif de şişlik var
Op.Dr.Seher ŞİRİN
Bakırköy Idea Klinik Genel Cerrahi Uzmanı
Tekrar etmiş kıl dönmesinde çoğunlukla , uygun vakalarda mikrosinüsektomiyi uygulayabiliyoruz.Bazı ilerlemiş vakalarda ikili,üçlü küçük kesilerle de mikrosinüsektomi yapabiliyoruz. Mikrosinüsektomi yapamadıklarımıza da mikrosinüzektomi ile aynı prensipte,ondan biraz daha zahmetli, ama klasik ameliyatlardan çok daha az zahmetli karidakis öneriyoruz.Yinede son kararı vermek için görmek gerekir. Kliniğimizde muayene ücretsizdir,gelirseniz fikrimizi belirtiriz.
Geçmiş Olsun

Anonim
5 Temmuz 2016

Hocam benimde ağrım vardı kil dönmesinden dolayı doktora gittim apseyi aldı iltaapi boşalttı iki hafta sonra ameliyat olursun dedi doktor ilaçlarım bitti su anda ağrım yok ama hangi yöntemle olsam yardimci olabilirmisiniz
Op.Dr.Seher ŞİRİN
Bakırköy Idea Klinik Genel Cerrahi Uzmanı
Ameliyat edilmemiş kıl dönmesinde sık sık apse olabilir bu da kisti ve olacak ameliyatın boyutunu büyütür.Bu nedenle daha fazla apse olmaması için bir an önce ameliyat olmalısınız.Apse boşaltıldıktan sonra ödemin gerilemesi bazen 1-1,5 ayı bulabilir. Mikrosinüsektomi ile hastaneye yatmadan , lokal anestezi ile ameliyat olabilirsiniz.Sosyal yaşamdan uzak kalmazsınız.İyileştiğini değerlendirmek için görmek gerekir. Kliniğimizde muayene ücretsizdir,gelirseniz fikrimizi belirtiriz.
Geçmiş Olsun

Anonim
2 Temmuz 2016

Slm hocam ben daha önce fenol yöntemiyle tedavi oldum şimdi yine tekrarladı . Arada akıntı oluyor tek delik fenol yönteminden sonra bu yöntem uygulanabilirmi saygılar…
Op.Dr.Seher ŞİRİN
Bakırköy Idea Klinik Genel Cerrahi Uzmanı
Kıl dönmesi tedavisi kıl yumağının etrafındaki zarla birlikte çıkarılarak yapılır. Fenol yönteminde kapsül (etrafındaki zar) çıkarılmadığı için tam tedavi değildir. Daha önce fenol uygulanmış bile olsa mikrosinüsektomi yapılabilir. Idea Klinik Cerrahi Merkezine gelirseniz geğerlendirip aynı gün ameliyatınızı yaparız,evinize aynı gün gidebilirsiniz.
Geçmiş Olsun

mehmet
27 Haziran 2016

Hocam mrhba benim kil donmem iki sene oldu basta buyuk bi sisik oldu ve bosaldi kendi simdileri cok sismeye basladi ve tekrarliyor kisa surelerle apse yapip akiyor ve bende dikkat etmedim umursamadim biraz arastirinca olmak gerekiyormus mikro sinusektomi ile halledilebilir mi ilerlemis kil donmeleri tedavi edenilir mi simdiden tesekurler
Op.Dr.Seher ŞİRİN
Bakırköy Idea Klinik Genel Cerrahi Uzmanı
Ameliyat edilmemiş kıl dönmesinde sık sık apse olabilir bu da kisti ve olacak ameliyatın boyutunu büyütür.Bu nedenle daha fazla apse olmaması için bir an önce ameliyat olmalısınız.Bazı ilerlemiş vakalarda ikili,üçlü küçük kesilerle de mikrosinüsektomi yapabiliyoruz. Mikrosinüsektomi yapamadıklarımıza da karidakis öneriyoruz.Yinede son kararı vermek için görmek gerekir. Kliniğimizde muayene ücretsizdir,gelirseniz fikrimizi belirtiriz.
Geçmiş Olsun

Eren
25 Haziran 2016

Kıl dönmesi apsesi boşaltıldı ve 1.30/2 ay sonra ameliyat olucam. Doktora bascom veya mikrosinusektomi olmak istediğimi söylediğimde senin kıl donmen çok büyümüş o sana gelmez flap kaydirma yapicaz dedi hocam mikrosinus ektomi böyle durumlarda gercekten uygulanamıyor mu ?
Op.Dr.Seher ŞİRİN
Bakırköy Idea Klinik Genel Cerrahi Uzmanı
Bazı ilerlemiş vakalarda ikili,üçlü küçük kesilerle de mikrosinüsektomi yapabiliyoruz. Mikrosinüsektomi yapamadıklarımıza da karidakis öneriyoruz.Flep orta hattan farklı, yanlarda çıkş deliği fazla olan vakalarda(bu vakalar çok nadir) nadiren öneriyoruz.Yinede son kararı vermek için görmek gerekir. Kliniğimizde muayene ücretsizdir,gelirseniz fikrimizi belirtiriz.
Geçmiş Olsun

murat
22 Haziran 2016

yaklaşık 8 ay önce kıl dönmesi tanısı kondu, iltihap boşaltıldı, antibiyotik kullandım doktor ameliyat dedi, fakat bugüne kadar hep erteledim, şimdi böyle bir yöntem olduğunu öğrendim, şu an ağrı veya akıntı yok kliniğinize gelsem mikrosinüsektomi yöntemiyle ameliyat olabilir miyim? teşekkürler.
Op.Dr.Seher ŞİRİN
gelirseniz durumunuzu muayene ile değerlendirip normal yaşamınıza ara vermenize gerek kalmadan tedavinizi yapabiliriz

Yasin
19 Haziran 2016

Ben de kıl dönmesi var apse bosaltirdım.ama ameliyat olmam gerekmi
Op Dr Ergun Aygören
1,5-2 ay sonra doku toparlayınca mikrosinusektomi yöntemi ile tedavi olabilirsin.apse boşalttırmak kıl dönmesini tedavi etmez,apseyi tedavisini kolaylaştırır

Umut
18 Haziran 2016

Merhabalar hocam. Bende yaklasik 4-5 yildir kil donmesi var toplamda 3 kere apse yapti. Apse bosaliyor ve delik kapaniyor gundelik hayatta akinti olmuyor sadece apse olusunca ortalama 5 gun agrili bir sekilde bosalmasini bekliyorum. Sizce bu yontemi bana uygulayabilirmiyiz eger olursa hemen yaptirip kurtulmak isyiyorum. Acik ameliyat olmak istemiyorum korkudan bunca swn yaptirmadim 🙂
Op.Dr.Seher ŞİRİN
kliniğimizde muayene ücretsiz gelirseniz durumunuzu değerlendirip mikrosinusektomi yöntemi ile tedavinizi yapabiliriz

Alp
17 Haziran 2016

Hocam, doktor kıl dönmesi apsesi olduğunu söyledi . 2-3 gün şişliğe buz koy dedi merde ve ceftinex adında iki hap verdi . 3 gün sonra gel oradaki iltihabı lokal anesteziyle alalım dedi. 1.30 ay sonra da ameliyat dedi ordaki ameliyatın hangi tür olduğunu söylemedi üniversiteye hazırlanıyorum iş gücü kaybının olmasını istemiyorum . İltihabı burada aldırıp ameliyat için size gelmem uygun mudur ve neden 1.30 ay sonraya ameliyat verdi? Şimdiden teşekkürler
Op Dr Atilla Kaya
apse tedavisinden 1,5-2 ay sonra gelirseniz tedavinizi yapabiliriz.kıl dönmesi gerek hastalar gerek cerrahlar tarafından pek önem verilmeyen bir hastalıktır.buda hastalığın ilerlemesine neden olur.daha fazla ilerlemeden tedavinizi planlamanız iyi olur.gelirseniz mikrosinusektomi yöntemi ile tedavinizi yapabiliriz.iş gücü kaybıda yaşamazsınız

Levent
17 Haziran 2016

Hocam, bir akıntı oluyordu kan şeklinde özellikle mekik şınav gibi vücudu zorlayan hareketlerden sonra. Daha sonra akıntı durdu uzun bi süre ve şimdi kuyruk sokumumda sert bir şişlik ve büyük bi ağrı var oturamıyorum bile kesinlikle kıl dönmesimidir ? Kıl dönmesiyse ciddi bi evreye ulaşmişmidir ? Fikirlerinizi alabilir miyim ? Teşekkürler
Op.Dr.Alirıza Şahap BARLAS
kliniğimizde muayene ücretsiz gelirseniz muayene ile değerlendip durum tam olarak nedir bunu tespit edebiliriz.şu an ağrı olması kıl dönmesi apsesi düşündürüyor.apse varsa apse tedavisi yok eğer uygunsa kıl dönmenizi mikrosinusektomi yöntemi ile tedavi edebiliriz

Duygu
16 Haziran 2016

Hocam merhaba iki gün önce kuyruk sokumuna yakın yerde popomun üst tarafında yani elime bi şişlik geldiğini fark ettim ama çok büyük birşey değil. Ağrı da pek yok sadece çok bastırınca oluşuyor. Bugün genel cerrahi polikliniğine gittim Eğitim Araştırma Hastanesi’ne… Ufak bi kıl dönmesi deliği var ve çok küçük şişlik dedi. Herhangi bir müdahale gerekmediğini,eğer büyümeye devam ederse ameliyat edebileceğini söyledi. Benim aklıma takılan şu ; daha da büyümez mi müdahale edilmediği sürece? Ya da demek ki çok önemli bi şişlik mi değildi acaba ?
Op.Dr.Seher ŞİRİN
kıl dönmesi pek önemsenmeyen bir hastalıktır.hem hastalar tarafından hemde cerrahlar tarafından.bu nedenle hep hastalar tedaviye çok ileri durumlarda gelirler.yılanın başını küçükken ezmek gerkeir oysa.size önerim hastalığınız ilerlemeden tedavinizi olmanız.yoksa mikrosinusektomi yöntemi ile tedavi olma şansını kaçırabilirsiniz.buda daha çok ağrı,iş gücü kaybı,yatak istirahati belkide aylar süren pansumanları gerektirebilir.tekrar eden apseler fistülede neden olabilir.o nedenle planlayıp tedavinizi olmanızı öneririm

Ahmet
9 Haziran 2016

Hocam merhabalar. Öncelikle içtenlikle cevaplarınız için can-ı gönülden teşekkür ediyoruz. Linklerdeki içeriklerden ve verdiğiniz cevaplardan birçok şeyi öğrenme imkanımız oldu. Fakat hem benim hem de diğer kıl dönmesi mağdurlarının taşıdığını düşündüğüm bazı soru işaretlerinin giderilmesi bağlamında şu sorularımı da değerli vaktinizden ayırarak cevaplandırıp bizleri aydınlatabilirseniz kıl dönmesi mağdurları olarak gerçekten müteşekkir olacağız.

1- Bu kadar pratik ve ucuz bir yöntem neden ülkemizde sadece birkaç merkezde ve sınırlı sayıda uzman tarafından yapılmaktadır? Diğer yöntemlerin özel hastaneler için çok daha karlı olduğunu ifade etmişsiniz. Doğrudur fakat kar amacı güdülmeyen devlet hastanelerinde ve tıp fakültelerinde de bu yöntem kullanılmamakta(yaptığım araştırmalar itibariyle böyle, belki birkaç istisnası olabilir)
ve doktorlar tarafından tavsiye edilmeyip geleneksel yöntemler tercih edilmektedir. Halbuki bu yöntem doktorlar için de makul ve tercih edilir olandır. Bu durumun sebebi nedir?

2-Kıl dönmesi ameliyatları hususunda mağdurlar birçok araştırma yapıp ona göre hareket etmekte fakat çevremizde yakın veya uzak geçmişte ameliyat olan hemen hemen hiç kimse bu yöntem hakkında fikir sahibi değil ve hatta çoğu duymamış bile. Onbinlerce hasta birçok ameliyat tekniğini artıları eksileriyle araştırır ve bilirken, bu ucuz ve pratik yöntem neden ve nasıl bilinmemekte, pek tercih edilmemektedir?

3- Bu yöntemde nüks ihtimalinin çok düşük olduğunu ifade ediyorsunuz fakat bu yöntemi tercih ve tavsiye etmeyen doktorlar da nüks oranının yüksek olmasını ileri sürmekteler. Bu hususta bizlerle, kliniğinizle ilgili istatistiki bilgileri sizce mahsuru yoksa paylaşabilir misiniz? Bugüne kadar kaç hastaya bu yöntemin uygulandığı, bunun kıl dönmesi şikayetiyle gelen tüm hastalarınızın yüzde kaçını teşkil ettiği, kaçında nüks olduğu vs. bazı bilgileri paylaşmanız mümkün müdür?

4- Nüks durumunun daha sonra tercih edilebilecek flep gibi geleneksel ameliyatlara etkisi var mıdır? Yani başarısız bir mikrosinüsektomi veya hijyene riayet etmeme gibi sebeplerle oluşabilecek bir nüks durumunda, bu yöntemden vazgeçilip ikinci veya üçüncü ameliyat olarak flep tercih edilirse, önceki mikrosinüsektomi uygulamasının sonradan tercih edilebilecek flep ameliyatına etkisi var mıdır, varsa nelerdir? (olumsuz bir etkisi yoksa öncelikle ve kesinlikle bu yöntem denenmeli diye düşündüğüm için bu soruyu sorma ihtiyacı hissediyorum.)

5- Nüks durumunda 2. veya sonraki operasyonlar için nasıl bir ücret tarifesi uygulanmaktadır?

Çok uzun ve fazla soru sorduğumun farkındayım, bu hususta tüm kalbimle özür diliyorum. Fakat diğer sorulara verdiğiniz samimi cevaplarınızdan cesaret aldığımı ifade etmeliyim. Değerli cevaplarınızla sadece şahsımın değil tüm kıl dönmesi mağdurlarının şüphe ve soru işaretlerini izale edeceğinize inanıyor, teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum…

Op.Dr.Seher ŞİRİN
Bakırköy Idea Klinik Genel Cerrahi Uzmanı
Sorularınızı sırayla yanıtlamaya çalışayım;
1)Mikrosinüsektomi yurt dışında ve tıp literatüründe Bascom ameliyatı olarak bilinen ameliyatın biraz değiştirilmiş,biraz daha küçültülmüş halidir.Kendimde bir eğitim hastanesinden (İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesi) emekli biri olarak şunları söyleyebilirim. Böyle hastanelerde lokal müdahale odasına gidebilecek uzman sayısı yetersizdir,genellikle asistanlar yapar.Asistana da kıl dönmesini tek başına da bırakamayız.Büyük hastanelerde büyük işler yapma merakımız da vardır. ancak ben orada da mikrosinüsektomi kadar olmasa da çoğunlukla küçük kesilerden az doku çıkararak yapıyordum.
2)Oldukça fazla hasta sayımız var.Aslında epey biliniyor. Bize gelen hastalardan birbirlerinden duyup gelen de var.
3)Nüks tüm yöntemler için %3 ile % 20 arasındadır. Mikrosinüsektomide oran % 3 lerdedir (yurt dışı kaynaklı yayınlarda bascom ameliyatında da nüksler yaklaşık bu orandadır) .Mikrosinüsektomiyi kongrelerde kötüleyen meslektaşlarımız bile internet sitelerinde baskom ameliyatını övmektedirler.
Kliniğimize gelen kıl dönmesi şikayetiyle gelen hastaların %85-90 ı bu yöntemle olmaktadır. Kalan bir kısıma da yine aynı prensibe dayalı biraz daha büyük karidakis ameliyatı önermekteyiz.
4)Mikrosinüsektomi ameliyatından sonra oluşan nükslerde tekrar mikrosinüsektomi yapılabilir. Flep ameliyatlarına da engel değildir,o bölgede anotomik yapı bozulmadığından istenilen tetkik uygulanabilir.
5)Nüks durumunda yeniden ayrı ücretlendirme yapılır. Hiç bir yöntemin % 100 garantisi yoktur.
Ayrıca şu bilgileri de verebilirim:
Kıl dönmesi hastalığı cilt altında etrafı bir kapsül dediğimiz kılıf gibi bir dokuyla kaplı kıl yumağı olmasıdır. Tedavide önemli olan bu kıl yumağını etrafındaki kapsül dokusuyla beraber bütün olarak çıkarmaktır.Bu yumağı 2 cm. lik kesiden de 10 cm. lik kesiden de çıkarabilirsiniz.Kıl yumağı uzunsa giriş ve çıkış delikleri birbirinden uzaksa 2 veya 3 ayrı küçük kesiler yaparak çıkarıyoruz.Çok kestiğinizde etrafından sağlam yağlı dokudan da çıkarıyorsunuz fakat bunun hiç bir anlamı ve önemi yok. Tedavide ek fayda sağlamaz.
Flep yöntemi ilk çıktığında nüksleri az diye herbirimiz oldukça fazla hastada flep yöntemlerini hemde severek yaptık,uyguladık. Ancak o yönteminde nüks oranının fazla olduğunu kendimiz gördük.Ve yavaş yavaş ben terkettim.
Bilmem aydınlatabildim mi?
Geçmiş olsun

Serdar
6 Haziran 2016

Hocam apse dediğiniz tam olarak nedir o belgemde bi sislik var o mudur ? Yani apse oysa bu ameliyati olamazmiyim
Op.Dr.Seher ŞİRİN
Bakırköy Idea Klinik Genel Cerrahi Uzmanı
Apseliyken ameliyat etmek doğru değil. Apse tedavisi küçük bir müdahaleyle içerideki iltihap akıtılarak yapılır.Apse geriledikten sonra mikrosinüsektomi yapılabilir.Apse olduğunda o bölgede şişlik,kızarıklık,zonklama tarzında şiddetli ağrı vardır.Ağrıdan dolayı zaten doktora gitmek zorunda kalırsınız.
Geçmiş olsun

Serdar
6 Haziran 2016

Hocam bugün doktara gittim bu ameliyati onada bi sordum o da hastalığın ilerlemis 2 cm kesilerek olcak is deil dedi 1/1.5 yildan beridir var napmam lazım yinede bi ankaraya gelip görüneyimmi yoksa normal ameliyatmi oluyim?
Op Dr Adil Altınsoy
geldiğiniz dönemde mikrosinusektomi yöntemi ile tedavi etmemize tek engel apse olmasıdır.eğer apseniz yoksa şişlik,ağrı vb gelirseniz tedavinizi mikrosinusektomi yöntemi ile yapabiliriz.

Emirhan
2 Haziran 2016

Hocam bu fistül tedavisinin fiyatlari nelerdir? Ve 1 yili aşkın bir süredir devam ediyor, ilerlemismidir ve bu ameliyati olduktan sonra günluk yasantimda bir sıkinti olcakmidir? Teşekkürler
Op Dr Demet AĞRAS
ücretler için bu linke bakabilirsiniz. https://www.ideaklinik.com/tedavi-ucretleri-bilgisi.html .hastalığınızın özellikleri önemli.

Hüseyin
2 Haziran 2016

Hocam uzak şehirden gelmeyi düşünüyorum fakat bu yöntem benim kıl dönmeme uygulanır mı çok ilerlemişmi o konuda bilgim yok yardımcı olurmusunuz
Op.Dr Ergun AYGÖREN
hemen hemen tüm vakalara mikrosinusektomi yöntemini uygulayabiliyoruz.gelirseniz tedavinizi yapabaliriz

MERVE
31 Mayıs 2016

Hocam Merhaba

1 sene önce bel kısmım tutulmuştu, ve 1 hafta sonra geçmişti,
Yeni Kuyruk Sokumum da 2 adet minik delik fark ettim , Boyutları igne ucu kadar küçük. Bunlar kıl dönmesi olabilir mi? ve ameliyatsız tedavisi varmıdır?
Op.Dr.Alirıza Şahap BARLAS
kıl dönmesidir.ameliyatsız tedavi diye yapılan yöntemler gerçek tedavi yöntemleri değildir.delikler ve sinus çıkarılmadığı sürece tedavi edilmez.sadece geçiştirilmiş olur ve geçici bir rahatlık sağlar.mutlaka sinus çıkarılmalıdır.tedavi olmadan önce mikrosinusektomi yöntemini araştırmanızı öneririm

Emirhan
30 Mayıs 2016

Hocam bends yaklaşık 1.5yıldır var teşhis konuldu ama ameliyat olmadım mikrosinusektomi ameliyatı olabilirmiyim? Birde hocam kıl dönmesinin olduğu yerden dışkı kaciriyorum bu beni rahatsiz edecek kadar fazla bunun nedeni kıl dönmesimidir ? Açıkcası çok korkuyorum??
Op Dr Demet AĞRAS
dışkı geliyorsa fistüldür.gelirseniz durumunuzu muayene ile değerlendirip fistül ise laserle , kıl dönmesi ise mikrosinusektomi yöntemi ile tedavinizi yapabiliriz

Ahmettt
30 Mayıs 2016

Hocam ben 1 haftadir kil dönmesinden ameliyat oldum ve her pansuman yaptığı zaman annem kan ve akıntı oluyor ve yaklaşık 10 ve 13 dikis var ne zaman iyileşir simdiden teşekkür ederim
Op.Dr.Atilla Kaya
klasik yöntemlerle tedavi 2-4 aya kadar uzayabilir.bu nedenle rahat olun.ameliyat olmadan önce keşke mikrosinusektomi yöntemini araştırsaydınız

Merve
27 Mayıs 2016

Hocam merhaba yaklaşık 4 yıldır kuyruk sokumumda Kıl dönmesi var. Belki çok abartıyor olabilirim ama korkudan ameliyat yaptıramıyorum artı hastanenin kokusu çok Miğdemi bulandırıyor her akşam ağlamaktan bıktım işimi de etkiliyor artık piskolojim bozuldu ayda bir de özel günlere yaklaşırken şişme oluyor ama bir akıntı falan yok. O ameliyathaneden cok korkuyorum hocam lutfen bana bir akıl verin. En sonunda psikologla gidicem uyku tutmuyor korkudan
Op.Dr.Seher Şirin
kliniğimizde hastan havası yok.bu nedenle geldiğinizde rahat edebilir,zorlanmazsınız.gelirseniz mikrosinusektomi yöntemi ile tedavinizi yapabiliriz

mehmet
27 Mayıs 2016

hocam her seviyeden kıl dönmesine bu yöntem uygulanıyor mu, bir de sadece küçük bir oyuk açıldığı için kılların içerde kalıp rahatsızlığın nüksetme riski var mıdır. Teşekkürler.
Op Dr Demet AĞRAS
ehil bir cerrah tarafından uygun şekilde çıkarıldığında oluşan kıl kesesi hemen hemen kendiliğinden gelir.bu nedenle kıllar içerde kalamaz.nüks genellikle hijyene dikkat edilmediği için oluşur

ibo
20 Mayıs 2016

hocam yaklaşık 1 senedir bende kıl dönmesi var normal ameliyat olacaktım vazgeçtim mikrosinusektomi yöntemiyle olmak istiyorum ne yapmam lazım
Op.Dr.Alirıza Şahap BARLAS
kliniklerimizden size en yakın olanına gidip tedavinizi yaptırabilirsiniz

Melike
8 Mayıs 2016

Merhabalar benim kuyruk sokumumda otururken agri oluyor arada akıyo sizce kıl donmesimidir yani ameliyatsiz krem veya hapla gecmez mi çünkü 1 hafta bile olmadi başladığı napmam gerekir yarin doktara gidicem
Op.Dr.Seher Şirin
Bakırköy Idea Klinik Genel Cerrahi Uzmanı
Kuyruk sokumundaki ağrı ve akıntı çok büyük olasılıkla kıl dönmesidir.Kıl dönmesi ameliyatsız geçmez. Ameliyat olmadan önce Idea Klinikte uygulanan mikrosinüsektomiyi araştırın,anestezi almadan,hastaneye yatmadan,sosyal yaşamdan fazla uzun süre uzak kalmadan ameliyat olabilirsiniz.
Geçmiş olsun

Asker
8 Mayıs 2016

Hocam merhaba ben askeri personelim kıl dönmesinden supheleniyodum muayene oldum doğruyMuş bu mikro sinüsektomi yöntemi ile ameliyat olursam kaç gün istiraat alırım bunun hakkında bilgi veririmisiniz çünkü çalıştığım ortam pek sağlıklı değil çadırda kalıyorum duş olanağı çok düşük yeri geliyo çanta sırtımda göreve çıkıyorum bu yüzden 20 güne kadar rapor alabilirmiyim ve verdiğiniz rapor benim kurumunda gecerlimidir
Op.Dr.Seher Şirin
Bakırköy Idea Klinik Genel Cerrahi Uzmanı
Ameliyattan sonra 2 kez 10 gün verebiliyoruz.(Bu kadar istirahate de ihtiyacınız olmaz).Raporumuz askeri personele de geçer Ancak bulunduğunuz birimin amiri askeri hastaneden onaylatmanızı isteyebilir.Bu işlemi devlet hastaneden bile almış olsanız isteyebilir.Yani verdiğimiz raporun devlet hastanesinden aldığınız rapordan farkı yok.
Geçmiş olsun

MICROsinusektomi
6 Mayıs 2016

Merhaba hocam bendede kil donmesi sorunu var ilk bawlarda agri veriyordu suan agri yok sislikde azalmis ameliyat olucam ama bazi sebeplerden dolayi 1,5 ay beklete bilirmiyim ? bu arada ben rusyada yawiyorum microsinusectomi yontemi burdada uygulaniyormu ? onceden tewekkurler.
Op.Dr.Ali Rıza Şahap Barlas
kıl dönmesi avrupada pek görülmez.bu nedenle tedavi yöntemleri ve yaklaşımları klasik olabilir.tedavinizi türkiyede mikrosinusektomi yöntemi ile yaptırmanızı öneririm

Osman
4 Mayıs 2016

hocam 3 gündür falan çatalım bittigi yerin biraz aşagısında mercimek tanesi gibi şişlik var bu gün baktıgımda ucu beyazlamıştı patladı biraz irin falan aktı sonra tekrar peçeteyle elleyince tekrar aktı sonra biraz kanadı acaba kıl dönmesimidir ???
Op.Dr.Adil Altınsoy
büyük olasılıkla kıl dönmesidir.muayene olmalısın,

Derya
3 Mayıs 2016

Hocam ben 17 yaşındayım ve bugün kıl dönmesi teşhisi koyuldu 2 antibiyotik ve merhem verdi iltihabı akıtırken çıkan kılları cımbızla çek denildi böyle yöntemle ameliyat olmadan anlatabilir miyim?
Op.Dr.Seher Şirin
Bakırköy Idea Klinik Genel Cerrahi Uzmanı
Bahsettiğiniz yöntemler iltihabı azaltmaya yada apse yapmamasına yönelik önlemler.Kıl dönmesi ameliyatsız geçmez. Sizi en az etkileyecek yan etkileri ve tekrarlama riskleri en az olan yöntem Idea Klinikte uygulanan mikrosinüsektomi dir.
Geçmiş olsun

Cem
1 Mayıs 2016

Hocam yaş 19 kaşıntı hafif bir ayriklik ve şişlik var kıl dönmesi sanıyorum ki çünkü afedersiniz muazzam kıllı benim o bölge. Tedavi için nasıl olmalı oradaki kıllar ameliyat esnasında mi temizleniyor çünkü net görünmüyor bile
İyi günler
Op.Dr.Seher Şirin
Bakırköy Idea Klinik Genel Cerrahi Uzmanı
Kıl giriş deliğinden giren kıllar orada etrafını bir zarla çevirerek yuva yapar. Her zaman kıllar görülmez bazen giriş deliğinde 1-2 kıl görülebilir.Ameliyatta dış zarıyla birlikte bütün olarak alınıyor.En az cilt ve kistin tamamının 2 cm.lik bir kesiyle alındığı bir yöntem olan mikrosinüsektomi,sizi en az etkileyecek yan etkileri ve tekrarlama riskleri en az olan yöntemdir. Idea Klinikte uyguluyoruz.
Geçmiş olsun

Onur Soysal
30 Nisan 2016

Merhaba sevgili hocalarim
Bende 2 tane delik var hafif kaşıntı yapıyordu elimle tuttuğum gibi cikardigimda saç gibi kıl yumağı çıktı şimdi. 2 delik bulunuyor ne yapmam gerekiyor SAYGİLAR
Op.Dr.Seher Şirin
Bakırköy Idea Klinik Genel Cerrahi Uzmanı
Ameliyat olmalısınız. Kliniğimizde (Idea Klinik) mikrosinüsektomiyi araştırmalısınız.Kistiniz uygunsa lokal anestezi ile hastaneye yatmadan,sosyal yaşantınızdan fazla uzak kalmadan kurtulabilirsiniz.
Geçmiş olsun

Anonim
22 Nisan 2016

Hocam apse olduğu halde microsinusektomi yöntemi uygulanabilir mi
Op.Dr.Seher Şirin
Bakırköy Idea Klinik Genel Cerrahi Uzmanı
Apse varken küçük bir cerrahi müdahaleyle apse boşaltılır,temizlenir.1-1,5 ay sonra yani iltihap ve ödem iyice geçtikten sonra ameliyat öneriyoruz.İltihaplıyken yalnız mikrosinüsektomi değil diğer yöntemlerin de yapılmasını doğru bulmuyoruz.İltihaplıylen yapılan ameliyat yara ve dikişlere ait her tür riski artırır.
Geçmiş olsun

Anonim
22 Nisan 2016

Hocam bende hem apse var ama tek çıkışlı hemde kil donmesi mikrosinusektomi yontemi yapılabilir mi
Op.Dr.Seher Şirin
Bakırköy Idea Klinik Genel Cerrahi Uzmanı
Apse varken küçük bir cerrahi müdahaleyle apse boşaltılır,temizlenir.1-1,5 ay sonra yani iltihap ve ödem iyice geçtikten sonra ameliyat öneriyoruz.İltihaplıyken yalnız mikrosinüsektomi değil diğer yöntemlerin de yapılmasını doğru bulmuyoruz.İltihaplıylen yapılan ameliyat yara ve dikişlere ait her tür riski artırır.
Geçmiş olsun

furkan
22 Nisan 2016

Bir hafta once kliniginizde mikrosinusektomi yontemi ile kuyruk sokumundan ameliyat oldum. Sari hafif kanli akinti var. Yarada birazda acilma var. Aci yapiyor. Ne yapmaliyiz?
Op.Dr.Seher Şirin
Bakırköy Idea Klinik Proktoloji Uzmanı
Tarif ettiğimiz temizlik dışında bir şey yapmanıza gerek yok kendiliğinden düzelir

caner
19 Nisan 2016

Merhabalar,
Yontem mantikli gorunuyor ama en azindan ortalama bir fiyat ogrenebilirmiyim.
Op.Dr.Atilla Kaya
https://www.ideaklinik.com/tedavi-ucretleri-bilgisi.html ücretlere bu linkten bakabilirsiniz

endere
19 Nisan 2016

iyi gunler hocam bende dun genel cerrraha gttımde 3 tane alt alta kıl donmesı oldugunu soledıler ve flap yapıcagınıb soledı flap arstırdıgımda zor bır amelıyatmıs mikrosinusektomi gördum ınternette arastırırken ben oto tamırcısıyım ve hıc akma agrı kanama hıc bır sıkayetım yok bn mikrosinusektomi olabılırmıyım ve 1 tane ıle 3tane aynı fıyatmı yoksa her delık ıcın ayrı fıyatmı ve 3 unda aynı anda mikrosinusektomi olsam aynı gun kalkıp evıme donebılırmıyım bırde lokal anestesımı oluyor yoksa keslıcek yeeremı ıgne vuruluyor
Op Dr Demet AĞRAS
mikrosinusektomi yöntemi ile tedavi olabilirsiniz.tek fiyat uygulanır.ameliyattan sonra evinize dönebilirsiniz.tedavi lokal anestezi ile yapılır.yani sadece müdahale edilecek alan uyuşturulur

Ayşe
18 Nisan 2016

Hocam merhaba ben şubatta kocaeliye gittim buz patenine gitmiştim orada düştüm ve kuyruk sokumum bu yüzden ağırıyo sandım 2 gün önce yataktan kalkarken ağtı hissettim bakma gereksinimi duydum baktığım 4 tane alt alta siyah nokta tarzında noktalar vardı acaba kıl dönmesimi ? Öğrenciyim ve hastaneye gitmeye korkuyorum açıkcası
Op.Dr.Seher Şirin
Bakırköy Idea Klinik Proktoloji Uzmanı
Muhtemelen kıl dönmesi oldunuz. kesin teşhis için görmek gerekir.Kıl dönmesi ise fazla beklemeden ameliyat olursanız daha iyi sonuçlar elde edersiniz. Idea Klinik hastane değil, ev havasında.
Geçmiş olsun

Serhat
8 Nisan 2016

Hocam ben diyarbakırdayım doktorla görüştüm aşamaya göre değişir dedi ilerlemişse Micro sinüsektomi yapılır mı 3delik var bende
Op.Dr.Atilla KAYA
info @ideaklinik.com ye fotoğraf göndeirseniz değerelndrebilirim

tayfun
8 Nisan 2016

Hocam dün gece kuyruk sokumumda başlayan ağrı nedeniyle araştırma yaptım ve kıl dönmesi olduğumu anladım.Kuyruk sokumumda 2 adet delik var ve akıntı oluyor.İlk ameliyatım değil daha önce 3 adet göz ameliyatı oldum ve artık gerçekten ameliyathanelerden bıktım, herhangi başka bir çözüm öneriniz var mı? Eğer yoksa (ki araştırmalarıma göre yok :D) en uygun ameliyat öneriniz ne olacaktır, ve sahip olduğum fazla kilolar ameliyat esnasında ve sonrasında bana sıkıntı çıkarır mı?
Op.Dr.Adil ALTINSOY
klinik şartlarında,lokal anestezi ile mikrosinusektomi yöntemi ile tedavinizi yapabiliriz.hayır kilolarınız engel olmaz ama nüksü önlemek için genel hijyene çok dikkat etmelisiniz

hasta5000
6 Nisan 2016

hocam öncelikle merhaba ben 2 haftadır kendimde kıl dönmesi olmasından şüpheleniyorum. tam olarak belirtilerini bana anlatabilir misiniz? rica edersem.
Op Dr Demet AĞRAS
https://www.ideaklinik.com/kil-donmesi-pilonidal-sinus.html lütfen bu linke göz atınız.

etem
31 Mart 2016

Hocam merhaba ben daha önce ameliyat olmuştum tekrarladı 12 yıldırda devam ediyor ilerlemiş vakalarda bu yöntem uygulana biliyormu.
Op Dr Atilla Kaya
kliniğimizde muayene ücretsiz.gelirseniz durumunuzu muayene ile değerlendirip tedavinizi mikrsosinusektomi yöntemi ile yapabilirz

Deniz
31 Mart 2016

Hocam merhabalar. 2015in yazından beri kıl dönmesi var. Bunun yeni yeni farkına vardık. 2 3 tane doktor gezdim bunlar sadece açık ameliyat yapıyomuş. Kapalı ameliyat yapan bi doktora gittim. Buna kapalı yapamam çünkü bu yolunu bulmuş tarzında bi şey söyledi. Bizde hazirandan sonraya erteledik. Üniversite sınavına hazırlanıyorum. O yüzden 1 aya yakın yatmam gerekiyomuş sanırım. Sizin yönteminiz bende işe yarar mı?
Op Dr Demet AĞRAS
hemen hemen tüm kıl dönmelerini mikrosinusektomi yöntemi ile tedavi edebiliyoruz.info @ideaklinik.com ye fotoğraf gönderirsen daha net bilgilendirebilirim

Safa
27 Mart 2016

Hocam ilk akıntım gerçekleşti ve apse küçüldü akıntının gercekleşmesi ve küçük apse olması mikrosinesöktemi için engelmidir.Ve sizce fenol yaptırmalımıyım?
Op Dr Ali Rıza Şahap Barlas
fenol tedavisinde nüks çok yüksektir.hastalığın tedavisinin tam olarak sağlanabilmesi için sinusun çıkarılması gerekir.gelirseniz değerlendirip tedavinizi yapabiliriz

Mustafa
26 Mart 2016

Hocam ben bugün kıl dönmesi şüpesiyle genel cerraha gittim.Kıl dönmesi olduğunu söyledi ve ameliyat olmam gerektiğini söyledi.5 dk lık ameliyatmış.1-2 gün okula gidemezmisim ve birkaç seans daha gelmen gerek dedi.Mikrosinesöktemi tedavisimi diye sordum biraz farklı bir amelyat dedi bunun ismi nedir doktora tam soramadım ve öneriyormusunuz?
Op.Dr.Seher ŞİRİN
Idea Klinik Bakırköy Şb.Genel Cerrahi Uzmanı
Kıl dönmesinde tedavi prensibi kıl yumağının etrafındaki zarıyla birlikte ameliyatla çıkarmaktır. Size önerilen muhtemelen kist boşluğunu doldurma,yakma yöntemidir. Biz bu yöntemleri doğru bulmuyoruz.
Geçmiş olsun

Yusuf
24 Mart 2016

Hocam bendede 3-4 tane küçük delik var microsinusektomi uygulayabilirmiyiz olursa kıl dönmesi tekrarlanırmı?
Op Dr Ali Rıza Şahap Barlas
uygulayabiliriz.genel hijyene dikkat etmezseniz tabiiki tekrarlayabilir

Mehmet
23 Mart 2016

Hocam bende 1 cm arayla 3 tane delik var ilerlemismidir ve mikrosinosektomi ile tedavi edebilirmiyiz
Op Dr Demet AĞRAS
edebiliriz

Cengiz
19 Mart 2016

Hocam bende 4 yıldır var mikro senisektomi tedavisi olurmu
Op Dr Atilla Kaya
evet mikrosinusektomi yöntemi ile tedavi edebiliriz

OSMAN
19 Mart 2016

hocam merhabalar kuyruk sokumumda şişlik belirdi büyük ihtimalle kıl dönmesi acaba tedaviyi 5 ay ertelesem ilerlermi
Op.Dr.Seher ŞİRİN
Bakırköy Idea Klinik Genel Cerrahi Uzmanı
Kıl dönmesi ameliyatı acil değildir ancak ertelediğiniz sürece iltihaplanma,apseleşme riski her zaman vardır.Her iltihap hastalığı ilerletir,ameliyatın boyutunu büyütür.
Geçmiş olsun

Ege
18 Mart 2016

Merhabalar. Benim kuyruk sokumumda sivilce gibi bişey var. Oturduğumda son zamanlarda çok ağrıtıyor hatta oturamıyorum.İnternetten edindiğim bilgilere göre kıl dönmesi büyük ihtimalle.Ve gözle görülür delik yok acaba bu kıl dönmesimidir ve mikrosinüsektömi olabilrmiyim 15yasındayım malatyadayım o yuzden kesinleşmeden sadece muayne olmaya gelemem
Op Dr Atilla Kaya
info @ideaklinik.com ye kaliteli çekilmiş fotoğraf gönderirsen değerlendirebilirim.eğer kıl dönmesi ise gelirsen tedavini mikrosinusektomi yöntemi ile yapabiliriz

murat
16 Mart 2016

merhaba kolay gelsin ben yaklaşık 1.5 ay önce mikrosinüsektomi ameliyatı oldum yaklaşık 2-3 gündür ameliyat olduğum yerde oturunca ağrım var bunun sebebi nedir bu kadar kısa bir zamanda nüks etmiş olabilirmi ameliyat olmadan önce iltihap varmış gibi bir ağtı teşekkürler
Op Dr Demet AĞRAS
kontrole gitmenizi öneririm

Kenan
16 Mart 2016

Öncelikle merhabalar.Yaklaşık 3 aydır kıl dönmesi olduğundan şüphelendiğim bir durumla karşı karşıyayım.İlk zamanlarda dikkat çekici bir durum yokken zamanla iç çamaşırımda akıntı izleri dikkatimi çekti.Oturmakta kalkmakta bir güçlük çekmiyorum ancak tedavi olmak istiyorum.Şehir dışında okuduğum için tedavi sürecim uzun sürmemeli.Bu yöntem sizce benim için doğru bir yöntem mi ? Teşekkürler.
Op Dr Atilla Kaya
mikrosinusektomi yöntemi ile tedavi olursanız normal yaşamınıza ara vermenize gerek kalmaz.günlük aktivitelerinize devam edebilirsiniz

yusuf
14 Mart 2016

Hocam iyi gunler ben 18 yasindayim izmirde yasiyorum
2 kez kil donmesi ameliyati oldum
Son ameliyatimi 22ocakta oldum
15-20cm kesik var kuyruk sokumundan makata kadar yaklasik 10cm lik acikligim var
Bugunde belimden 1-2 cm lik daha acilma oldu
Buyuk ihtimalle tekrar etti
10 cm lik aciklik varken bu yontemin uygulanmasi mumkunmu
Bide bu yontem izmirdeki polikliniginizde uygulaniyormu
Op Dr Demet AĞRAS
bu kadar kısa sürede tekrarlaması beklenmez.klasik yöntemlerde iyileşme 2-4 ay sürebilir.üstüne iltihap eklenirse iyileşme daha da uzun sürebilir.ama yinede değerlendirmemizi isterseniz kliniğimize gelebilirsiniz

huseyin
7 Mart 2016

Kolay gelsin hocam kuyruk sokumumda çizgi şeklinde kızarıklık var iltihap akıntı yok yalnız sert silince çok az kan görüyorum ağrı falanda yok 1 hafta önce iyileşmiş gibiydi şimdi tekrar oldu rahatsız etmiyor öyle giriş çıkış deliği gibi bir şey de göremedim acaba kıl dönmesi midir?
Op Dr Ali Rıza Şahap Barlas
Dermatit denilen bir tür cilt rahatsızlığı olabilir ama muayeneyle emin olabiliriz.

Aysenur
3 Mart 2016

Ben 5 ay once mikrosinus ten ameliyat oldum. Dun gece ameliyat yerine baktigimda iltihap oldugunu gordum. Bugun doktora gittim.kucuk bir tekrar gorunuyor dedi. Ameliyat yerinin altindaymis. Tekrardan ben mikrosinus ameliyati olabilirmiyim
Op.Dr.Seher ŞİRİN
Idea Klinik Bakırköy Şb./Genel Cerrahi Uzmanı
Tekrar etmiş vakalarda da mikrosinüsektomi uygulayabiliyoruz. Ancak büyümeden gündeme almanızı öneriyoruz.
Geçmiş olsun

Mustafa demirli
1 Mart 2016

Hocam kolay gelsin ben 30 yaşındayım rahat 8-10 yıldır kıl dönmesi var ilk senelerde cok rahatsız etmiyordu ama 5 yıldır kuyruk sokumumun üstüde altıda patlak her yerden iltahap ve kan geliyor sizin bu yöntem banada uygunmudur yoksa iyi bi cerrahamı gideyim çünki benimkisi gercekten baya ilerlemiş gibi düşünüyorum
Op.Dr.Seher ŞİRİN
Idea Klinik Bakırköy Şb./Genel Cerrahi Uzmanı
Çok yaygın,birbirinden uzakta çıkış delikleri olan ilerlemiş hastalarda mikrosinüsektomi uygun olmayabilir. Idea Klinik proktoloji(makat hastalıkları) ve kıl dönmesine spesifik çalışan bir kliniktir.Idea Kliniklerin her şubesindeki cerrahi uzmanlarımız deneyimli,her tür kıl dönmesi ameliyat tekniğini başarıyla uygulayabilen Genel Cerrahi Uzmanlarıdır.Size yakın bir şubemize gelirseniz size en uygun yöntemi önereceklerdir.
Geçmiş olsun

batu
28 Şubat 2016

Hocam doktora 5 ay once hastaneye gittigimde kil donmesi var dediler ama iltahap yoktu.gecen gun kuyruk sokumumun 3 cm kadar uzaginda iltap oldugunu farkettim bu deliklerden birisimidir. Yoksa sivilce midir.
Op.Dr.Seher ŞİRİN
Idea Klinik Bakırköy Şb./Genel Cerrahi Uzmanı
Muhtemelen kıl dönmesinin çıkış deliği.3 cm.uzakta olması kistin biraz büyük olduğunu gösterir. Daha fazla büyümeden ameliyat olmalısınız.Mikrosinüsektomi yi araştırmadan ameliyat olmayın.
Geçmiş olsun

alp
28 Şubat 2016

Kolay gelsin hocam benim kuyruk sokumumda kırmızı bir çizik var su ile temas edince acıyor çok sert silince çok az kan görüyorum acaba kıl dönmesi midir? Şimdiden teşekkür ederim…
Op.Dr.Seher ŞİRİN
Idea Klinik Bakırköy Şb./Genel Cerrahi Uzmanı
Basit bir cilt lezyonu,pişik de olabilir.Kıl dönmesi olma ihtimali de var. Idea Klinik cerrahi merkezinde muayene ücretsiz.Gelirseniz teşhisinizi koyar uygun tedaviyi öneririz.
Geçmiş olsun

Cabir
27 Şubat 2016

Hocam benim 3 sorum var bende kıl dönmesi var.
1. Sorum benim o yerden cilet ile kesip iltihap temizlendi ve suan dahalen akıyor kanla beraber bende yaranın üstüne BATTİYOT antiseptik çözelti sürerek pansuman yapıyorum bu bir sorun olur mu?
2. En iyi yöntem hangisi hani hem bidaha çıkmasın diye hem ağrı olmasın diye.
3. Ben ameliyat dan korkuyorum eğer mikrosinusektomi yaptırırsam nargoz olabilme ihtimali var mı?
Op.Dr.Seher ŞİRİN
Idea Klinik Bakırköy Şb./Genel Cerrahi Uzmanı
Kıl dönmesi iltihap ve apse yaptıktan sonra önce iltihabın tedavisi yapılır. 1-1,5 ay sonra iltihap iyice geçince ameliyat olabilirsiniz.Mikrosinüsektomi tekrar etme,iltihap yara açılması açısından en iyi yöntem.Gerekirse hastanede genel anestezi vererek yapabiliriz ama lokal anestezi ile olmak o kadar korkunç değil. Konuşarak yapıyoruz,bittiğinin farkına bile varmayacaksınız.
Her yöntemde tekrar etme ihtimali var,en az mikrosinüsektomide bu ihtimal.Tekrar etmemesi için temizliğinizi nasıl yapacağınızı size tarif edeceğiz.
Geçmiş olsun

Cabir
27 Şubat 2016

Hocam selamun aleyküm ,
Bende 1 hafta önce ağrı başladı sonra şişti dün doktora gittim kıl dönmesi dedi ve oradan içindeki iltihap çıkardılar pansiyon yayaptılar ve bugün baya iltihap ve kan çıktı neyse benim sorum ben şimdi o yara olan yere BATTİYOT antiseptik sürüyorum bundan birsey olur mu ? Ve bu mikrosinusektomi tedavisi en iyi tedavi mi? Ve son sorum bu ameliyat yapılırken narkoz verme ihtimali varmı çünkü ben dayanam o düşünceye arkamda ameliyat oluyorum diye.
Op.Dr.Seher ŞİRİN
Idea Klinik Bakırköy Şb./Genel Cerrahi Uzmanı
Kıl dönmesi iltihap ve apse yaptıktan sonra önce iltihabın tedavisi yapılır. 1-1,5 ay sonra iltihap iyice geçince ameliyat olabilirsiniz.Mikrosinüsektomi tekrar etme,iltihap yara açılması açısından en iyi yöntem.Gerekirse hastanede genel anestezi vererek yapabiliriz ama lokal anestezi ile olmak o kadar korkunç değil. Konuşarak yapıyoruz,bittiğinin farkına bile varmayacaksınız.
Geçmiş olsun

Anonim
25 Şubat 2016

İi günler bende kuyruk sokumunda yaklaşık 20 yıldır kıl dönmesi var 20 yıldır bu şekilde yaşıyorum sebebi ameliyat fobisi doktor bey bu yöntem bana uygulanabilir mi uygulanabilirse kesinlikle yaptırmayı düşünüyorum çünkü diğer ameliyatlardan korkuyorum fobi yani
Op.Dr.Seher ŞİRİN
Idea Klinik Bakırköy Şb./Genel Cerrahi Uzmanı
20 yılda ilerlemiş olabilir.Çok büyük olmadığı sürece gerekirse birkaç küçük kesi ile mikrosinüsektomiyi uygulayabiliyoruz.Uygulayamazsak mikrosinüsektomiden biraz daha büyük ama klasik ameliyatlar kadar sıkıntılı olmayan karydakis yöntemini uyguluyoruz.Korkmanıza ve devamlı akıntıyla yaşamanıza gerek yok Idea Klinikte muayene ücretsiz,gelirseniz daha kesin konuşabiliriz.
Geçmiş olsun

Shy
23 Şubat 2016

Hocam merhaba ben istanbulda oturuyorum kuyruk sokumunda sanki ufak bi beze var oturunca yada elleyince böyle bi rahatsızlık oluyo gibi muayeneye gelicem ama bölgedeki kılları hiç almadım çünkü kıl dönmesi yada daha fazla kıl çıkar diye sizce almalimiyim muayeneye gelmeden once ve ne ile alınmalı gerekliyse
Op.Dr.Seher ŞİRİN
Idea Klinik Bakırköy Şb./Genel Cerrahi Uzmanı
Kılları şimdilik almanıza gerek yok. Muayene sırasında gerekirse,yada ameliyat öncesinde biz temizleyip laser yapıyoruz.Sonrası için temizlik öneriyoruz.
Geçmiş olsun

Altay
23 Şubat 2016

Hocam iyi akşamlar ben izmirde oturuyorum başlangıç sanırım benimki randevu almam gerekir mi muayeneye yoksa direk gelsem çalışma saatleri içinde olur mu? Kil dönmesi olup olmadığından emin değilim
Op.Dr.Seher ŞİRİN
Idea Klinik Bakırköy Şb./Genel Cerrahi Uzmanı
Randevu alırsanız fazla beklemezsiniz.

Eren
23 Şubat 2016

Peki hocam agri arada bir oluyor. İltihap olursa napiyolar. İlk olarak iltihapimi aliyolar.
Op.Dr.Seher ŞİRİN
Idea Klinik Bakırköy Şb./Genel Cerrahi Uzmanı
iltihap olduğunda yani apseleşirse şiddetli ağrı olur.Küçük bir cerrahi müdahaleyle boşaltmak gerekir.Bu durumdan 1-1,5 ay sonra yani iltihap iyice geçince kıl dönmesi ameliyatı yapılmalıdır.Ancak apseleşmeden ameliyat olmak yani kıl dönmesi büyümeden olmak mikrosinüsektomiye imkan verir.
Geçmiş olsun

Can
23 Şubat 2016

Hocam merhaba, ben askerde ufak bir kıl dönmesi ameliyatı oldum bu zamana kadar küçük bir kıl dönmesi daha nüksettiğini düşündüm bu da ne iltihap ne akıntı kanama ağrı sızı hiçbir rahatsızlık vermediği için çok dikkatimi çekmedi fakat 1 hafta kadar önce aniden o bölge şişmeye başladı ben de 5 gün boyunca 12 saatte bir 500mg antibiyotik kullanıp şu an ki haline indirdim şu an herhangi bir ağrı ya da acı yok hatta rahatsız bile olmuyorum şişkinlik serçe parmak ucunu bile geçmiyor ama alınması ve o bölgenin düzeltilmesi gerektiğini biliyorum, toplam ödeyeceğim net ücret ne olacak?
Teşekkürler, İyi Çalışmalar.
Op Dr Adil Altınsoy
SGK varsa 840 TL yoksa 1600 TL

Eren
22 Şubat 2016

Hocam ben 16 yasindayim. Bendede ayni sekilde sorunlar basladi. Agri ve kasinti. Kil donmesimidir. Derslerimede ara vermek istemiyorum. Mikro sinusektomi yapilabilir mi. Doktora ne demeliyim. YARDİMCİ OLURSANİZ SEVİNİRİM ACİLEN
Op Dr Nizam Kurtdere
Ağrı varsa iltihap olabilir bu durumda ameliyat ertelenir.
Mikro sinüsektomi yöntemi ile olmak istiyorum haftalarca yatıracak yöntem istemiyorum diyebilirsiniz.

Mikrosinusektomi
21 Şubat 2016

Hocam merhaba iyi geceler kıl dönmesinden korunmak için kuyruk sokumu ve makat çevresindeki kılları almak mı gerek eğer öyleyse ne ile almayı tavsiye ediyorsunuz ben şüpheleniyorum muayene olmaya geleceğim en kısa zamanda
Op Dr Atilla Kaya
Kılları almaktan daha çok yukardan döküğlenleri kısa sürede oradan uzaklaştırmak daha yararlı

No name
21 Şubat 2016

Hocam merhabalar ben izmirde oturuyorum ağrı,sızı,sivilce yok fakat kızarıklık var sanki kuyruk sokumunda ve otururken bişey batıyor gibi hissediyorum çok nadir oluyor psikolojik takıntı mı yaptım acaba araştırınca yoksa birşey mi var anlayamadım üstelik özellikle yazları ve akşamları testislerimin altı ve anüse yakın yan taraflar çok tatlı kasiniyor yazları acayip fazla kaşıyınca yara bile oluyor ama geçiyor bu nedir acaba teşekkürler biraz kıllı olduğundan kaynaklanıyor olabilir mi bölgenin bilmiyorum yorum sizin bıktım vallahi killardan 🙂
Op Dr Demet AĞRAS
Kuyruk sokumunda batma hissi kıl dönmesi düşündürür.

anonim
19 Şubat 2016

bu problemi yaklaşık 6 aydır yaşıyorum 2 aydır akıntılı ameliyat olmam için bir engel var mı
Op Dr Atilla Kaya
Akıntı tedaviye engel değil

can
17 Şubat 2016

hocam merhaba, bende hafif kızarıklık ve ağrı var. sadece oturup kalkarken bazen nükseden bi ağrı bu. delik veyahut akıntı söz konusu değil. kıl dönmesi midir bu.
Op Dr Atilla Kaya
Çok küçük te olsa bir delik olması beklenir kıl dönmesinde

abdullah şahin
15 Şubat 2016

Hocam ben bu problemi 2 senedir taşıyorum, bahsedilen tedavi yöntemi bu süreye uygun mu?
Op Dr Atilla Kaya
Sürenin önemi yok yapılabilir

Şenol
8 Şubat 2016

İlk defa 2014te operasyonla iltihap alındı 2015 temmuzda nüks nedeniyle flap ameliyatı oldum ancak yara kapanmadı akıntı kesilmedi gümüş nitratla yakıldı hala açıklık ve akıntı devam ediyor mikrosinüsektomi yapılabilir mi
Op Dr Atilla Kaya
Evet yapılabilir

bihter
5 Şubat 2016

Hocam yaklaşık bir hafta once kuyruk sokumumda ağrılı bir şişlik hissettim .doktora gittim oda cok buyuk olmadığı simdilik ameliyat gerekmez dedi ama Şuan da çok agrimaya başladı. Ve ben 5 haftalik hamileyim nasil kurtulabilirim bu hastaliktan
Op Dr Seher Şirin
Apse olabilir, eğer öyleyse boşaltılması gerekir

rafet şengül
17 Aralık 2015

hocam 2 gün önce kıl dönmesi ameliyati oldum kapalı yöntemiyle ve ağrım çok var birde ılık su gibi birşey akıyor sanki kapalı olduğundan anlayamiyorum ama kokulu
Op.Dr.Seher ŞİRİN
Idea Klinik/Genel Cerrahi Uzmanı
Ağrı ve kokulu akıntı olması normal değil. Doktorunuza kontrole gitmelisiniz
Geçmiş olsun

orhan
16 Aralık 2015

Hocam, bir ay önce kuyruk sokumunda şişlik ve ağrı nedeniyle doktora gittim, kıl dönmesi olduğumu söyledi ve apseli olan bölgedeki itihabı boşalttı antibiyotik verdi, ameliyat olmam gerektiğini söyledi fakat iyileşme süresi uzun olduğundan bir türlü gitmek istemedim, şehir dışından geleceğim aynı gün tedavi olup, geri dönmem mümkün mü?
Op.Dr.Seher ŞİRİN
Idea Klinik/Genel Cerrahi Uzmanı
Enfeksiyon gerilediyse aynı gün yapıyoruz.Enfeksiyonlu kıl dönmesinde ameliyat yapmak riskleri artırır.
Geçmiş Olsun

Ebru
29 Kasım 2015

Hocam merhaba. Kuyruk sokumumda bir şişlik oluştu ağrı yapıyor. Apse olduğunu düsünüyorum. Apse nasıl boşaltılır? Cerrahi bir işlem midir? Kac saat sonra ayaga kalkabilirim?
Op.Dr.Seher ŞİRİN
Idea Klinik/Cerrahi Uzmanı
Kıl dönmesi apsesi acilen tedavi edilmesi ve boşaltılması gereken bir hastalıktır.Lokal anesteziyle (Bazı merkezlerde genel anesteziyle) küçük bir müdahaleyle boşaltılabilir.Yeterli etkinlikte boşaltıldığında ağrı birkaç saate kadar geçer.Ertesi gün işe bile gidebilirsiniz.
Geçmiş olsun

Ege
28 Kasım 2015

Merhabalar, ben yaklaşık 5-6 gün önce kuyruk sokumumda şişlik hissettim ve iltihap akmaya başladı ilk başta önemsemedim fakat 3 gün sonra artınca doktora gittim ve pilonidal sinüs teşhisi konuldu. Şu an antibiyotik alıyorum yakın zamanda ameliyat olacağım söylendi ve sınav zamanı olduğundan zor durumda kalacağım ve bu tedavi hakkında bilgi almak istiyorum. Açıkçası ameliyat sonrası hiçbir acı, pansuman tarzı bir şey olmaması biraz şaşırttı ve garip geldi çünkü doktorum böyle bi şeyden bahsetmedi ama yine de çok merak ediyorum ve imkan varsa bu ameliyattan olmak istiyorum. Şimdiden teşekkürler 🙂
Op.Dr.Seher ŞİRİN
Idea Klinik/Cerrahi Uzmanı
Kıl dönmesi enfeksiyonu ve apsesi tedavi edildikten sonra 1 ay kadar beklenilmesi sonra ameliyat olması daha doğru olur.Mikrosiüsektomide mevcut kıl yumağı olabilecek en küçük kesi ile ,lokal anestezi altında(o bölge uyuşturularak) bütün olarak çıkarılır. Kesi ve doku kaybı az olduğundan ağrı,yara enfeksiyonu,nüks etme gibi durumlar minimaldir.Ertesi gün veya birkaçgün içinde işe ,okula dönülebilir.Klasik ameliyatlarda hastanede yatma,evde yüzükoyun yatma gibi durumlar vardır.Yeniden sitemizi (www.ideaklinik.com) inceleyebilir yada size yakın şubemize gelip muayene olarak ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
Geçmiş olsun

Azmi
26 Kasım 2015

İyi günler hocam 3 gün önce genel cerrahi uzmanına gittim kıl dönmesi olduğunu söyledi üç tane hap verdi iltihaplı bölge kurusun diye sonra ameliyat yaparız dedi.açık yöntemle ameliyat yapacağız dedi ama ben çok kararsız kaldım benim için tekrarlama oranı çok düşük yöntemle ameliyat olmak istiyorum hangi yöntem daha başarılı olur hocam.
Op.Dr.Seher ŞİRİN
Genel Cerrahi uzmanı
Yara yerine bağlı risklerin ve nüksün en az olduğu yöntem mikrosinüsektomidir.Doku kaybı,kesi,en az olduğundan riskler ve nüks en azdır. Ancak hiçbir zaman % 0 değildir.
Geçmiş olsun

mehmet
25 Kasım 2015

Hocam kolay gelsin… Ben 2 kez ameliyat oldum kıl dönmesinden .. 3 defa olmam gerekiyor fakat çok can sıkıcı yaram açık hala ve kanama oluyor … Ben nasıl kurtulabilirim bu hastalıktan ??
Op.Dr.Seher ŞİRİN
Genel Cerrahi uzmanı
Kıl dönmesinden kurtulmak biraz zor. Nüksün ve yara yerine bağlı risklerin en az olduğu yöntem mikrosinüsektomi dir.Eğer uygunsa nüks te bile bu yöntemi uygulayabiliyoruz.ameliyat sonrası bakım ve hijyen de en az ameliyat kadar önemli.Ancak kıl dönmenizin durumunu görmekte fayda var. Idea Klinik’ın size yakın bir şubesine gelirseniz daha net durum değerlendirmesi yapabiliriz.
Geçmiş olsun

Mert
22 Kasım 2015

Benim 16 yaşındayım , bacak ile kasık arasında şişlik var ( herkesin aksine makatta değil bacak kasık arasında) kıl dönmesi olma ihtimali var mıdır ? O bölgede diğer taraflarda ufak tefek şişlikler oluyordu arada büyüyorlardı ve içinden irin gibi bir şey boşalıyordu (sıkarak çıkartıyodum) ama bu seferki büyük bir şişlik ve biraz kanama da yaptı şüpheleniyorum kıl dönmesinden. Ayrıca okulum oldugu için 15 tatilde gelebilirim tedaviye onda da günübirlik kalabilirim ancak geldiğim gün muayene + ameliyat yapılabilir mi ? (Rize de oturuyorum )
Op.Dr.Seher ŞİRİN
Genel Cerrahi uzmanı
O bölgedeki kıl dibi iltihapları kıl dönmesi hastalığından farklıdır.İlk tedavi ameliyat değildir. Bulunduğunuz yerde genel cerrahi uzmanı görüp teşhis koysun,gerekirse tekrar yazarsınız.
Geçmiş olsun

Yahya
22 Kasım 2015

Hocam merhaba benim genital bölgem biraz kıllıdır ve baldırımla genital bölgenin birleştiği yerde kitle gibi birşey var çok az bi yeri kanadı ama kitle küçük değil biraz büyük. Kıl dönmesi ise bu ameliyatı yapabilir miyiz ? Yapıcaksak gün almak gerekli mi çünkü Zonguldak da oturuyorum günübirlik gidip gelmem lazım geldiğim gün yapabilir miyiz
Op.Dr.Seher ŞİRİN
Genel Cerrahi uzmanı
Kasık bölgesinden bahsediyorsanız o bölgedeki kitleler önemlidir.Basit bir kıl dibi iltihabı da olabilir,önemli bir lenf bezi iltihabı da olabilir.O bölgedeki kıl batmaları kıl dönmesi hastalığından farklıdır.İlk yöntem ameliyat değil. öncelikle görmek gereklidir.Bulunduğunuz yerde genel cerrahi uzmanı görsün,gerekirse tekrar yazarsınız.
Geçmiş olsun

ahmet şal
21 Kasım 2015

Oğlum kıl dömesi amaliyatını 7 kez oldu.
En son 4 ay önce oldu 40 dikiş var yine tekrarladı denildi.
Sizin dediğiniz mikro sinüsektomi yöntemini 7 defa amaliyat olmuş en son amaliyatın yarası daha iyi olmamış bir hastaya uygulanırmı? Teşekkür ederim.
Op.Dr.Seher ŞİRİN
Genel Cerrahi uzmanı
7 kez ameliyat da olsa kıl dönmesinin durumuna göre uygulayabiliyoruz. Ancak nüks demek için ameliyattan sonra 6 ay geçmesi (bazen daha fazla)gerekir.2 ay sonra tekrar değerlendirebiliriz. Idea Klinik ın herhangi bir şubesine gelirseniz yardımcı oluruz
Geçmiş olsun

Nur
19 Kasım 2015

Iltihabi aldirdiktan sonra hemen oturabilcekmiyim agrim acim olucakmi yoksa bi kac gun yatmam gerekicekmi 🙁
Op.Dr.Seher ŞİRİN
Genel Cerrahi uzmanı
Apse olduysa ilaçla geçmez,mutlaka iltihabı en kısa sürede yardırarak boşalttırmalısınız. Apse boşaltıldıktan sonra hemen rahatlama olur. Lokal anestezi ile olursa hastanede yatmazsınız.
Geçmiş olsun

Nur
19 Kasım 2015

Demek istediğim iltihabi aldirdiktan sonra mi miktosinusektomi tedavisi olunuyor yoksa iltihabida tedavi sirasinda alıyormusunuz
Op.Dr.Seher ŞİRİN
Genel Cerrahi uzmanı
Apse olduysa ilaçla geçmez,mutlaka iltihabı en kısa sürede yardırarak boşalttırmalısınız. İltihaplıyken kıl dönmesinin ameliyatı hiç bir yöntemde yapılması doğru değil.Yalnızca iltihaba ve apseye yönelik tedavi yapılmalı. İltihaptan 1,5-2 ay sonra değerlendirip hastalığın durumuna göre mikrosinüsektomi yapıyoruz.
Geçmiş olsun

Nur
19 Kasım 2015

Merhaba uc gündür kuyruk sokumumda ceviz büyüklüğünde bir siskinlik var cok agri yapıyor oturamiyorum iki gündür okula gitmedim sinavlarima giremedim. Doktor kil dönmesi ve apse olduğunu soyledi antibiyotik verdi. mikrosinusektomi tedavisiyle hem iltihabi akitilip hemde kil alınıyor mu ve tedaviden sonra ağrı kesiliyormu tskler
Op.Dr.Seher ŞİRİN
Genel Cerrahi uzmanı
Apse olduysa ilaçla geçmez,mutlaka iltihabı en kısa sürede yardırarak boşalttırmalısınız. İltihaplıyken kıl dönmesinin ameliyatı hiç bir yöntemde yapılması doğru değil.Yalnızca iltihaba ve apseye yönelik tedavi yapılmalı. İltihaptan 1,5-2 ay sonra değerlendirip hastalığın durumuna göre mikrosinüsektomi yapıyoruz.
Geçmiş olsun

Hacı mehmet
8 Kasım 2015

Merhaba hocam 2008 de 3cü amaliyatı oldum sağ kalçadan parça alındı yama yapıldı şimdi yamanın altı şişip iltahap doluyor ağrı çoğalıyor .mikrosinusektomi amaliyatı yapılırmı tercihiniz nedir.teşekürler.
Op.Dr.Seher ŞİRİN
Genel Cerrahi uzmanı
Neden olmasın?Nüks eden kısmın büyüklüğüne göre değerlendirip mikrosinüsektomiyi uyguluyoruz
Geçmiş olsun

Oğuz Can
30 Ekim 2015

Iyi gunler kolay gelsin. Gecen hafta kıl dönmesi teşhisi konuldu ve apse oldugu icin doktor apseyi aldirmami soyledi ve aldilar hergün pansumana gidiyorum pansumandaki çalışanlar ameliyatsız geçmez diyo doktor bu konuda sana kalmış dedi ve ameliyat olmak istiyorum bu mikro sinusektomi hangi hastanelerde var sadece istanbul dami? cevaplarsaniz cok sevinirim ayrıca teşekkür ederim
Op.Dr.Seher ŞİRİN
Genel Cerrahi uzmanı
İltihaplıyken kıl dönmesinin ameliyatı hiç bir yöntemde yapılması doğru değil.Yalnızca iltihaba ve apseye yönelik tedavi yapılmalı. İltihaptan 1,5-2 ay sonra değerlendirip hastalığın durumuna göre mikrosinüsektomi yapıyoruz.Idea Klinikte bu yöntem konusunda oldukça fazla tecrübelerimiz var.İstanbulda 3,Ankara’da 1,İzmir’de 1 şubemiz var.Başka yerde yapılıyormu araştırmalısınız ama zannetmiyorum.Başka illerden günübirlik gelip ameliyatını olup dönen hastalarımız var.
Geçmiş olsun

Can
29 Ekim 2015

Merhaba hocam,yaklaşık üç ay once koltuğa temas ettikçe oluşan bir ağrım vardı.bunun sebebinin spor yaparken sert bir şekilde oturmamdan kaynaklandığını düşünüp doktora gitmedim spora ara verdim nitekim şikayetim geçmişti.dün tekrar ağrımaya başlayınca bir doktora gittim.hocamız bunun kıl dönmesiinden kaynaklandığını küçük bir Sert sivilceye dayanarak söyledi ama ameliyata gerek olmadıgını aynı sekılde kendınde de oldugundan bahsetti.bir antibiyotik verdi. akıntı. Bir delik ,Kan iltihap, ateş üşütme vs bir şikayetim yok .eger bu kıl donmesiyse bunun müdahelesi anlaşılan kaçınılmaz olacak.hocamıza kulak verip bunu bir süre daha takip mi etmeliyim yoksa ilacı bitirir bitirmez hangi ameliyat en uygunsa karar mı vermeliyim .takip süresince. Geçecek haftaların. Müdahale. Başarısına etkisi nedir.
Şimdiden cok teşekkürler
Op.Dr.Seher ŞİRİN
Kıl dönmesi ise kesin tedavi ameliyattır. Ameliyatsız geçmez.Belki kıl dibi iltihabıysa tedavi vermiş olabilir. Tedavi önermek için görüp kesin teşhis koymak gerekir.Idea Kliniki bu konuda deneyimlidir. Ve erken aşamada mikrosinüsektomi ile hastaneye yatmadan ameliyat edebiliyoruz.
Geçmiş olsun

yaşar
24 Ekim 2015

Merhaba hocam, ben yaklaşık 2 senedir bu hastalıgı cekmekteyim yaklaşık 10 aydır da fenol tedavisi olmaktaydım fakat tedevinin uzun surecegını düşündüğüm için bu tedaviden vaz geçip sizin tedavinize yönelmek istiyorum. Kuyruk sokumunda 1 cm aralıklarla uzunlamasına 4 delik bulunmakta bu deliklerin yaklaşık 3-4 cm yukarısındada 2cm caplı bir apse ağzı bulunmakta bende bu tedaviyi yaptırabilirmiyim yaptırırsam ne kadarlık alanda kesme yapılır…
Op.Dr.Seher Şirin
Bazen 2-3 ayrı deliği 3 ayrı mikrosinüsektomi gibi alabiliyoruz. Ancak sizinki buna da uymuyor gibi.Görmek gerekiyor. Bu kadar geniş alanı alan kıl dönmesi fenole cevap vermez. Mikrosinüsektomiden biraz zahmetli ancak klasik yöntemlerden daha iyi karydakis yöntemi de yapabiliriz. Idea Kliniklerden birine gelirseniz size en uygun yöntemi önerebiliriz.Muayene SGK lılara ücretsiz
Geçmiş Olsun

Hilal
15 Ekim 2015

Merhaba hocam.ben 1 ay önce kildönmesi apsesi sorunuyla karsilastim.patladi iltihap akti.ankara medikal art ile iletişime geçtim.antibiyotik tedavisinden sonra 2 ay sonra ameliyat için gelmemi söylediler.1 ay kadar daha vaktim var fakat oturarar calistigim için agrilarim olmaya başladı.hemen gelip ameliyat olabilir miyim önce tedavi mi gerekiyor.başka ilden gelicem çünkü.
Op.Dr.Seher Şirin
Enfeksiyondan sonra 1 ay yeterli bir süre. Ancak yeniden ağrı başladıysa enfeksiyon eklenmiş olabilir.Görüp değerlendirmek gerekir. Enfeksiyon yoksa aynı gün yapabiliriz.
Geçmiş olsun

uğur
11 Ekim 2015

hocam merhaba bende kıl dönmesi yaklasık 5 6 aydır var fakat ameliyat yaptırmak için zaman bulamadım ve son 2 3 gündür kuyruk sokumunda bi ağrı hissediyorum ve bu ağrı dik bi şekilde oturmama ve sırt üstü rahatca yatmama engel olmakta. suanda istanbulda üniversite öğrencisiyim derslerden ve sınavlardan dolayı herhangi bir tedavi yada ameliyat için tedirginim, sizin öneriniz nedir bu konuda ağrıyı azaltmak için ?
Op.Dr.Seher Şirin
Kıl dönmesi ameliyatı acil bir ameliyat değildir ancak ne kadar geciktirirseniz ameliyatın boyutları büyür,ameliyat komplikasyonları artar ve sık sık iltihaplanma riski var. Siz de şu anda iltihaplanmış gibi duruyor,ağrı bu nedenle.İltihabını değerlendirmek gerekir.En kısa zamanda ameliyat olmanızı öneririz.Kliniğimizde mikrosinüsektomi uygulanmaktadır.
Geçmiş olsun

Özgür
10 Ekim 2015

Hocam kuyruk sokumumda 4 gündür şişlik var. Kıl dönmesinden şüpheleniyorum.
Merak ettiğim bu hastalık uzun dönem sonucu oluşması gerekmiyor mu? Hemen 4 günde oluşan birşey değildir sanırım.
Bugün devlet hastahanesi acil bölümüne gittim iltihap var dedi ilaç ve krem verdi. İlaçları içtikten 2-3 saat sonra bir akıntı geldi. Acaba kıl dönmesi mi? Kıl dönmesi ise ne zaman tedavi olmam gerekecek?
Op.Dr.Seher Şirin
Tarifiniz Kıl dönmesi olduğunuzu gösteriyor.Kısa sürede ortaya çıkabileceği gibi,daha öncece farketmediğiniz hastalığ iltihaplanınca farketmişsinizdir.
İltihap geçtikten sonra ameliyat olmalısınız.Idea Kliniklerde uygulanan mikrosinüsektomiyi araştırmadan ameliyat olmayın.
Geçmiş olsun

Safa yildiz
4 Ekim 2015

Hocam ilerlemis vakalarda da yapabiliyomusunuz bu yonetemi

Op.Dr.Seher ŞİRİN

Büyük oranda yapıyoruz eğer olmayacaksa karidakis yöntemi yapıyoruz o da klasik ameliyatların en az zahmetli olanı

Oğuz
1 Ekim 2015

Hocam merhaba kuyruk sokumumun hemen yanında 1 yıl önce bi şişlik oluştu ağrım sızım fazla yoktu sadece sert oturunca ağrıyordu bende pek önemsemedim. Sonra bu gün kanlı iltihap gibi bişey akmaya başladı o şişliği 1 2 cm altında bende hemen araştırmaya başladım ve her sitede dediğiniz tedavi öneriliyor. Ama sınava hazırladığım için herhangi bir sıkıntı olur diye korkuyorum ve yarın muayene olmaya gidicem ama hala ağrım sızım yok bu iltihabı boşaltma durumu gerçekleşir mi
Op Dr Demet AĞRAS
Kuyruk sokumunda ağrı yoksa iltihap yok demektir ve tedavinizi yapabiliriz

Öykü
20 Eylül 2015

Merhaba hocam ben 7 ay once sizin hastanenizde ameliyat oldum ama yaram kapanmadi ve akinti oluyo. Sebebi nedr sizce neden kapanmadi
Op.Dr.Nizam KURTDERE
Bazen yara iyileşme yeteneğini kaybeder, gelirseniz gerekeni yaparız

Ahad
19 Eylül 2015

İyi günler hocam bende geçen sene kıl dönmesi olmuştu apse oluştu doktora gittim apseyi temizledi ilaç vermişti onları kullandım normalde ameliyat olacaktım fakat okul falan derken bi türlü zaman bulamadım bu yaz içerisindede zaman bulamadım… 11 gün sonra şehir dışına okula gitmem gerekicek.. bu süre esnasında ameliyat olabilirmiyim acaba? kaykılarak oturmadığın sürece hiç bir şekilde ağrı akıntı falan yok şuan o şekildede hiç oturmuyorum zaten. demek istediğim mickrosinusektomi yapılabilirmi vede okula gitmeden önce halledebilme imkanım varmı. gittiğim doktor micro yapabilirim belki fakat flap yöntemi kesin çözüm demişti micro yapıldığında tekrar oluşabilir gibi bişeyler söyledi ne kadar doğru bundan emin olamadım cevabınız için teşekkürler şimdiden
Op.Dr.Atilla KAYA
15 farklı ameliyat yöntemi var ve hepsi kesin çözümdür
Gelirseniz tedavinizi yapabiliriz ve okulunuza gidebilirsiniz.

mevlut
15 Eylül 2015

Merhaba hocam bende kil dönmesi 6 yildir felan var hic bir sigortam yok amaliyati nekadRa olabilirim tesekkurler

Op.Dr.Seher ŞİRİN

Herşey dahil 1600 TL

Yiğit
11 Eylül 2015

Hocam iyi gunler kuruk sokumunun az altinda kil donmesi oldu gecelerde bunun biraz ustunde ikinci bi delik olustu hekimime danistigimda ameliyat gerektigi soyledi.daha once kureme yontemi yapilmistin suan flap yontemi diyor iki delik derinin az altindan birlesmis dedi.mikrosinusektomi yapilabilir mi ? Cevap bekliyorum cok tesekkurler simdiden

Op.Dr.Seher ŞİRİN

Evet yapılabilir, gelirseniz gerekeni yaparız

esra
1 Temmuz 2015

Bir de hala kaniyor yaram :/ ne kadar daha surer bu aile hekimi fucidin pomad verdi bunu uygula dedi hergun.
Op.Dr.Ali Rıza Şahap BARLAS
ağızdan antibiotikde başlanması gerekirdi

esra
30 Haziran 2015

Merhaba benim bugun apsem bosaltildi baya buyuktu iltihaplanmis dedi doktorum. fakat icinde kil olmadigini soyledi.. ama eger tekrar sislik olursa tekrarlarsa ameliyat olursun dedi icinde kil yoksa neden ameliyat onu anlayamadim.
Op.Dr.Ali Rıza Şahap BARLAS
sinusa ulaşılmamış olabilir

Kader
23 Haziran 2015

Merhaba. Ben hastaneye gittim ve pilonidal sinüs olduğunu söylediler ameliyat olmam gerekiyor muş ben 18 yaşındayım ve çok korkuyorum ve bu tarz bir ameliyat benim için uygun olur mu beni bayıltmazlar mı ben hiçbirşey hissetmek istemiyorum
Op.Dr.Adil ALTINSOY
normal yaşamına ara vermeni gerektirmeyen mikrosinusektomi yöntemi ile ameliyat olmanı öneririm.narkozsuz,yatak istirahati gerektirmeyen,hergün pansuman yaptırmanızı gerektirmeyen ve anatomik yapınızın bozulmasına neden olmayan bir yöntem

Okan
23 Haziran 2015

Sayın hocam; Bana da kıl dönmesi teşhisi kondu.Akıntı yada kanama yok hafif şişlik ve ağrı var. Doktorum senin kıl dönmesi tam kuyruk sokumunda değil, yan tarafta kaba da diyor. Bu yüzden baklava dilimi şeklinde açıp çıkaracağını diğer bir yerden alacağı doku ile kapatacağını söyledi. Yan tarafta olursa da sinüsektomi uygulanabilir mi selamlar.
Op Dr Demet AĞRAS
uygulanabilir.mikrosinusektomi yöntemini iyi araştırın

orhan
21 Haziran 2015

Merhabalar hocam, ben Azerbaycandan yazıyorum, 4cü sınıf tıp öğrencisiyim, 2 kez kıl dönmesi ameliyatı oldum,ilkində açık bırakma yöntemiyle , bu yöntemde yaklaşık 3 sm kadar bölge hiç kapanmadı, 2 yıl boyunca, sonra doktor tekrarladı dedi, geçen yaz tekrar ameliyat oldum bu sefer dikişle kapatıldı, 10 ay oldu, ama şimdi kuyruk sokumu deilde, daha aşağı bölgede delik gibi birşey oluşdu, anusdan 3-4 sm yukarıda ve o bölge ara ara açılıp kapaniyodu geçmiş aylardada, iltihab oluşuyo az mikdarda bende pansuman yapiyorum , o bölgede kıl topluluğuda etrafa göre hep fazla oluşuyo, orda kıl yumağının oluşması mümkümü?? Lütfen samimi fikirlerinizi alayım, bir meslektaşda olaraq. Tek kelimeyle bıktım. Saygılar, sevgiler hocam
Op.Dr.Atilla KAYA
büyük olasılıkla ikinci bir sinus oluşmuş.tedavi olman gerekir ama daha önceki gibi klasik yöntemlerle ameliyat olmanı önermem,ayarlayıp mikrosinusektomi yöntemi ile tedavi olmalısın aynı sıkıntıları tekrar yaşamamak için.büyük olsılıkla daha önce ameliyat olduğun alanda nüks etmiş görünüyor.genel hijyene çok dikkat etmelisin.günlük çamaşır değiştirmelisin,o bölgeyi sık yıkamalısın,sırt bölgesi kıllarına laser epilasyon yaptırabilirsin

mukerrem
17 Haziran 2015

Hocam bende 4 gundur kuyruk sokumunda agri vardi devlet hastanesine gittim apse var dediler ve bosalttilar iki kutu antibiyotik verdiler her gun pansuman yap dediler hastane uzak oldugu icin ertesi gun saglik ocagina gittim ordakiler pamsuman yaptilar ama en icteki gazli bezi degistirmediler degistirmryee gerek var mi yoksa mikrop kapar mi? Ayrica mikrosinusektomi ameliyatini ne zaman olabilirimm
Op.Dr.Adil ALTINSOY
gazlı bezi çıkarıp yıkama yapmalısınız.pansuman yapanlar genellikle gazlı bez koymayı severler.1-1,5 ay sonra doku toparlayınca mikrosinusektomi yöntemi ile tedavinizi yapabiliriz

halil
16 Haziran 2015

hocam bu ameliyat her kıl dönmesi olan hasta için geçerlimi yani bazı insanlarda olma veya olmama gibi durumu varmı eger her kıl dönmesine uygun bi ameliyatsa bende bu ameliyattan olmayı düşünüyorum ve ben bagkur güvencem var fiyatları nasıl oluyor
Op Dr Demet AĞRAS
info @ ideaklinik.com ye fotoğraf gönderirseniz durumunuzu değerlendirebiriz.ücretler için https://www.ideaklinik.com/tedavi-ucretleri-bilgisi.html bu linke bakabilirsiniz

Tolga Spc
5 Haziran 2015

Hocam benim 7 temmuz tarihine alınmış bir randevum var kartal lütfi kırdar dan. Ben yapılacak olan operasyonla ilgili soru sorduğumda sonradan karar verileceği ve ameliyat sırasında bölgenin ne kadar genisledigine bağlı olarak karar verileceğini söylediler. Micro sinüsektomi ya da bascom yöntemi nasıl diye sorduğumda sadece kücük ve baslangic asamasindaki vakalara uygulanabiliyor dedi. E suan ben ileri duzey mi yoksa baslangic mi bunu bilmiyorum ogrenmek icinde ameliyata girmek ve bir solusyon enjekte edilip goruntulenmesi gerekiyormus haliyle bıcak altına yatana kadar bir tercih sansim yok. Siz hangi yontemle anliyorsunuz hastaligin seviyesini ve yayilma durumunu ? Muayene olmama ragmen hicbir doktor asaması hakkinda bilgi vermedi belli olmaz boyle dediler. Bende agri yok, akinti yok, kasinti yok duş sırasında fark ettim ve gittim, cok kucuk ve birbirine yakın iki delik mevcut benim hastaligim hangi asamadadir ve bu yontem ben de sonuc verebilir mi ? Son olarak eger bu yontem.uygulanamayacak kadar gelismisse hastalık bunu bize soyluyor musunuz ? Mumkunse hemen kadikoye gelmek istiyorum ayni gun yapilabiliyorsa.
Op.Dr.Atilla KAYA
muayene ile değerlendirip,rahatlıkla mikrosinusektomiyi uygulayabiliriz sanırım.Bakırköy şubemize gelmenizi öneririm

Berk
4 Haziran 2015

Bu ameliyat hangi şubelerinizde uygulanıyor ? Mersin’de oturuyorum ona göre yakın bir yere geleceğimm. 2. sorum ilerleyen kıl dönmesi durumlarında ameliyatı uygulayamadığınızı söylemişsiniz, acaba ilerlemesini sağlayan etmenler nelerdir ve yaklaşık ne kadar süre geçerse bu ameliyat uygulanamayabilir ? Cevabınız için şimdiden teşekkürler
Op.Dr.Atilla KAYA
tüm şubelerimizde uygulanıyor.şubelerimizin iletişim bilgilerine http://www.ideaklinik.com adresinin iletişim sayfasından yada ana sayfadan ulaşabilirsiniz

Serkan
1 Haziran 2015

Hocam saygılar. Öncelikle size ve tüm meslektaşlarınıza baş sağlığı dilerim. Umarım bu tarz haberlerle tekrar karşılaşmayız. Bu sabah bi devlet hastanesinde muayene oldum teşhis kıl dönmesi. Doktor iltahap kurutucu bi antibiyotik verdi be önümüzdeki hafta ameliyat olmamı önerdi. Biraz araştırdım ve mikrosinüsektomiyi tavsiye eden bi doktora rastlayamadım. Hepsinin görüşü tekrar olasılığı olduğu. Sonuçta tüm yöntemlerin tekrar olasılığı var. Merak ettiğim buzamana kadar kaç defa bu yöntemi uyguladınız ve akıntı hala devam ederken bu ameliyatı olabilirmiyim. Verilen kurutucu antibiyotiği kullanmalımıyım.
Op.Dr.Atilla KAYA
ben bu yöntemi 8 yıldır uyguluyorum.mikro sinüsektomi yöntemi uzun yıllardır uygulanan Bascom ve pit picking yöntemlerinin modifikasyonudur.klasik yöntemlerin %40 tekrar olasılığı var ve kullanılan yönteme göre iyilşeme süreci 2-4 ayı bulabiliyor.narkoz alıyorsunuz,en az 15 gün yüzüstü yatmak zorundasınız,hergün pansuman yaptırmak zorundasınız bide bunların üstüne o bölgenin anatomik yapısı bozuluyor.mikrosinusektomide ise bu saydıklarımın hiçbiri gerekmiyor.o yüzden uygulaması ekonomik bir yöntem,hastaneye ,narkoza,pansumana yatak istirahatine gerek yok ve nüks oranıda %3 ki siz genel hijyeninize dikkat ederseniz bu risk grubundada yer almazsınız.bu yöntemin hastaneler tarafından tercih edilmemesinin en önemli nedeni hastaya yüksek fatura çıkarmak için neden yoktur çünkü narkoz,yatış,ilaç pansuman gerekmiyor.enfeksiyon varsa antibiotik kullanmanız gerekir.kliniğimizde muayene ücretsiz gelirseniz durumnuzu değerlendirir,tedavinizi yapabiliriz

Gökhan
31 Mayıs 2015

Hocam muayene ve ameliyat ücreti olarak toplam masrafı nedir acaba?
Op.Dr.Adil ALTINSOY
ücretler için https://www.ideaklinik.com/tedavi-ucretleri-bilgisi.html bu sayfaya bakabilirsiniz

efe
30 Mayıs 2015

merhaba hocam bende 2 yıl once agrili bir sislik olustu sonra kediliginden patladi her hangi bir delik yok nohut büyüklügünde bir bosluk hissediyorum akntı ve agri oluyor 2 hafta önce doktora gittigimde KARDİYAKİS FLEP operasyonunu söledi microsinüsektomi yönteminin işe yaramadagini olmamami tavsiye etti tabi kendisinin bildigi ameliyat yonmtemi bu ben microsinüsektomi olmak istiyorum sizce bana uygulanabilirmi hocam bu yöntem?
Op.Dr.Atilla KAYA
kliniğimizde muayene ücretsiz gelirseniz durumunuzu değerlendirir tedavinizi yapabiliriz.mikro sinüsektomi yöntemi uzun yıllardır uygulanan Bascom ve pit picking yöntemlerinin modifikasyonudur.klasik yöntemlerin %40 tekrar olasılığı var ve kullanılan yönteme göre iyilşeme süreci 2-4 ayı bulabiliyor.narkoz alıyorsunuz,en az 15 gün yüzüstü yatmak zorundasınız,hergün pansuman yaptırmak zorundasınız bide bunların üstüne o bölgenin anatomik yapısı bozuluyor.mikrosinusektomide ise bu saydıklarımın hiçbiri gerekmiyor.o yüzden uygulaması ekonomik bir yöntem,hastaneye ,narkoza,pansumana yatak istirahatine gerek yok ve nüks oranıda %3 ki siz genel hijyeninize dikkat ederseniz bu risk grubundada yer almazsınız.bu yöntemin hastaneler tarafından tercih edilmemesinin en önemli nedeni hastaya yüksek fatura çıkarmak için neden yoktur çünkü narkoz,yatış,ilaç pansuman gerekmiyor.

ahmet
28 Mayıs 2015

Peki neden bazı prof.drlar mesela prof.dr ibrahim saracoglu diyorki faydasi olur?
Op.Dr.Atilla KAYA
🙂 ozaman uygulayun ve sonuçlarını görün

ahmet
27 Mayıs 2015

Isırgan otu kıl dönmesine faydalı olurmu?
Op.Dr.Ali Rıza Şahap BARLAS
olmaz.kıl dönmesinde sinusun çıkarılması gerekir

ahmet
25 Mayıs 2015

Ben fransada yasiyom. Benim kuyruk sokumumda bir delik var. Hic ağri yada şislik yok. Ama akinti var ama oda cok degil eskiden fazka ovdugum zaman kan geliyordu simdi ise kan gelmiyor. Kil dönmesi iyilesiyormu? Isırgan otu faydali olurmu?
Op.Dr.Atilla KAYA
kıl dönmesi içerdeki sinus çıkarılmadığı sürece iyileşmez

Alperen
24 Mayıs 2015

Hocam Merhaba ben 16 yaşındayım ve kuyruk sokumumda değil de bu baldır kısmında bir şişlik var geçen yıl akıntı geliyordu bu yıl 1 defa cok az geldi onun hemen altında bir şişlik daha var ama delik bulamadım varsa da ben göremedim o akıntı dediğim ise kötü kokuluydu sizce kıl dönmesi midir ve bu yöntemi o bölgeye de uygulayabiliyor muyuz çoğu kişinin aksine baldırımds şişlik var çünkü
Op.Dr.Adil ALTINSOY
kliniğimizde muayene ücretsiz gelirsen durumnu değerlendirir tedavini yapabiliriz.fakat bahsettiğin bölgede kıl dönmesinden çok batık gelişir yinede muayene ile değerlendirmek lazım

Burak
17 Mayıs 2015

Hocam merhaba bende kuyruk sokumuna dokununca Ağrı yapıyor iltihap akıntı vs hiçbir şey yok fakat dokununca ağrıyor kitle de yok sizce kıl dönmesi midir?
Op Dr Demet AĞRAS
kliniklerimizde muayene ücretsiz gelirseniz durumunuzu değerlendirir mikrosinusektomi yöntemi ile normal yaşamınıza ara vermenize gerek kalmadan tedavinizi yapabiliriz

tarık
6 Mayıs 2015

Hocam benim kuyruk sokumumda ağrı var uzun bir süredir(3sene) tedavi olmak için farklı doktorlara gittim(ortapedi3 kez,fizik tedavi2 kez genel cerrah3kez) fakat her gittiğim doktor farklı biiey söylüyor. En son genel cerrah dr kıl dönmesi dedi evet delik var ama şişlik akıntı sertlik fln yok. Ne önerirsiniz?
Op Dr Demet AĞRAS
delik varsa kıl dönmesidir.ileri dönem bulgusudur,şişlik akıntı vb.tedavi olmalısın.apse oluşmasını bekleme.gelirsen mikrosinusektomi yöntemi ile normal yaşamına ara vermene gerek kalmadan tedavini yapabiliriz

serap
4 Mayıs 2015

Merhaba, 3 yil once kuyruk sokumunda agri sikayetiyle doktora gitmiş ve kil donmesi teshisini antibiyotik ile atlatmistim yada öteledim . Simdi yine ayni noktada agri var. Akinti yok, delik de görünmüyor. Vakit darlığından ve ameliyattan korktugumdandir, yine antibiyotige basladim ancak ilaci almaya basladigimdan beri şişlik sanki sertlesiyor. Neden olabilir?
Teşekkürler.
Op.Dr.Adil ALTINSOY
mikrosinusektomi ile tedavinizi yaptırırsanız herhangi bişiden korkmanıza gerek yok.gelirseniz muayenenizi yapar mikrosinusektomi ile tedavinizide yapabiliriz

Mehmet
3 Mayıs 2015

hocam kuyruk sokumunda şişlik var ve felaket Ağrı yapıyor muhtemelen kıl dönmesi size gelmek istiyorum ama şehir dışından gelcem geldiğim gün işlemi gercekleştirebilirmiyiz antibiyotik kullanıyorum ama nafile
Op.Dr.Atilla KAYA
geldiğiniz gün işlemi gerçekleştirebiliriz.ağrı apse yaptığında oluşur .ertelemeden tedavinizi yaptırmanızı öneririm

ali
1 Mayıs 2015

Hocam merhaba ben 2 yıl önce kıl dönmesi ameliyatı oldum. Şu anda oturduğum yerden ağrı ile kalkıyorum. Ameliyat olmadan önce bu kadar ağrı yoktu. Sizce sebebi nedir ? Acaba tekrarlamiş olabilir mi ? Teşekkür ederim.
Op.Dr.Adil ALTINSOY
büyük olasılıkla tekrarlmış.kliniğimizde muayene ücretsiz gelirseniz durumunzu değerlendirir tedavinizi yapabiliriz

Mertı08
23 Nisan 2015

Hocam iyi günler 🙂 ben 17 yaşındayım ve önümizdeki aylarda kıl dönmrsi ameliyatı olmam gerekiyormuş antalya radon hastanesinde bu yöntem uygulanıyormuş ama bunu her türlü kıl dönmesine uygulayabiliyorlar ı yoksa büyüklüğüne göre değişiyormu ?
Op.Dr.Atilla KAYA
hemen hemen her kıl dönmesine uygulayabiliyoruz.bahsettiğin hastanede bu yöntemin uygulanıp uygulanmadığını iyi araştırmalısın

hasta1091
23 Nisan 2015

Hocam madem mikrosinüsektomi gibi pratik bir yöntem var peki diğer hastahaneler niçin daha zahmetli bu diğer yöntemleri kullanmaya devam ediyor ?
Op.Dr.Atilla KAYA
anestezi,yatış,pansuman,enjeksiyon gibi şeylerden o zaman ücret talep edemezler.:)

hasta1091
22 Nisan 2015

Hocam hocam 2 haftaya yakın zamandır kuyruksokumumdan iltahap geliyordu..dikkate almamıştım sonra o deliği ve kızarmış bölgeyi farkettim..ama ağrı sızım yok…
Sorum şu: üniversite okuyorum ve 10 gün sonra istanbula geleceğim.derhal müdahale edilmesi gerekirmi yani 10 gün beklesem memleketimde ailemle daha rahat hareket edebilirim… beklemelimiyim?
ve sizin muanehanenize geldikten sonra kaç gün içinde operasyon için tarih verebilirsiniz ? Teşekkürler
Op.Dr.Atilla KAYA
geldiğin gün tedavini yapabiliriz.randevunu alırken şehir dışından geldiğini ve tedavi olmak istediğini söylersen ona göre randevu verirler.hemen tedavini yapabiliriz.ve arkasından normal yaşamına dönebilirsin.yatak istirahati ,pansuman,narkoz gerektirmiyor çünkü

Gizem
21 Nisan 2015

Merhaba Doktor Bey,
Yaklaşık 6 yıl önce kıl dönmesi ameliyatı olmuştum. Şişililiği ve kızarıklığı fark eder etmez doktora gittim ve 2 hafta içinde operasyon gerçekleştirildi, epidural anestezi sırasında yaşadığım zorluklar ve dikiş sayısının çokluğu sebebiyle bu operasyon bence çok büyük travmaya sebep oldu. Ancak ameliyat sonrasında yaklaşık 1 yıl kadar akıntım devam etti. Sonra geçtiğini düşündüm. Şimdi de ameliyat yerimde çok hafif şişlik ve kızarıklık var. Herhangi bir akıntı ya da delik yok. Hastalığın tekrarlamış olmasından şüpheleniyorum. Ankarada yüksek lisans yapıyorum ve aynı zamanda çalışıyorum. En kısa sürede iyileşme alacağım yöntemin bu olduğunu düşünüyorum yaptığım araştırmalar sonucunda. Ancak ilerlemiş vakalarda yöntemin uygulanmadığını vurgulamışsınız nasıl emin olabiliriz?
Op.Dr.Adil ALTINSOY
kliniğimizde muayene ücretsiz durumunuzu değerlendirir mikrosinusektomi yapıp yapamayacağımızı söyleyebiliriz.

istanbul
17 Nisan 2015

Hocam merhaba 19 yasındayım yaklasık 1.5 sene önce kuyruk sokumu bolgesınde agrı vardı ve elımle dokundugumda kucuk bı apse hıssettım ve pek önemsemedım. sımdı yıne oldu ve kıl donmesı oldugunu anladım arkadasım amelıyat olmustu ve ınternetten baktıgımda bu kanıya vardım. Sorun şu ben hazıranda lys sınavına gırecegım ıcın ve bıraz da korktugum ıcın gözüm kesmiyor. Tavsiyeleriniz neler acaba? Bakım olarak temiz tutmak yeterli mi yoksa baska seyler de önerir misiniz
Op.Dr.Atilla KAYA
genel hijyene dikkat etmelisin.kıl girişinin devamını önlemek için bel bölgesini sık yıkamanı günlük çamaşır değiştirmeni öneririm.ameliyat olmadanda mikrosinusektomi yöntemini araştırmalısın

Erdem
13 Nisan 2015

Pekala şaunki apse geçerse ve ben hijyenik olursam ameliyati yazın yapma gibi bir şansım varmı korkuyorum acıkcası
Op.Dr.Atilla KAYA
🙁 fırsatın yoksa beklemekten başka seçenek yok.hijyene dikkat et günlük iççamaşırını değiştir

Erdem
13 Nisan 2015

Hocam ben kuyruksokumunda agrı ile hastaneye gittim.Ordaki doktor %90 kıl dönmesidir dedi bana ilac yazdı ilaclari 1 hafta süre ile kullan iltihap aksın sonra birşeyler yaparız dedi acaba iltihap aktıktan sonra 1.5-2 ay süre sonrami ameliyat olmam gerek yoksa mikrosinusektomi ile anında olabilirmiyim ? 17 yasında ögrenciyim okulun bitmesine az zaman kaldi derslerden uzak kalmak istemiyorum.
Op.Dr.Atilla KAYA
klasik yöntemlerle ameliyat olmanı önermem.genel hijyene dikkat et bu süreçte.iltihap gelişmesin.gerçi gelirsen tedavini yapabiliriz.böylece tekrar apse riskinden kurtulmuş olursun.sık tekrar eden apseler fistüle neden olabilir.buda tedaviyi zorlaştırır..kliniğimizde muayene ücretsiz gelirseniz durumunuzu değerlendirir mikrosiusektomi yöntemi ile normal yaşamınıza ara vermenize gerek kalmadan,narkoz,yüzüstü yatak istirahati ve aylarca pansumana gerek kalmadan tedavinizi yapabiliriz

burak
6 Nisan 2015

hocam benim kuyruk sokumumda kil donmesi var.doktor uyusturup icindeki irini aldi.fakat igne cok acitti.ben birdaha o igneyi vurdurmam.baska yontem ypkmu hocam ignesiz ve ucuz
Op.Dr.Adil ALTINSOY
ne yazıkki kıl dönmesinde oluşan sinusun mutlaka çıkarılması gerekir.o çıkarılmadan tedavi olmaz.önemli olan kullanılan yöntemdir.mikrosnusektomi yönteminde sinus çok küçük bir delikten çıkarılır ve hemen işine okuluna dönebilirsin.klasık yöntemlerde ise iyileşmen 2-4 ayı bulabilir

engin
6 Nisan 2015

Hocam bende kıl dönmesi var 2.5 yıldır 1 delik vardı şimdi üstünde de çok küçük nokta şeklinde delik var akıntı geliyor. geçenlerde sivilce gibi bir şey oluştu sıktım kanlı iltihap geld en kısa zamanda ameliyat olmak istiyorum ne zaman önerirsiniz ? bir de operasyon öncesi ilaç içiliyo mu iltihap için uzak yerden geleceğim de Teşekkürler
Op.Dr.Atilla KAYA
apse oluşmadan tedavinizi planlamalısınız.kliniğimizden randevu alırsanız hemen tedavinizi mikrosinusektomi yöntemi ile yapabiliriz.işinize okulunuza ara vermenize gerek kalmaz

fatih
6 Nisan 2015

Bide agri sizi hic bisi yok deligin alt kisminda kucuk bi kesik gbi bisi var tahris olmus dedi doktor hastalik detecesine geldi saatte bi temizliyorum ne olur bi cagre sunun
Op.Dr.Atilla KAYA
tedavi olmalısın

fatih
6 Nisan 2015

Hocam merhaba kuyruk sokumumda bir delik var doktora gittim kil donmesi baslangic dedi temiz tutarsan bisi olmaz ameliyat istemez dedi iltihap akio dedim antibiyotik yazdi ilac bitti kotu koku gitti iltihap yogun akiodu kesildi ama hala bi sivi gelio kotu kokuo falan da yok bu durumda ne yapmaliyim doktor ameliuatlik bisi yok dedi ama delikten gelen az miktarda sivi beni cildirtio
Op.Dr.Atilla KAYA
apse oluşmadan ameliyat olmalısın.kıl dönmesi acil bir hastalık değildir ama komplikasyonları nedeniyle geciktirilmeden tedavi edilmelidir.ameliyat olmadan önce hemen normal yaşamına dönebileceğin mikrosinusektomi yöntemini araştırmadan ameliyat olmanı önermem

Berk
28 Mart 2015

Apse boşaltılmadan bu yontem kullanılmıyormu?
Op.Dr.Adil ALTINSOY
kıl dönmesinde apse boşaltılıp iyileşmeden hiç bir yöntem uygulanmaz.1-2 ay dokunun toparlaması beklenir

Emir
20 Mart 2015

Hocam bugün apse boşalttılar ben ameliyat istemiyorum ve sizce Fenol mü
Olayım mikrosinüsektomimi
Op.Dr.Atilla KAYA
fenol yöntemin de sinus çıkarılmadığı için hastalık tekrar ediyor.ama mikrosinusektomi ile tedavi olursan hem narkoz riskini yaşamaz hemde hemen normal hayatına dönebilirsin.

murat
6 Mart 2015

Hocam giresunda saglik.memuruyum kil donmesi yeni basladi yeni fark ettim ama 2-3 aylik biseydir agri falan yok hafif bastirinca hafifce aciyor. Muane ameliyat falan kac gun surer bu arada suan antibiyotige basladim. Ve anal fistur var oda yeni basladi.
Op. Dr. Ali Rıza Şahap BARLAS
ağrı yoksa iltihap yok demektir antibiotik almanıza gerek yok.gelirseniz tedainizi yapabiliriz aynı gün Giresuna dönebilirsiniz.

Soner
5 Mart 2015

Hocam kısa bir süredir, tuvalette peçeteye akıntı geliyordu, orayı sık sık temizliyorum, sanırım kıl dönmesi, muayene ettirmedim, ama eğer bir operasyon olacaksa mikro sinusektomi ile olsun istiyorum, İzmirde üniversite okuyorum derslerim varken zor olur benim için acaba tatil için Haziran’a kadar beklesem çok ilerler mi? Çok ileri seviyede olduğunu düşünmüyorum, ağrı sızı vs yok, sadece arada akıntı,kan var o kadar. Bir de eğer kıl dönmesi çok ilerlemişse yine de mikro sinusektomi uygulanabiliyor mu?
Op.Dr.Nizam KURTDERE
Temiz tutarsanız sorun olmaz, başvuranların % 98 kadarını tedavi edebiliyoruz

kemal
5 Mart 2015

Merhaba hocam bende yaklaşık 12 yıldır kıldonmesi dewlet hastanelerinin hiç biri ameliyatı bana önermedi 3 defa küçük operasyon adı altında canımı cok yaktılar yani çoook korktum artık doktora gitmekten şu andada iltahap war üstüne bide mantar oldu yani yoğun kaşıntım war akıntıda warr 1tane doktor ameliyat yaparım dedi iltahap lı we mantarlı bölge ameliyata engel deyilmidir özel hstne
Op.Dr.Nizam KURTDERE
engel olmaz ama yöntemleri iyi araştıradan karar vermeyin 15 çeşit ameliyat var

Elif
5 Mart 2015

Merhaba
Uc gündür kuyruk sokumunda otururken ağrı mevcut hatta bugun
Yatarkende canım yanıyor kontrol ettigimde cok kucuk siyah bir
Noktacik var fakat 1,5 cm boy 1,5 en olarak bi alanda elle bakıldığında
Bir sislik var dokunduğum zaman cnm yanıyor gözle görülür bir sislik degil
İnternette arastirirken bu siteye rastladım fkt kıl donmesi olup olmadıgından emin
Değilim anlatılanların aksine iltohapli bir akıntı yok
Okuyup izlediklerim paniklememi sağladı kıl donmesi olup olmadıgından nasıl emin
Olabilirim otleysede hangi asamadadir ameliyatsiz kurtulabilirmiyim
Şimdiden tskler
Op. Dr. Ali Rıza Şahap BARLAS
iltihap olabilir düzelince gelin tedavinizi yapabiliriz ve aynı gün işinize dönebilirsiniz.

Furkan Celik
26 Şubat 2015

Hocam merhaba, benim kuyruk sokumumda 4 5 tane delik var ama sadece 1 tanesi birazcik daja buyik akinti kan felan yok sadece kanamam var. Sizce ne yapmaliyim ? Anadolu yakasinda oturuyorum ve asiri sekilde korkuyorum. Ne kadar acir acaba ? Birde son olarak icindeki killar alinmisti temizletmistim.
Op. Dr. Ali Rıza Şahap BARLAS
kılların bir kısmını alsanızda içini temizlemek ancak ameliyatla olabilir.
Kadıköy şubemize gelebilirsiniz. Ameliyat sonrası aynı gün işinize dönebilirsiniz.

ergin
24 Şubat 2015

hocam merhaba bu tedavı yontemı her hastada uygulannabılırmı yoksa erken teşhıslerdemı kullanabılıyor saygılar…
Op.Dr.Nizam KURTDERE
başvuranlrın % 95 ine uygulayabiliyoruz

ilker
22 Şubat 2015

hocam merhaba dr kapalı şekilde amaliyat yapacağımı söyledi ve 10 günn kadar rapor verilecekmiş ben iş sebebiyle yoğun çalışan birisiyim izmirden gelsem sizde tedavi olsam kaç gün sonra işe başlayabilirim muayne eden dr bey başlangıç seviyesinde olduğunu söyledi iyi çalışmalar dilerim şu an istanbul maltepedeyim ayrıca
Op. Dr. Ali Rıza Şahap BARLAS
aynı gün işinize dönebilirsiniz, Maltepe Kadıköy şubemize yakın

yaren
13 Şubat 2015

Hocam ben 14 yasindayim kuyruk sokumumda kil donmesi var ama ameliyat olmaktan korkuyorum bu ameliyat esnasinda agri aci hisseder miyiz?
Op. Dr. Ali Rıza Şahap BARLAS
mikro sinüsektomide az acı olur ve 10 dkika civarı sürer

ant
10 Şubat 2015

Öncelikle Merhaba Hocam.Şuan 17 yaşındayım ve üniversite sınavlarına hazırlanmaktayım ama 5 yıldır çektiğim bu acıdan kurtulmak istiyorum.Önceleri sadece kuyruk sokumumda bir delik vardı.Arada sırada ceraat ve kan gelirdi.Ama daha sonraları kuyruk sokumumun biraz aşağısında yara gibi bir şey oluştu.Şu anda kuyruk sokumumun olduğu yerde şişlik var.Galiba apse yaptı.
Acaba bu mikro sinüsektomi yöntemi her derecedeki kıl dönmesi için uygulanabilir mi?
Op.Dr.Nizam KURTDERE
evet apse geçtikten sonra yapılabilir

lutfiye
8 Şubat 2015

Mrb hocm bn dort sene once kizima hamileyken kuyruk sokumunda iku delik farkettim kasinti vardi doktorum kil donmesi dedi dogumdan sonra kasinti gecti temiz bakiyorum ve hala ne sislik ne kasinti ne iltihap hic bisey yok ameliyat olmam gerekirmi sadece orda iki delik var
Op.Dr.Atilla KAYA
evet olmalısınız yoksa ilerleyebilir
kendiliğinden düzelme ihtimali de yok

Melisa
4 Şubat 2015

Peki hocam bunun icin ameliyat sart midir? Ben narkozdan falan korkuyorum ameliyat olsam bile uyusturma degilde bayilmayi tercih ederim ama bu narkoz verme baska turlu olmuyormu mesela buharla verilmez mi ? 🙁
Op.Dr.Atilla KAYA
bu yöntemde 1.5 cm yer uyuşturuyoruz

tabet
4 Şubat 2015

mergaba hocam kuyruk sokumumda sırt kısmına dogru giden bir delik farkettim agrı veya başka bişey yok sizce ne yapmalıyım ilerde bir problem olurmu
Op.Dr.Atilla KAYA
kıl dönmesidir ilerlememesi için ameliyat olmalısınız, yöntemleri iyi araştırın

Melisa
1 Şubat 2015

Hocam tekrardan merhaba ben melisa hastaneye gittim doktor akinti yada kan var mi dedi yok dedim o Zaman bu mantardir dedi ve bana krem verdi onlari kullaniyorum delik yavas yavas kapaniyor bu mantarmidir ?
Op.Dr.Atilla KAYA
kıl dönmesinde akıntı ve kan vakaların ancak 1/4 ünde görülür, sizi muayene eden cerrah değildir ve doğru olmaması ihtimali yüksek.

polat
31 Ocak 2015

Ilerlemiş ilerlememis her türlü durumda oluyo dimi
Op.Dr.Atilla KAYA
çok ilerlemiş vakalarda uygulanmayabiliyor % 1-2 ki bu oran dir

polat
30 Ocak 2015

Hocam ben iki sene once ameliyat oldum yeniden tekrarlandi dort delik olarak doktor fleb mi ne onu onerdi sizin yontem bende ise yarar mi ? Simdiden saolun
Op.Dr.Atilla KAYA
evet yapabiliriz.

antalya
30 Ocak 2015

16 yasındakı oglumda kuyruk sokumunda oldu 15 tatılde hallettık mıcrosınesektomı sonrası eve arabanın on koltugunda oturarak gıttı agrısız pansumansız muthıs bır amelıyat, tesekkurler

antalya
30 Ocak 2015

mıcrosınesektomı amelıyatı olduk antalyada cok memnunuz herkese tavsıye ederım sorunsuz bır yontem

tuna
29 Ocak 2015

Benim de göğüs bölgemde kıl dönmesi oluştu ne yazık ki doktora gitmeye korkuyorum . Cilt doktoruna gittim kıl dönmesi dedi. Bir antibiyotik krem verdi cerraha gitmemi söyledi. Korkudan gidemiyorum. Bu 2cmlik yeri uyusturdugunuzu soylediniz o nasıl oluyor o bölgeye iğne yada başka birşey mi sürülüyor ?
Op.Dr.Nizam KURTDERE
çağdaş yöntemlerde korkacak bir şey yok 10 dakika sonra normal yaşamınıza dönebiliyorsunuz

hasta
29 Ocak 2015

Mrb bnde 5 ve 6 aydir kil donmesi var doktora gitmedim ama kucuk delik var 1 tane peceteyle sildimmi kil geliyo hep eskiden kan pislik geliyo simdi tertemiz hic bise yk agri sislikde yk ama sol kalcamin ustunde bel agrisi var 1 haftadir gecti sayilr kil donmesindenmidir
Op.Dr.Nizam KURTDERE
evet tarifiniz kıl dönmesine benziyor, ameliyat olmalısınız yöntemleri iyi araştırın

volkan
29 Ocak 2015

hocam benim anüs cikisinin tam agzinda iki tane kabariklik var üzerine basinca sert ve agri yapiyor kıl donmesimidir bi aciklik getirirseniz sevinirim TESEKKURLER..
Op. Dr. Ali Rıza Şahap BARLAS
anüs çıkışında kıl dönmesi olmaz, başka sorundur

ertuğrul
28 Ocak 2015

Mrb hocam bnde yaklasik 6 7 aydir kil donmesivar doktra gitmedim ama bi tane kucuk delik var ama belli olmuyo fazla kan pislik geliyodu simdi tertemiz sıkıncada gelmiyo sislik agrida yk ama kalcamin ustu belim yani agriyo kil donmesindenmidir
Op. Dr. Ali Rıza Şahap BARLAS
evet yazdıklarınız kıl dönmeine benziyor,gelirseniz tedavinizi yapabiliriz.

melisa
28 Ocak 2015

Merhaba hocam Ben 16 yasindayim kuyruk sokumumda bi sislik oluştu oturamiyordum sonradan kendi kendine indi ve indikten 1 veya 2 hafta sonra ignhafta sonra igne ucu kadar ust uste 2 tane delik olustu ama agri sizi veya akinti kan gibi şeyler yok sadece 2 tane Delik var bu nedir yardimci olursaniz sevinirim
Op. Dr. Ali Rıza Şahap BARLAS
kıl dönmesidir ve tedavi olmalısınız, gelirseniz okulunuza ara vermeyeceğiniz yöntemle tedavinizi yapabilir

nazim
27 Ocak 2015

Merhabalar ben profesyonel sporcuyum.kuyruksokumunda apse vardi doktor bisturi ile iktihapi cikartti ama ameliyat olmam gerektigini soyledi ve tedavi suresi bir ay dedi.benim icin sure cok onemli cunku final maclarina 1.5 ay sure kaldi ve ardindan milli takim kampina katilmam gerekiyor.en kisa sureli tedavuye ihtiyacim var yardimci olur musunuz?
Op. Dr. Ali Rıza Şahap BARLAS
normalde ameliyattan 1-2 gün sonra sporunuza dönebilirsiniz ama apse boşaltıldıktan sonra 1.5-2 ay beklemek gerekir.

oğuzhan
22 Ocak 2015

merhaba hocam bende yaklaşık 1 yıldır kıl dönmesi var ameliyattan ve narkozdan korktugum icın ameliyat olmadım fakat mikrosinüsektomiyi araştırdım kolay ve korkusuz bir yöntem yalnızbenim orta hatta birbirine yakın 3 tane delik var ağrım sızım hiç olmuyor akıntı ve ara sıra kaşıntı yapıyor mikrosinüsektomi ile ameliyat olabilirmiyim
Op.Dr.Ali Rıza Şahap BARLAS
Evet yapabiliriz

elif
22 Ocak 2015

hocam bende anusumun sol tarafında ama anuse uzak tam yanında degıl derimin altında bastırınca belli olan bi yumru gibi sertlik var ağrı yok dış ciltte bir şey yok derinin iç kısmında kökü olan sert bisey var sizce kıl dönmesimi
Op.Dr.Nizam KURTDERE
anüse yakın kıl dönmesi pek olmaz iltihabi bir durum olabilir

ahmet
21 Ocak 2015

Peki hocam apse bosaltildiktan kac gun sonra ameliyat edebilir doktorlar kac gun surer asker oldugum icin doguda ktm var rezillik yani
Op.Dr.Atilla KAYA
tercihen 1.5-2 ay beklemelisiniz, yöntemleri iyi araştırmadan karar vermeyin

ahmet
19 Ocak 2015

Yaklasik 6 aydir kuyruk sokumumda sislik var oturamiyorum surekli batiyor doktora gittim kil donmesi dedi ustune dusmedim fakat suan askerdeyim cok rahatsiz ediyor patlamadi akinti felan yok ameliyat olur muyum hocam
Op.Dr.Atilla KAYA
ağrı varsa apsedir boşalttırmalısınız

ebru
18 Ocak 2015

Hocam Merhaba ben parisde kalıyorum ve kil donmesi belirtilerim var 45 gün önce doğum yaptım premature bebeğim çok küçük kuyruk sokumunda ağrım vardı oturamiyodm sonra az az iltihaplı sıvı geldi durdu küçük bi delik var dr gittim ve bana kist var dedi yarın ameliyat olacam mikrosinusektomi yöntemi burda da varmıdır acil ??
Op.Dr.Atilla KAYA
Basom procedür diye araştırın vardır

ibrahim
18 Ocak 2015

Hocam bende koku var kan gormedim ama delikte var otururken ağrıyor kıl dönmesi midir ameliyat biçimi hangisidir?
Op.Dr.Atilla KAYA
evet yazdıklarınız kıl dönmesine benziyor
mikro sinüsektomi yöntemini iyi araştırın

Serdar
6 Ocak 2015

Hocam bende kıl Dönmesi belirtileri var. Az akıntılar ve arada gelen az kan ameliyat olmak istiyorum fakat araştırıyorum farklı farklı yöntemler çıkıyor karşıma sinüsektomi yöntemi iyi bir Yöntem ben de bu yöntemle olabilirim ayrıca ssk lı Olduğum için ssk ne kadarını karşılıyor ve ben ne kadar öderim.
Op.Dr.Ali Rıza Şahap BARLAS
herşey dahil 840 TL

gürkan
4 Ocak 2015

hocam ben sunu öğrenmek istiyorum yara acıkken lazerle ameliyat olunabilirmi yardımcı olursanız sevinirim
Op.Dr.Nizam KURTDERE
evet yara açıkken ameliyat yapabiliyoruz

Onur
2 Ocak 2015

Hocam merabalar iyi günler ben 2 ay önce kıl dönmesi ameliyatı oldum şimdi baktım yine kuyruk sokumuma bi üstte küçük sivilce var dokununca çarpıyor bide altta çok küçük topak var o agrımıyor ameliyatmı olcam yine? Eğer ameliyat olursam ertesi gün oturabilcemmi tekrar?
Op.Dr.Nizam KURTDERE
ameliyat demek için erken ama gerekirse 10 dakika sonra turabilirsiniz

gürkan
1 Ocak 2015

hocam merhaba ben 4 ay önce açık kıl dönmesi ameliyatı oldum kontrole gittim doktor tekrarlamış dedi yaramında kapanmasına cm falan var mikro sinüsektomi yöntemi ile ameliyat olmak istiyorum yaranın tamamen kapanmasını beklemelimiyım yoksa ameliyat olabilirmiyim 2cm var hocam kapanmasına
Op.Dr.Ali Rıza Şahap BARLAS
4 aydır kapanmadıysa tekrarlamış olabilir, gelirseniz en uygun yöntemle tedavinizi yapabiliriz.

Seda
31 Aralık 2014

Hocam ben bir hafta önce devlet hastanesine makatta akıntı ve şişlik şikayeti ile gittim. Oradaki doktor kıl dönmesi değil iltihaptır,birkaç güne geçer. İçindeki iltihabı akittim. Birkaç gün sonra tekrar şişti. Bugün de özel bir hastaneye gittim. Doktor kıl dönmesi teşhisi koydu ve sınava hazirlandigim için ameliyatı şu an için istemediğimi söyledim. İğne ve hap tedavisi görüyorum. Sizce haziran ayına kadar bekletirsem çok zararı olur mu?
Op.Dr.Atilla KAYA
büyük ihtimalle sorun olmaz ama sınava 2 gün kala ağır bir iltihapla ciddi sıkıntı çekebilirsiniz bu sebeple tedavi olmanız daha mantıklı
mikro sinüsektomi ameliyatında derse 1 saat ara vermek yeterli olur istirahat gerekmez

Mehmet
26 Aralık 2014

Hocam tedaviyi bu yöntemle sizde olmak istiyorum henüz akıntı faln yok önümüzdeki ay anjio olucam bu hastalık kalbinle ilgili sorun oluştururmu tedaviyi ne zaman olmam gerekir
Op.Dr.Atilla KAYA
narkoz gerekmediği için kalp şikayetiniz yada anjio ile ilişkisi yok

Sercan
23 Aralık 2014

Merhaba, ameliyat sırasında sadece tedavi edilecek bölge uyuşturuluyor sanırım. Bu durumda herhangi bir acı hissetmek mumkun mu? Daha once hiç bir ameliyat olmadım ve açıkcası birşey hissedersem ortalığı birbirine katabilirim. Aşırı derecede tedirginim bir kaç gündür bunları dusunuyorum bu konuda bir bilgi alabilir miyim
Op.Dr.Nizam KURTDERE
gerektiği kadar uyuşturucu yaılır canınız yanmaz

Enes
23 Aralık 2014

Hocam merhabalar ben kıl dönmesinden 2 defa ameliyat oldum şimdi yine tekrarladı.Doktora gittim yine ameliyat dedi.Bu yöntem kökten çözüm müdür ? Yoksa bunun kökten çözümü nedir? Şimdiden teşekkür ederim.
Op.Dr.Ali Rıza Şahap BARLAS
evet kökten çözümdür tekrar kıl girişine sebep olmazsanız tekrarlamaz

Serhat
22 Aralık 2014

Hocam kil dönmesi ameliyatını plastik cerrahide olmayı düşünüyorum genel ile farkı varmi ve micro sinusektomi ile yaparlarmış plastik de ?Yaparlarmi ?
Op.Dr.Atilla KAYA
yapmazlar çünkü o branşın işi değil, yapsalar bile yaptırmamalısınız çünkü sizde öğrenecekler demektir

mehmet
21 Aralık 2014

mikro sinüsektomi ameliyatı olmak için oradaki akıntının antibiyotikle kurutulması gerekli mi?
Op.Dr.Atilla KAYA
hayır akıntı tedaviye engel değil

tugce
21 Aralık 2014

Hocam ben 16 yasindayim vr kuyruk sokumumda bi kac tane delik var normal ameliyttan cok korkuyrm,bu yontem iyi gelirmi ve bu hastalik kil donmesidir sizce ?
Op.Dr.Atilla KAYA
kuyruk sokumunda delik kıl dönmesinde olur
evet yöntem in avantajları var

şerref
21 Aralık 2014

Hocam bundan iki ay önce kuyruk sokumunda şişkinlik oluşturan apse denildi ve boşaltıldı şimdi yine herhangi bir yolculuğa çıktım da tekrar şişkinlik olsuyor ve pis bir kan geliyor ufak bir delik oluşmuş kıl dönmesi olabilir mi ne önerirsiniz
Op.Dr.Atilla KAYA
kuyruk sokumunda şişlik kıl dönmesinde olur,

Ali malkoç
19 Aralık 2014

Merhabalar
Kuyruk sokumunda mevcut olan kıl donmesı popomun yanak ve ust kısmında ıltıhap cıkarmaya basladı
Elımle kontrol ettıgımde akıntı delıgı ıle kıl donmesının delıgı arasında alanın sert ve uzun bır apse hıssedıyorum ılgılı yontemın uygulanması mumkunmudur Tskler
Op.Dr.Atilla KAYA
evet mümkün, ayrı küçük delikerden tüm sinüsü alabiliyoruz

Serhat
19 Aralık 2014

Hocam bende 2 yila yakin bir suredir kil dönmesi var ameliyatı yarıyıl tatilinde olucam sorum sunlar delikten gelen iltihap akıntısı abdest bozarmi ve tatile kadar hastalığın ilerlememesi için yapmam gerekenler nelerdir?
Op.Dr.Nizam KURTDERE
Bence bozmaz ama bunu konu uzmanına sormanız daha doğru olur. Bu arada 20 dakikada yapılan ve 10 dakika sonra normal sosyal yaşama dönülen mikro sinüsektomi ameliyatı ile tedavi olabilirsiniz, ertelemenizin anlamı yok.

Merve
11 Aralık 2014

Peki tesekkur ederim.bir sorum daha olucak suanda doktora gitsem gecci bir yontem varmi cunku agrimaya basliyor yavas yavas.yoksa gitmemin bi faydasi olmazmi ?
Op.Dr.Atilla KAYA
ağrı kıl dönmesi iltihabı düşündürür, belki boşaltmak gerekir muayeneye gidin

Merve
10 Aralık 2014

Merhabalar.Bende 1 sene oncesinde kuyruk sokumumda hafig sislik ve cok agri ve zonklama sikayetiyle gece acile gitmistim.elle muayene olduktan sonra kil donmesi dendi ve cerraha gorunmem gerektigi soylendi.fakat ben gitmedim korktugum icin.bana ilac verildi ve merhem verildi. Onlari kullanirken kucuk kucuk lekeler gekiyodu kaniyodu ve gecti.suandada bi agrim yok ama kuyruk sokumumda kucuk bir delik acildi.bisey akmiyor sadece delik var bunuda 10gundur farkettim.suan hamileyim 32 haftalik buyuzden tedavi olamiyorum.sizce ne yapmaliyim.doktora gitsem suan bir merhem vs kullanabilirmiyim ve cok ilerlemismidir ? Dogumdan sonra amleiyat olmak istiyorum onerdiginiz yontem kafama cok yatti fakat ya hissedersem işlemi diyede urkuyorum.pipirikli bir insanim biraz..aydinlatirsaniz cok sevinirim.
Op.Dr.Atilla KAYA
pirpiriklenecek bir yöntem değil rahat olun ama ameliyatınızı doğum sonrasına erteleyin

Buğra
9 Aralık 2014

Hocam kuyruk sokumu bölgesinde çıkan sivilceyle kıl dönmesinin bir alakası var mıdır?
Op.Dr.Atilla KAYA
büyük ihtimalle kıl dönmesidir

fatih
9 Aralık 2014

hocam mayıs ayında kıldönmesi oldum ancak şuana kadar herhangi bir ameliyat geçirmedim kuyruk sokumunun biraz altında 3-4 cm arayla 2 delik var akıntı ve kanama oluyor mikro sinüsektomi olabilir miyim?
Op.Dr.Atilla KAYA
evet yapabiliriz

irem
6 Aralık 2014

Hocam merhaba ben doktora gittim ve bende kıl dönmesi olduğunu ama önce iltihabın alması gerektiğini söyledi ve dün bu operasyonu gerçekleştirdi. Operasyondan sonra 2 kutu ilaç verdi ve ilaçlar bittiğinde gel ameliyat olacaksın dedi. Çok fazla korkuyorum. Mikrosinusektomi ameliyatı olmak istiyorum hem daha az acılı hemde daha çabuk iyileşme imkanı sunuyor. Sizce hangi ameliyat daha uygun olur. NOT : Öğrenciyim tamda final haftam…
Op.Dr.Atilla KAYA
mikro sinüsektomi kararınız doğrudur tekrarı azdır ve yatak istirahati gerekmez

remzi
1 Aralık 2014

Ameliyat olduğum yerde tekrar ili beyaz bokta çıktı ilaçlar ile tedavi edilemez mi mikro sinusektomi ameliyatı oldum bir ay önce
Op.Dr.Ali Rıza Şahap BARLAS
tedavi gerekmez kendiliğinden düzelir

şoreş
1 Aralık 2014

merhaba hocam bende 4 yildir kildonmesi var su anda 3 cm aralikla iki delik var ogrenci oldugm icin vakit bulamiyordum mikro sinusektomi yontemi ile tedavi olabilirmiyim iki delik oldugundan ucretlendirme ayri ayrimi yapilacak ? ve ne kadar ucret alinir
Op.Dr.Atilla KAYA
okulunuza ara vermeden tedavi olabilirsiniz, ücret tektir delik sayısı önemli deil

Osman
29 Kasım 2014

hocam ben bundan 2 sene önce açık kıl donmesi ameliyatı oldum sizin yönteminiz nuks eden vakalarda da kullanılabiliyor mu?
Op.Dr.Ali Rıza Şahap BARLAS
evet uyguluyoruz

sezer
29 Kasım 2014

Hocam ben bu ameliyatı olmak istiyorum ama bu ameliyat turu için sadece 2 yer bulabildim ameliyat türünün yaygın kullanılmaması beni düşündürüyor acaba bunun sebebi nedir.internetteki arastirmalarimda sadece 2 klinik bulabildim ve bu ameliyatı geçirmiş bir hastaya rastlamadım bilgilendirin lütfen…
Op.Dr.Nizam KURTDERE
bascom 1,2 , modifiye bascom gibi isimlerle de araştırabilirsiniz
tedavi olan hasta hangi yöntemle olursa olsun pek yazmaz tedavi olupta tekrar edenler yazarlar, micro sinusectomi yönteminde tekrar az görüldüğü için az rastlamanız normal.
şu sayfadaki ve benzer sayfalardaki yorumlara bakarsanız bunu farkedersiniz.
http://www.kildonmesi.com.tr/limberg-flap

eyüp
27 Kasım 2014

hocam benım kuyruk sokumunun biraz aşşagısında mayıs hazıran gibi sanırsam ozamandan beri ter gibi leke yapan kokulu bı sıvı gelıyodu ılk başta ter sanıyordum sılıyordum peçeteyle.sonra araşdırdım kıl dönmesi olabilir dediler. bu zamana geldık az da olsa akıntı gelıyor gene kanamada bazen oluyor ne tavsiye edersiniz öğrenciyim korkuyorum muayene olmaya derslerımden gerı kalırmıyım eğer ameliyat olursam kaç gün dinlenırım hangı amelıyat çeşidini tavsiye edersiniz ?
Op.Dr.Atilla KAYA
dersinize ara vermeden yaptırabileceğiniz micro sinusektomi yöntemiyle yaptırın korkacak bir şey yok 🙂

Erhan
26 Kasım 2014

merhaba hocam sigortalı birine bu ameliyatın ücreti nedir?herhangi bir devlet hadtanesinde hiçbir üçret ödemiyoruz size ne kadar ödememiz gerekiyo?sonucta cok büyük bi maliyeti olmuyacaksa tabiki mantıklı olan sizi tercih etmek
Op.Dr.Atilla KAYA
bizde herşey dahil 840 TL

Onur
16 Kasım 2014

Hocam microsinusektomi gercekten guzel ve pratik bir yontem. Ancak aklima bi sey takiliyor. Bu kil yumaginin icerde ne kadar ilerledigini nasil anliyorsunuz. Mesela ilacli ultrason vb cektirmek gerekiyormu onceden. Tesekkurler…
Op.Dr.Atilla KAYA
yöntemle ulrasonun ilişkisi yokki istenecekse isteniz ama kıl dönmesi teşhisinde ve seviyesinin tespitinde ultrasona gerek yok muayene yeterli

ismail budak
15 Kasım 2014

hocam bu tedavi acaba tek ozel hastanelerde mi bulunuyo mikro sinusektomi bn elazgdan yazyrmDa bu tedavi ucretlidr yani hrhalde
Op.Dr.Atilla KAYA
hastenelere sorabilirsiniz yapan soktor olabilir

Cengiz üngör
12 Kasım 2014

Hocam kolay gelsin bende yanlış hatırlamıyorsam mayıstan beri iyice belirginleşmişti şimdi akıntı ve haif kanama gibi belirtilerde var sertt oturup kalktıkca oluyor sanırım bu tedaviyle olabilirmyim yoksa iyice ilerlemişmidir…?Teşekkürlerr…
Op.Dr.Atilla KAYA
bu kadar sürede ilerlemez yapılabilir

İsa
29 Ekim 2014

Kolay gelsin narkoz yok derken hiç uyuşturma olmuyor mu acaba ?
Op.Dr.Atilla KAYA
2 cm yeri uyuşturuyoruz




Genel Cerrahi Uzmanları

Son Yorumlar